leuk zo;n bevalling wat een ellende erna

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door daantje86, 29 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. daantje86

  daantje86 Fanatiek lid

  20 nov 2006
  3.570
  0
  0
  kraamverzorgende
  ijsselstein
  de bevalling eindigd in een spoedkeizersnee en daarna is de ellende begonnen.
  8 aug kreeg ik last van me been. links onder. dacht in eerste instantie het valt wel mee. zo 10 aug savonds toch maar de huisartsenpost gebeld omdat ik zoveel pijn had. we moesten erheen komen en ze zei het is een onsteking neem maar rust en doe er ijs op.
  14 aug: de pijn werd alleen maar erger dus gebeld met me eigen huisarts en ik moest gelijk langs komen. we werden doorgestuurd naar het eerste hulp in het ziekenhuis om ene trombose been uit te sluiten. nou helaas we hadden het wel. in d eoppervlakkige aderen. de donderdag erop zou verder onderzocht worden alles. dus TROMBOSE BEEN

  18 op 19 aug snacht:
  die nacht hebben we het ziekenhuis weer gebeld aangezien ik het erg benauwd kreeg en dan moest we bellen. we moesten gelijk komen. na wat onderzoeken wisten we nog niks. me luchtpercentage was inorde, me bloedwaarde. uit eindelijk heeft de baas toch besloten omdat ik zo jong ben een ctg te laten maken en daar uit bleek dat bij beide longen bloedpropjes zaten en heb dus LONGEMBOLIE erbij gekregen. na een hele nacht en dga in het ziekenhuis te liggen mocht ik naar huis met medicijnen en onder controlle ziekenhuis en trombose dienst. moet nu zeker 6 maanden antistollings medicijnen slikken.


  even uitleggen en hier hou ik jullie op de hoogte:

  bij een normaal mens zonder de antistollinspillen is de waarde 1.
  ze hebben een streef waarde die betekend wordt aan de hand van je leeftijd gewicht erfelijkheid en nog meer.
  die streefwaarde bepaalt de dunheid van je bloed. het mag niet te dun want dan krijg je bloedingeb maar ook niet te dik want dan kan de ziekte verder gaan alleen op dit moment heb ik de spuiten nog dus maak het niks uit

  mijn streefwaarde is tussen de 2.5 en 3.5.

  als ik smorgens bloed prik moet ik bereikbaar zijn tussen 14 en 17 uur de elfde dag
  prik ik smiddags bloed moet ik bereikbaar zijn de volgende dag van 14 uur tot 17 uur.

  als je waarde niet goed is wordt je gebeld met welke pillen je moet nemen en anders krijg je de dag erna een lijst met de hoeveelheid pillen die ik moet slikken. en wanneer ik weer moet prikken.

  moet nu 6 maanden lang prikken en pillen slikken

  mijn waarde lijst:

  vr 22-08-08 waarde 1
  ma 25-08-08 waarde 2.2
  vr 29-08-08 waarde 2.6
  ma 01-09-08 waarde ?
   
 2. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Getever, wat ontzettend balen zeg!
  Een spoedkeizersnede is al geen pretje (ervaring mee) maar als je dan achteraf nog niet kan genieten van je uk.

  Nu een half jaar zoet ermee dus :(

  Komt het ook echt door de KS of heb jij gewoon heel erg pech?

  Ik hoop dat je gauw opknapt en de waardes braaf laag blijven!

  Elmo
   
 3. kwebbeltje

  kwebbeltje VIP lid

  13 jul 2005
  15.342
  0
  0
  Verpleegkundige
  Duitsland
  Wat een pech meid. balen hoor. Hopelijk blijven je waarden stabiel.

  ** elmo....trombose komt niet van de keizersnede, maar na een operatie heb je wel een verhoogde kans op...vandaar ook de fraxiparine na o.k **

  Kwebbel
   
 4. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Ja, die spuiten had ik wel...ik weet ook wel dat die kans er is maar omdat het bij dit onderdeel staat dacht ik: heb ik zoveel geluk gehad dan?
  Omdat het zo'n opeenstapeling is.

  Maar het lijkt dus hele vette pech (maakt het niet minder vervelend hoor Daantje!).

  Dank je Kwebbel!
   
 5. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Da's behoorlijk k*t Daantje! Maar waar ik even van schrok is dat je na een dag alweer naar huis mocht? Ik heb een volle week in het ziekenhuis gelegen toen ik trombose en longembolie had gekregen. En alleen die week heb ik fraxiparine gespoten en daarna mocht ik verder aan de marcoumar (de tabletten). Mag ik vragen bij welk ziekenhuis je onder behandeling bent?

  En je krijgt idd geen trombose door de keizersnede, maar het risico erop is groter. Je bent namelijk wat langer bedlegerig en dit is een risico. Je zal bij een eventuele volgende zwangerschap tot 6 weken na de bevalling ook zeker fraxiparine moeten gaan spuiten (doe ik ook nu). En dring er op aan dat ze je bloed onderzoeken op stollingsafwijkingen! Want trombose krijg je niet 'zomaar'. Sterkte meid.
   
 6. daantje86

  daantje86 Fanatiek lid

  20 nov 2006
  3.570
  0
  0
  kraamverzorgende
  ijsselstein
  ik mocht naar 1 dag naar huis omdat ze in het antonius ziekenhuis waar ik onder val een onderzoek doen. als je waarden nog normaal zijn en je hebt toch longembolie dan mag je de tabletten thuis innemen en onderde elke dag tel contcat en om de 5 dagen bezoek ziekenhuis naar huis. anders was ik niet zo snel naar huis gegaan hoor.

  aanstaande maandag moet ik weer naar de arts op controlle en dan ga ik ook precies vragen hoe ik eraan ben gekomen en zo en hoe nu verder. hou jullie op de hoogte
   
 7. JudyD

  JudyD Nieuw lid

  26 apr 2007
  3
  0
  0
  Bedrijfscatering
  Almere Haven
  Ik zit ook met een longembolie na de zwangerschap.

  De zwangerschap op zich was meegevallen. Had wel zwangerschapssuiker en daardoor moest ik 3x per dag spuiten. Maar verder helemaal geen last gehad van kwaaltjes.

  23 juli bevallen van een gezonde zoon, zou ingeleid worden maar hoefde niet want meneertje had geen geduld.

  Dacht dan te gaan genieten van de kleine. Totdat ik een paar weken later last van mijn kuit kreeg. Verder niet bij nagedacht en dacht het gaat wel over, is een zweepslag!

  Totdat ik op een gegeven moment zo benauwd was dat ik toch maar naar de huisarts was gegaan. Daar kwamen we er al snel achter dat er iets niet goed was, binnen 1 uur in de ambulance naar het ziekenhuis. Van donderdag tot zondag daar gelegen en mocht naar huis omdat ik zelf injecties kan geven (had dat al 9 maanden gedaan dus die paar keer kon ook nog wel) en met de belofte dat er iemand was om voor de kleine en mij te zorgen.

  Moet nu regelmatig naar de trombose dienst voor controle en een 1/2 jaar pillen slikken.

  Nu een paar weken verder voel ik me weer best goed. heb wel dagen dat het wat minder is en ik vermoeider ben.

  Hoe is jullie ervaring en hoe lang hebben jullie er mee gelopen, Last gehad?
   

Deel Deze Pagina