Kinderallimentatie berekenen.Vraagjes over.

Discussie in 'De lounge' gestart door Loontje81, 6 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Door omstandigheden heeft manlief in overleg met ex de afgelopen jaren geen allimentatie betaald,al beweerd ze nu ineens van niet om dwars te bomen.Ze is bezig met viesspelletje te spelen op het moment en manlief door het slijk te halen.

  Nu willen wij dus berekenen wat hij vanaf nu zou moeten betalen.Daar is een helemooie site voor maar nu is mijn vraag:
  je moet netto loon in vullen van jezelf en (ex)partner maar mevrouw werkt niet haar "man"wel...Ze hebben geregistreerd partnerschap.Wat moeten we dan invullen?
  Ons inkomsten samen(die er niet zijn want ben thuis)?Alleen zijn inkomsten?Haar 0,00 inkomsten of die samen met haar "man"?

  Zie door de bomen het bos even niet meer.Aangezien mijn ex en ik het zo hebben geregeld en het loopt.
  Bij hun ook niks op papier maar we zijn ons bewust dat manlief opdraait voor leefkosten van zijn dochter.
   
 2. vinisa

  vinisa Fanatiek lid

  8 sep 2008
  4.347
  0
  0
  Is er ooit wel een alimentatiebedrag berekend in het verleden?

  Vervelend dat zijn ex nu opeens zo doet.
   
 3. Nee er staat werkelijk helemaal niks op papier.

  Is erg lastig allemaal vandaar dat we nu alles willen uitzoeken.
   
 4. vinisa

  vinisa Fanatiek lid

  8 sep 2008
  4.347
  0
  0
  Dreigt ze het via de rechter te laten lopen? Het is een hele tijd geleden dat de alimentatie werd berekend welke mijn man voor zijn kinderen moet betalen. Ze keken in ieder geval naar zijn draagkracht. We zitten nu in verhuizing en kan de papieren (met volgens mij ook de berekening) nu niet erbij pakken. Anders had ik even gekeken hoe ze dat hebben berekend.

  Sowieso telt jouw inkomen (maar las dat je geen inkomen hebt) niet mee.
   
 5. Ze dreigt wel maar meer van je betaald niet dus je hebt geen rechten...Al is bij ons wel bekend dat al zou je wel betalen je nog geen rechten hebben.
  In onze ogen doet ze haar kind te kort dit is haar duidelijk gemaakt en probeert dus op deze manier haar gram te halen.Prima laat maar komen is ons idee aangezien er dan nog genoeg te verrekenen valt wat dat betreft.
  Zo willen we ook uitzoeken omtrend man's kosten van de afgelopen jaren dat ze elke week hier 3 dagen zat.Komt toch bijna neer op co-ouderschap.
  Blijft lastig zo.

  Maar zoals ik uit jou stukje afleid spelen mijn inkomsten geen rol,dus dan ook haar "man"zijn inkomsten niet?
   
 6. vinisa

  vinisa Fanatiek lid

  8 sep 2008
  4.347
  0
  0
  Hmm vervelend dat het zo moet gaan. Een kind moet er sowieso nooit de dupe van worden.

  Ze zijn wel gescheiden neem ik aan? Want normaal (of vaak) wordt de alimentatieberekening en omgang met de kinderen afgesproken.

  Nou mijn inkomsten telden niet mee toen de alimentatie werd berekend destijds. Ze keken naar zijn inkomen en naar bepaalde lasten (en evt. schulden). En volgens mij naar de situatie zoals ie was voordat mijn man weg ging bij haar. Vraag me niet naar de details, die weet ik niet meer. Maar er werd toen een berekening op los gelaten en daaruit kwam het alimentatiebedrag.
   
 7. Ze zijn nooit getrouwd geweest.Ze is vertrokken en hebben mondeling de afspraken gemaakt omtrend het niet betalen van allimentatie omdat hij met een huis achter bleef waarvoor ze net getekend hadden en omtrend de bezoeken.Elke 7de dag begint zijn weekend.Op die dag haalde hij haar en bracht haar naar 2 nachten terug.
  Sinds een half jaartje was het de 1ne week een dag andere week 2 nachten slapen omdat als het aan haar lag de kleine meid helemaal niet kwam..

  Zie door de bomen werkelijk het bos niet meer maar goed daar gaan we morgen dan maar over zitten bellen want willen voor de meid ook rust en zekerheden en niet dan wel dan niet komen en steeds verschuivingen.
   
 8. vinisa

  vinisa Fanatiek lid

  8 sep 2008
  4.347
  0
  0
  Je hebt een pb.

  Weet niet of je het financieel kunt veroorloven, maar anders kun je een advocaat inschakelen. Zeker als zijn ex zo dreigt.

  Zoiets als alimentatie voor een kind blijft een lastig onderwerp waarbij discussies daarover ook snel uit de hand kunnen lopen.
   
