Lekker stukje gebak...

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Mikkie32, 21 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mikkie32

    Mikkie32 Bekend lid

    18 okt 2016
    804
    62
    28
    Lekker stukje taart gehaald .. appel citroenvlaai. Alleen zit hier eigeel en eiwit in.. Ik vraag me af of ik dit wel mag eten aangezien ik niet weet in hoeverre of dat het rauw is wat erin zit?? Jullie een idee?
     
  2. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Er is bijna geen taart waar rauw ei in zit. Volgens mij worden in NL sowieso bijna nooit rauwe eieren ergens in verwerkt maar altijd gepasteuriseerde.

    Geniet dus van je stukje taart. Ik zou werkelijk waar niet weten waarom dat niet zou kunnen.
     
  3. Mikkie32

    Mikkie32 Bekend lid

    18 okt 2016
    804
    62
    28
    Als er ei in verwerkt is wat verder niet verwarmd is dan zou het nog rauw zijn.m vandaar.
     
  4. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Nee, met gepasteuriseerd ei wordt de meeste patisserie gemaakt. Zo blijft je taart nog een dag goed in de koelkast. En gepasteuriseerd is perfect veilig.

    Echt rauw ei kan je vinden in bijv. zelfgemaakte chocomousse of zelfgemaakte mayonaise. Niet in een taart van de bakker of supermarkt.
     
    Mikkie32 en birds86 vinden dit leuk.
  5. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Ik zou zelf denken dat dat ei in de bodem zit. Of iig in het deeg.. En die is niet rauw
     
  6. kleinebeer

    kleinebeer Bekend lid

    5 feb 2017
    623
    334
    63
    En dan nog als er rauw ei in zit? Krijg je hooguit salmonella van en is niet gevaarlijk voor je kindje.
     
  7. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    En die kans is echt heeeeel klein ook nog.

    Maar er zit geen rauw ei in.
     

Deel Deze Pagina