Hallo Ik ben op zoek naar ideeën voor tijdens de lunch. Ik ben sowieso al geen broodeter maar momenteel krijg ik dat helemaal niet weg. Ik zoek dus gerechtjes en ideeën die niet heel veel klaarmaak werk hebben en mogen tijdens de zwangerschap. Wat eten jullie ipv brood? Alvast bedankt!
Yoghurt met muesli/cruesli/granola, pap, havermout met vruchten, crackers, wraps, er is zoveel te bedenken. En een extra portie zuivel is ook nooit weg, net als wat extra fruit.
Ik eet meestal resten avondeten. En als dat er een keer niet is, dan maak ik vaak iets met ei. Bv roerei met champignons en kaas, of met cherrytomaatjes, gedroogde tomaat en gebakken ui. Of ik rasp een winterpeen en maak daar een frittata mee. Of een zak roerbakgroentes in de pan gooien en op smaak brengen met wat sesamolie en sojasaus.
Omelet, soms zo met veel groenten erin. Ik eet hem ook wel eens als wrap met gerookte zalm Eitje koken of bakken Gewone wraps dan enkel met groenten Maaltijdsalades. Daarmee kun je variëren zoveel als je wil. Met pasta of rijst, met vis of kip of helemaal niks van dat erin. Pannenkoekjes met havermout Lunchcupcakes met havermout en fruit of hartige met groenten.
cracker met gekookt ei en avocado kwark met walnoten en appel / cruesli en fruit salade met noten, olijven, avocado, vis oid sowieso mix met olijven en noten Ik eet ook vaak wat over is van de dag ervoor, eventueel met wat extra. Als we bloemkool of broccoli over hebben bijv dan prak ik dat een beetje en gooi er een ei overheen. Of sojasaus, knoflook en sesamzaadjes (bij de broccoli).
Ik eet vaak restjes avondeten op of iets dat lekker snel klaar te maken is Bijv gekookte rijst + gestoomde groente en wat plakjes kipfilet (rijst + groenten kook ik beide in m’n multicooker, stel de timer in s ochtends dat het op tijd klaar is) Ik maak vaak salades/soepjes voor meerdere dagen Kook bijvoorbeeld groentebouillon en voeg per dag andere groente toe, soms pureer ik het met kip en kookroom
Soep Bananenpannekoek (geprakte banaan met ei en dat bakken in de pan) Kwark of Skyr Salades (ik haal vaak de kant en klarebij de AH, super makkelijk en lekker en heel veel keuze)
Ik maak nu echt heel vaak omelet en dan gooi ik er steeds andere groente doorheen. Gewoon wat we hebben liggen. Kinderen vinden het ook top. Verder eet ik graag een salade. Gewoon van sla of pasta of anders van quinoa.
salade met bietjes/avocado/geitenkaas of kikkererwten/zongedroogde tomaten/avocado/geitenkaas/munt of crackers met kipfilet/pesto/tomaat/rucola of een wrap of een gebakken ei of gekookte eitjes op een maiswafel enz enz
Of als je het wat gezonder wilt hebben: - soep - hartige pannenkoeken - wraps - yoghurt met zelfgemaakte granola - salade van couscous of quinoa - gebakken met diverse groentes erdoor heen - mug cake met ananas en blauwe bessen uit de vriezer (lekker makkelijk en snel en gezond en vullend) - kliekje nasi of van gisteren - willekeurige salades
Ik maak 1 keer per week een pan soep. Gewoon een simpel receptje dat ik zelf erg lekker vindt. En dat vries ik dan in porties in. ‘s Ochtends haal ik een bakje uit de vriezer. Ook op werkdagen ideaal, Want het kost ‘s ochtends nauwelijks tijd. En omdat het nog bevroren is, is het makkelijk mee te nemen. Ik vul dat aan met andere dingen. Flink stuk komkommer, wat snoeptomaatjes, worteltjes, gekookt ei, soms cracker met kaas, noten, sla... De soep dient gelijk als koelblok voor de rauwkost die ik meeneem.