 9. Daar hebben we ook al aan zitten denken inderdaad.Gaan we dus ook allemaal uitzoeken mede omdat we het niet eens zijn hoe zij zorg draagt voor haar.(laksheid)

  Je hebt pb terug;)

  Dank je wel.
   
 10. marietje85

  marietje85 Bekend lid

  2 aug 2010
  674
  1
  18
  NULL
  NULL
  heb dit een aantal maanden geleden gehad
  de ex van mijn man kreeg al een aantal jaren het geld contant in handen en nu wou ze opeens veel meer
  wij zijn toen naar een advocaat gestapt en die kwam met deze berekening

  je moet uitgaan van je (in dit geval dus van jou partner)netto inkomen per maand inclusief vakantie geld.
  daar trek je dan deze bedragen van af

  899 dit is de bijstandsnorm voor levensonderhoud
  de helft van de huur / hypotheek min 202 euro want dit zit al bij die 899 gerekend
  en de kosten van je zorgverzekering

  van het bedrag wat je dan overhoud is 60 % beschikbaar als allimantatie

  bij deze berekening wordt er vanuit gegaan dat de partner (jij dus in dit geval )de helft van de huur en het eigen levensonderhoud betaald.

  Als je geen of weinig inkomen eigen inkomen hebt moet je dat aantonen en mag je het gehele bedrag van de huur / hypotheek en de kosten voor jou zorgverzekering mee nemen in de berekening

  of je nu precies op het juiste bedrag uitkomt kan ik je niet zeggen maar je hebt in ieder geval een kleine indicatie
  ik hoop dat ik je zo een eindje op weg heb kunnen helpen

  mocht je meer willen weten dan moet je het maar vragen
  kan ik het misschien zo opzoeken in de brieven van mijn advocaat
   
 11. @Marietje Bedankt voor je uitgebreide antwoord

  899 is dat dan bijstandnorm zonder kinderen aangezien wij samen ook nog een baby hebben?Dat neem ik aan omdat normaal de bijstand hoger ligt met kind(eren),altanhs dat meen ik me te herinneren.

  Ik heb alleen kindertoeslag en kinderbijslag voor mijn oudste meer geen inkomsten.Hier thuis leven dus 2 kinderen waarvan 1 van ons samen.Hoop dat ik een beetje duidelijk ben...Mijn hoofd loopt namelijk wat over.
   
 12. 0611inge

  0611inge Actief lid

  9 feb 2011
  188
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik denk dat je ook even goed moet kijken in hoeverre het van invloed is dat jij geen inkomen hebt. Als het goed is zijn namelijk de regels verandert en is de nieuwe partner van ali-betaler verplicht in eigen onderhoud te kunnen voorzien. Terwijl dat voor de nieuwe partner van ontvanger dus niet geldt. Wat er hier dus in resulteert dat de huidige vriend van ex op de bank kan blijven zitten met een bijstand en ik verplicht ben te werken, want bij mijn vriend rekenen ze in de draagkracht berekening automatisch dat hij zijn kosten kan delen.
  misschien toch wijsheid een advocaat in de arm te nemen.
   
 13. marietje85

  marietje85 Bekend lid

  2 aug 2010
  674
  1
  18
  NULL
  NULL
  @ loontje 81 mijn man en ik hebben nog geen kinderen dus het kan zijn dat het bedrag voor jou hoger is dat weet ik niet zeker


  @ 0611inge bij ons was het ook zou dat er werd gerekend dat ik in mijn eigen onderhoud kan voorzien en de kosten van mijn man dus gedeeld worden.
  volgens mijn advocaat konden wij dat wel voorkomen maar dan moest ik al mijn inkomens gegevens bekend maken zodat de rechter kon zien dat ik echt niet in mijn eigen onderhoud kon voorzien

  het was bij ons al zover dat de datum voor de rechtzaak al gepland was omdat de ex maar bleef zeuren en inmiddels ook een advocaat in de arm had genomen die het onderste uit de kan wou halen.
  "gelukkig" voor ons is mijn man net voor de rechtzaak zonder werk komen te zitten en ging de hele zaak niet door
  dit klinkt misschien wat hard maar gezien de hele situatie waren wij er toen heel blij mee
  mijn man heeft 6 jaar lang elke maand een heel rojaal bedrag betaald en toen ik in beeld kwam heeft ze de kinderen bij hun vader weggehouden maar wou ze wel graag een bijna dubbel zo hoog bedrag hebben omdat ze vond dat ik ook maar mee moest betalen
  we zijn inmiddels ruim 2 jaar samen waarvan al bijna een jaar getrouwd maar ik heb de kinderen nog nooit gezien terwijl ze daarvoor altijd elk weekend kwamen
   

Deel Deze Pagina