Vanavond witlof, maar hoe maak ik dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Essenhout, 5 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Hmm, ik ben sinds maandag aan het Sonja Bakkeren. Moet vanavond witlof eten met ham. Mijn vriend wilt witlof met ham en kaas, prima, ik mag er geen kaas bij. Nu wil ik dit in de oven doen, maar ik heb nog NOOIT! witlof gegeten.
    Weet niet of ik het lust en uberhaupt hoe ik het klaar moet maken.

    Iemand die me kan helpen!? ;)
     
  2. meedje

    meedje Niet meer actief

    Witlof eerst koken(20 minuutjes)
    oven verwarmen op ongeveer 200 graden
    Witlof in 4en en ham eromheen rollen. Voor je vriend kaas erover. Beetje paneermeel/beschuit (optioneel)
    en dan in de oven, ongeveer 20 minuten
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.227
    3.672
    113
    De witlof in de lengte opensnijden en de pijp eruit verwijderen (die is nl bitter) dan even een minuut of 5 a 10 koken en laten uitlekken.
    vervolgens inrollen in ham en kaas en dan in de oven
     
  4. Fullhouse1981

    Fullhouse1981 Fanatiek lid

    8 jun 2010
    1.903
    0
    0
    Oosten van het land
    Witlof snijden (de eindes eraf en vieze stukken)
    Ik kook ze altijd wel even. Dan laat ik het afkoelen (kook ongeveer 15 minuten) ham en kaas rollen :) en voor jou gedeelte zonder. Wat ook kan, van KNORR een saus ham/kaassaus. En dan half uurtje in de oven ;)
     
  5. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Aha oke! Eigenlijk heel makkelijk dus..
    Dankjewel dames, ik zal het eens proberen straks, het klinkt wel erg lekker!
     
  6. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Ik zou de witlof niet te lang koken,eerder een paar minuutjes blancheren. Als je ze te lang kookt vallen ze uit elkaar en dan kun je er geen mooie rolletjes van maken voor in de oven.

    Eet smakelijk!
     
  7. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik zou ze niet te lang koken dan wordt het zo slap!

    En i.d. inrollen in de ham ( evt slankie geraspte kaas er bij over );)
     
  8. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Dankje voor de tip pluis!
     
  9. Snoetje86

    Snoetje86 Lid

    27 apr 2009
    76
    0
    0
    En koken met een beetje citroensap erbij, dan worden ze niet zo bruinig..:)
     
  10. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    door de midden snijden, gaar koken, in een ingevette ovenschaal leggen. geitenkaas en klein beetje honing eroverheen, kwartiertje in de oven.

    zo lekker!!
     
  11. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.071
    26
    48
    Ik doe het vaak met ham en kaas in de oven maar ook anders
    dan snij ik rouw de witlof in schijfjes kook het daarna snij ik de ham in blokjes en doe de witlof goed uitlekken en met het vocht van witlof groente sausje aanmaken en blokjes ham er doorheen!

    En dan pak ik vaak gewoon zo goedkoop pakje ham in plakjes en die snij ik ff heerlijk!
     
  12. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Helaas mag ik geen sausjes... En ook geen kaas.
    Moet het eten met 30gram achterham en 1 gekookt ei. Tja, ik maak er wel wat van! Bedankt iig! :D
     
  13. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    Ik heb tijdens mn SB dieet vaak op smulweb rond gekeken. Vind het daar ideaal want je kunt recepten zoeken en dan zoeken op ingredienten toevoegen of weglaten.

    Dit is wat ik vond over de witlof, ham, ei

    Recept Gekookte Witlof Met Ham En Ei op Smulweb.nl
     
  14. sterre81

    sterre81 Actief lid

    24 aug 2010
    484
    2
    0
    civiel technisch
    Friesland
    buitenste bladeren verwijderen, in lengte in vieren snijden.
    Het hart eruit verwijderen.
    Dan 10 minuten koken, dan leg ik plakjes ham en kaas op elkaar, de witlof erin oprollen, 10 minunten in over op 120 graden en klaar.
    Heerlijk!!!!!
     
  15. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    wat ook lekker is: rauwe witlof fijn snijden, en dan een salade ervan maken met banaan, appel, mandarijn en ei.
     
  16. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Nou, ik heb het in de oven gedaan met ham en voor vriendlief met ham en kaas.
    Gatverdamme, ik maak het noooooooit weer. Wat is dat een vieze bende zeg, haha.
    Vriendlief vond het heerlijk dus het zal wel niet aan de verkeerde bereiding liggen haha.

    Nee, voor mij geen witlof meer! :D
     
  17. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik Sonja Bakker ook, dus heb vanavond ook aan de witlof gezeten.
    Alleen in mijn boek staat dus echt witlof ham/kaas, dus ik heb het wel lekker met kaas erover gegeten.
    Maar eigenlijk heb ik trek in een vette hap....
     
  18. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Ik heb het boek 'Bereid en behoudt je ideale gewicht'
    Ik mocht dus witlof met ham en een gekookt ei en gebakken aardappelen.
    Yuk, ik vind het echt vies. Heb ook zin in wat lekkers, maar ik hou vol. Mijn vriend staat me steeds verbijsterd aan te kijken dat ik het zo goed vol houdt zonder te snaaien of wat. :D
    Gewoon volhouden! Ik vind dat je nog best veel mag eten, als ik zie wat mijn schoonmoeder doet... Koolhydraat arm, dat mensje mag zowat niks hebben. :S
     
  19. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik zie dat ik al te laat ben. Mocht je helemaal niets van saus? of mocht je wel bijv. bechamelsaus? anders had je dat erbij kunnen doen.

    mmm lekker ik heb er zin in gekregen. Volgende week maar weer eventjes op het menu zetten :)
     
  20. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Bechamelsaus lust ik niet haha. Maar nee, er staat duidelijk in het begin van het boek; geen sausjes.
    Alleen rode saus, zoals curry en pastasaus.
     

Deel Deze Pagina