Hmm, ik ben sinds maandag aan het Sonja Bakkeren. Moet vanavond witlof eten met ham. Mijn vriend wilt witlof met ham en kaas, prima, ik mag er geen kaas bij. Nu wil ik dit in de oven doen, maar ik heb nog NOOIT! witlof gegeten. Weet niet of ik het lust en uberhaupt hoe ik het klaar moet maken. Iemand die me kan helpen!?
Witlof eerst koken(20 minuutjes) oven verwarmen op ongeveer 200 graden Witlof in 4en en ham eromheen rollen. Voor je vriend kaas erover. Beetje paneermeel/beschuit (optioneel) en dan in de oven, ongeveer 20 minuten
De witlof in de lengte opensnijden en de pijp eruit verwijderen (die is nl bitter) dan even een minuut of 5 a 10 koken en laten uitlekken. vervolgens inrollen in ham en kaas en dan in de oven
Witlof snijden (de eindes eraf en vieze stukken) Ik kook ze altijd wel even. Dan laat ik het afkoelen (kook ongeveer 15 minuten) ham en kaas rollen en voor jou gedeelte zonder. Wat ook kan, van KNORR een saus ham/kaassaus. En dan half uurtje in de oven
Aha oke! Eigenlijk heel makkelijk dus.. Dankjewel dames, ik zal het eens proberen straks, het klinkt wel erg lekker!
Ik zou de witlof niet te lang koken,eerder een paar minuutjes blancheren. Als je ze te lang kookt vallen ze uit elkaar en dan kun je er geen mooie rolletjes van maken voor in de oven. Eet smakelijk!
Ik zou ze niet te lang koken dan wordt het zo slap! En i.d. inrollen in de ham ( evt slankie geraspte kaas er bij over )
door de midden snijden, gaar koken, in een ingevette ovenschaal leggen. geitenkaas en klein beetje honing eroverheen, kwartiertje in de oven. zo lekker!!
Ik doe het vaak met ham en kaas in de oven maar ook anders dan snij ik rouw de witlof in schijfjes kook het daarna snij ik de ham in blokjes en doe de witlof goed uitlekken en met het vocht van witlof groente sausje aanmaken en blokjes ham er doorheen! En dan pak ik vaak gewoon zo goedkoop pakje ham in plakjes en die snij ik ff heerlijk!
Helaas mag ik geen sausjes... En ook geen kaas. Moet het eten met 30gram achterham en 1 gekookt ei. Tja, ik maak er wel wat van! Bedankt iig!
Ik heb tijdens mn SB dieet vaak op smulweb rond gekeken. Vind het daar ideaal want je kunt recepten zoeken en dan zoeken op ingredienten toevoegen of weglaten. Dit is wat ik vond over de witlof, ham, ei Recept Gekookte Witlof Met Ham En Ei op Smulweb.nl
buitenste bladeren verwijderen, in lengte in vieren snijden. Het hart eruit verwijderen. Dan 10 minuten koken, dan leg ik plakjes ham en kaas op elkaar, de witlof erin oprollen, 10 minunten in over op 120 graden en klaar. Heerlijk!!!!!
wat ook lekker is: rauwe witlof fijn snijden, en dan een salade ervan maken met banaan, appel, mandarijn en ei.
Nou, ik heb het in de oven gedaan met ham en voor vriendlief met ham en kaas. Gatverdamme, ik maak het noooooooit weer. Wat is dat een vieze bende zeg, haha. Vriendlief vond het heerlijk dus het zal wel niet aan de verkeerde bereiding liggen haha. Nee, voor mij geen witlof meer!
Ik Sonja Bakker ook, dus heb vanavond ook aan de witlof gezeten. Alleen in mijn boek staat dus echt witlof ham/kaas, dus ik heb het wel lekker met kaas erover gegeten. Maar eigenlijk heb ik trek in een vette hap....
Ik heb het boek 'Bereid en behoudt je ideale gewicht' Ik mocht dus witlof met ham en een gekookt ei en gebakken aardappelen. Yuk, ik vind het echt vies. Heb ook zin in wat lekkers, maar ik hou vol. Mijn vriend staat me steeds verbijsterd aan te kijken dat ik het zo goed vol houdt zonder te snaaien of wat. Gewoon volhouden! Ik vind dat je nog best veel mag eten, als ik zie wat mijn schoonmoeder doet... Koolhydraat arm, dat mensje mag zowat niks hebben. :S
ik zie dat ik al te laat ben. Mocht je helemaal niets van saus? of mocht je wel bijv. bechamelsaus? anders had je dat erbij kunnen doen. mmm lekker ik heb er zin in gekregen. Volgende week maar weer eventjes op het menu zetten
Bechamelsaus lust ik niet haha. Maar nee, er staat duidelijk in het begin van het boek; geen sausjes. Alleen rode saus, zoals curry en pastasaus.