Hoeveel belastingvrij verdienen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Skatje, 12 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. De titel zegt het al: hoeveel mag/kun je eigenlijk belastingvrij verdienen?

  Ik werk namelijk als gastouder en dan moet je zelf de loonbelasting opzij zetten.
  Is het nu zo dat je ±6500 per jaar mag verdienen zonder dat je belasting moet betalen? Of is het altijd 33% wat je moet betalen? Of is het een ander bedrag?

  Ik heb gegoogled maar ik kom er niet helemaal uit..
   
 2. UIt de tijd dat ik nog gewone gastouder was (ben nu zelfstandig gastouder) weet ik dat het ongeveer 6500 (was toen rond de 6000) wat je mocht bij verdienen zonder belasting te betalen. Wel ben je die ca 1900 euro kwijt die je kreeg als je niet werkt.

  Alles wat boven die 6500 euro komt moet je 33% / 34% over betalen.
   
 3. Welke 1900 euro is dat? Is dat die heffingskorting die je krijgt als je kinderen hebt, of is dat weer wat anders?
  Als je zelfstandig gastouder bent, mag je dan meer belastingvrij verdienen?
   
 4. Die 1900 euro is de algemene heffingskorting!!!
  Die verekenen ze altijd eerst!!Dus vanaf 6500 inderdaad 34%belasting betalen.Ben ook gastouder en krijg zo een kennesmakingsgesprek met een baby!!!Ik kom ook per jaar precies rond dat bedrag uit.Ik zet altijd de helft opzij en zo heb je dan toch mooi 3000 per jaar gespaard!!!
  Succes,groetjes Linda:D
   
 5. Mag ik vragen hoeveel dat is als je zelfstandig gastouder bent??
   
 6. Ik ga dan gewoon van alles wat ik boven de 6500 verdien, 1/3 opzij zetten.

  Leuk, Linda! Hoop dat het gesprek goed gaat :D

  Ik heb nu 4 kindjes: meisje van 1, meisje van 8 mnd, jongetje van 2,5 en een jongetje van precies even oud als mijn zoontje.
  Sommige komen 3 dagen, eentje maar 1 dag.
   
 7. ik snap er nu niks meer van......ik werk als gastouder. als ik het goed begrijp hoef je alleen belasting te betalen van het bedrag boven de 6500 euro? dus als ik bijvoorbeeld 7000 euro verdien dan betaal ik belasting over die 500 euro?
   
 8. Als zelfstandig gastouder heb je ook gewoon te maken met die 34%, dat is op zich niet anders. en ook gaat daar die 1900 (heffingskorting vanaf). Daarnaast zijn er nog meer aftrekposten te vinden die je kan aftrekken. Maar je moet dan ook aan een heleboel voorwaarden voldoen:

  inschrijven bij de kvk (kamer van koophandel), minimaal 1225 uur per jaar werkzaam zijn in je bedrijf, boekhouding bijhouden, boekhouder hebben, je moet winst maken, je moet risico lopen, minimaal 3 opdrachtgevers hebben en nog veel meer, maar daarvoor kun je beter op de site van de belastingdienst kijken.
   
 9. ik werk bij het gezin in huis dus de kvk heeft voor mij geen zin. je mag als je uit huis werkt maar 1 gezin hebben.

  linda succes met het gesprek!

  oja. ik heb trouwens sinds afgelopen vrijdag alle diploma's bij elkaar! moest kinder ehbo herhalen......dus nu helemaal klaar.
   
 10. Gesprek ging goed!!Was een heel lief meisje!!!
   

Deel Deze Pagina