kat poept in eigen tuin, wat te doen?

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaSon, 8 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo meiden,

  Mijn kat poept en plast tegenwoordig in onze eigen achtertuin. Een kattenbak vindt hij niks, zolang hij naar buiten kan (kattenluik) doet hij het in de tuin.
  Maar mijn jongste van net 1 jaar gaat dit voorjaar natuurlijk lekker buiten spelen met mooi weer, net als de oudste. Ik moet er niet aan denken dat zij in de aarde gaat vroeten als ik net even niet kijk :shock:

  Wat kan ik er het beste aan doen volgens jullie?
   
 2. Gebruikt koffiedik strooien. Schijnen ze een hekel aan te hebben.
   
 3. Ik wilde eigenlijk zeggen, satéprikkers in de grond steken, maar dat lijkt me met de kleine ook niet bepaald handig.....
  Ik deed altijd in mijn bloempotten (omdat de kat daar de aarde uit haalde) peper in.....schijnen ze ook niet bepaald lekker te vinden!
   
 4. Je kat aanpakken en met de neus 'erin' duwen. daarna een zacht tikje geven en in de kattenbak zetten.

  Zo zou ik het proberen.
   
 5. Lastig, onze katten doen dat ook. Ik heb al van die cacaodoppen in de tuin gegooid. Ze zeggen dat de katten dat ook rot vinden, behalve die van ons. De buren hebben zo'n piep apparaatje in de tuin die katten op afstand moeten houde, maar dat helpt ook niet tegen onze kat. Dus wie heeft de oplossing? Ik lees mee!
   
 6. Dit zou ik dus echt niet doen. Het helpt namelijk niks!
   
 7. Is het dan de bedoeling dat ie het in de kattenbak doet of in een andere tuin?
  Grote kiezels willen ook nog wel eens helpen.
   
 8. Tja, hij deed het altijd ergens anders, ik weet niet waar, maar in elk geval buiten onze tuin. Liefst wil ik dat weer terug, een kattenbak vind ik ontzettend vies. En dan weet ik zeker dat mijn buurvrouw niet meer in de zomervakantie voor de kat wil zorgen als ze ook zo'n bak moet verschonen :wink:

  De tips die hier gegeven worden zoals koffiedik en kiezels enzo, is dat dan een tijdelijke oplossing waardoor hij het afleert? Want ik kan koffiedik en kiezels niet voor altijd laten liggen ivm de kleine. Die propt dat dan ook in haar mond. Ik ben bang dat als de kiezels of het koffiedik weer weg zijn dat hij dan weer in zijn oude gedrag terugvalt.
   
 9. die van ons doen het ook nu onze tuin éen en al modder is :S.(zijn met de tuin bezig)
  Volgens mij kun je het niet helemaal voorkomen..behalve dan door zo min mogelijk plekjes te hebben waar ze kunnen graven zoals gras.
   
 10. nou het zou toch ook wat zijn als je kat het in iemand anders hun tuin zou doen?
  ik heb alles acherthuis bestraat, dus gelukkig gaat hier geen kat zitten.
  nu heb je last van je eigen kat, dat is toch beter dan dat iemand anders er last van zou hebben?
   
 11. Ik lees hier mee met de tips, maar heb helaas nog geen bruikbare gelezen, de voorgaande al geprobeerd,maar hielp dus niks.Ik heb dan wel zelf geen kat maar de buren wel en die poept bij ons in de tuin.Dus zoals mam2003 al zei wees blij dat het in je eigen tuin gebeurt en niet bij een ander,want dat kan soms echt ergenissen veroorzaken,maar ik snap ook wel dat je het ook niet in je eigen tuin wilt hebben, maar als ik lees dat je geen kattebak hebt, tja wat wil je dan?Mijn buurvrouw heeft wel een kattebak,en daar gaat de kat ook wel op,maar dus ook wel eens buiten,dat voorkom je niet,dus ik jaag gewoon vriendelijk haar kat steeds uit onze tuin,maar als ik zou weten dat hun geen kattebak hebben en het juist dus zouden willen dat hij het maar ergens deed, dan zou er dus wel een pittige discussie met de buurvrouw komen.
   
 12. Lekker ben jij. Je wilt zelf een kat, maar niet de lasten ervan, die zijn voor een ander. Andere mensen hebben ook kinderen, die in de tuin spelen.
   
 13. nou inderdaad, ik heb ook een kat maar die gaat echt op de kattebak en ik moet er niet aan denken dat ze anderen lastig valt met haar ontlasting, dan hou ik haar absoluut binnen, gelukkig gaat ze op de kattebak en tsjah, dan is dat maar vies, ik vind het minder vies dan in een tuin poepen en buurtkinderen die er per ongeluk in grijpen :? . dat vind ik net zo erg als je hond uitlaten op onze uitrit en dan de schijt niet opruimen.
   
 14. Dan is het toch juist mooi dat ie het nu in jullie eigen tuin doet!? zouden alle katten moeten doen. :D En aan de hand van zijn ontlasting kun je zijn gezondheid ook beter in de gaten houden :wink:
   
 15. Dit zou ik ook als tip geven
   
 16. Wat je moet doen? Opruimen en blij zijn dat hij het niet meer in de tuin van een ander doet! En anders een kattenbak neerzetten.

  Sorry, misschien een beetje hard, maar als je een kat wil dan moet je ook verantwoordelijkheid nemen voor de minder leuke dingen vind ik.
   
 17. Je kunt bij de dierenwinkel een spray of iets kopen wat katten heel vies vinden.
  Dat is daar speciaal voor.

  Is gewoon diervriendelijk hoor!

  En anders heb ik ook wel eens gehoord dat je peper kunt strooien.
   
 18. Zo eindelijk een kat die weet hoe het moet! In eigen tuin.
   
 19. Sorry maar hier gaan m'n nekharen van overeind staan ,ik weet niet maar je bent of gewoon ontzettend dom of anders ontzettend asociaal.Je wilt een kat maar hij mag niet bij jou op de kattenbak en ook niet bij jou in de tuin zijn behoefte doen.Met andere woorden laat je em dus liever bij de buren in de tuin zijn behoefte doen (waar ook kleine kinderen rondlopen).Hoe zou jij het vinden als ik elke dag met mijn hond zou langskomen en in jou voortuin zou laten poepen?

  Door mensen zoals jou krijgen er dus veel mensen een hekel aan katten en gaan ze gebakken spons enzo neerleggen, terwijl die beesten er zelf niks aan kunnen doen.Wij hebben altijd 2 katten gehad,dat waren binnenkatten en daar heeft nooit iemand last van gehad.
   
 20. slimme kat!idd beter zo dan bij een ander in de tuin...
   

Deel Deze Pagina