meer mensen met een uterus bicornis (2 baarmoeders)

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door simple, 29 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. simple

  simple Bekend lid

  3 dec 2010
  951
  0
  0
  limburg
  Hallo,

  Zijn er hier meer mensen op het forum met een uterus bicornis oftewel 2 baarmoeders? Ik las toevallig dat * jelisa * dit ook had en vroeg me nu af of er nog meer soortgenoten zijn. Bij mij is het ontdekt met 13/14 jarige leeftijd en nu ben ik dus zwanger en er zijn toch wel een aantal aandachts punten dus ik zou graag in contact komen met vrouwen die zwanger zijn of al bevallen zijn met deze afwijking.

  Groetjes
   
 2. poeze

  poeze Actief lid

  10 dec 2010
  381
  0
  0
  Mijn moeder heeft er 2 en kon niet op een natuurlijke manier bevallen. Mn zus en ik zijn dus met de keizersnede gekomen.
   
 3. moederLynn

  moederLynn Fanatiek lid

  5 mrt 2009
  2.012
  0
  0
  moederen
  met mijn hoofd in de wolken
 4. simple

  simple Bekend lid

  3 dec 2010
  951
  0
  0
  limburg
  En wordt dit je eerste kindje? Heb je al problemen ondervonden tot nu toe?
   
 5. moederLynn

  moederLynn Fanatiek lid

  5 mrt 2009
  2.012
  0
  0
  moederen
  met mijn hoofd in de wolken
  Nee dit is ons 2 kindje....

  Mijn eerste zwangerschap is goed verlopen...Mijn zoontje lag in stuit en is met 35 weken geboren omdat mijn vliezen waren gebroken en hij is doormiddel van een KS op de wereld geholpen...

  Deze zwangerschap zit ons andere zoontje in de andere bm... Tot nu toe geen problemen alleen ligt hij ook in stuit...

  Ik hoop het wel wat langer vol te houden deze keer..

  En jij al problemen gehad?
   
 6. Ava78

  Ava78 Lid

  3 feb 2011
  41
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi, ik ben 7 weken zwanger en hoorde dinsdag bij de echo dat ik twee baarmoeders heb.
  Mijn eerste zwangerschap is op het einde nogal vervelend verlopen en voor mij is het een opluchting dat er nu eindelijk een reden is. Mijn dochtertje (nu 3 jaar) is met 36 weken dmv een keizersnede geboren. Ze lag in een stuit en had al vier weken groeiachterstand waardoor ik vanaf 32 weken in het ziekenhuis lag. Tijdens de zwangerschap en na haar geboorte zijn we er eigenlijk nooit achter gekomen waardoor ze niet goed groeide. En nu dus wel.

  Ik vind het wel weer heel erg spannend om zwanger te zijn. En raar genoeg schaam ik me hier ook een beetje voor terwijl dat natuurlijk helemaal niet hoeft...

  Groetjes Ava
   
 7. Hollowglade

  Hollowglade Actief lid

  23 feb 2010
  429
  0
  0
  NULL
  NULL
  #7 Hollowglade, 3 feb 2011
  Laatst bewerkt: 3 feb 2011
  ikzelf heb geen bicornis maar wel 2 baarmoeders
  ik heb een nog verdergaande versie
  bij mij is het tot in mn vagina 2 dat heet een didelphis
  kwamen ze achter door een kijkoperatie ivm vruchtbaarheidsproblemen

  heb dus ook een risico zwangerschap en er is me nu al verteld dat ivm groeiachterstand en de rek uit de baarmoeder dat de kleine waarschijnlijk tussen de 30 en 35 weken gehaald gaat worden via keizersnede
  we gaan wel alles op alles zetten om de kleine zo lang mogelijk veilig binnen te houden maar de tijd zal het leren

  mijn moeder had/heeft wel een bicornis en die is van 3 kids bevallen met uuuh
  mij 36 weken broertje 1 met 34 weken en broertje 2 met ik geloof 35 weken en we waren alle 3 heeel erg klein dysmatuur heet dat geloof ik
  zij kwam er echter pas achter nadat ze een echo deden om eierstok kanker uit te sluiten nadat ze borstkanker had gehad
   
 8. Ava78

  Ava78 Lid

  3 feb 2011
  41
  0
  0
  NULL
  NULL
  Lijkt me wel leuk om contact te houden. Is tenslotte voor ons allemaal een nog spannendere zwangerschap! Hoe voelen jullie je trouwens? En maken jullie je zorgen over hoe je zwangerschap gaat verlopen?
   
 9. Hollowglade

  Hollowglade Actief lid

  23 feb 2010
  429
  0
  0
  NULL
  NULL
  hier voel ik me heel dubbel

  aan de ene kant zijn we dolblij dat we onze kruimel mogen verwachten

  en de andere kant de risico's zijn wel erg groot en dat houd ons wel van die roze wolk af
   
 10. simple

  simple Bekend lid

  3 dec 2010
  951
  0
  0
  limburg
  Ha dames,

  Nog meer mensen met hetzelfde, als ik het hier in de omgeving vertel kijken ze best raar op. Hebben jullie dat ook? Ik ben hier overigens heel open in hoor. Want dat verklaart ook waarom ik tot gister zo bang was voor een miskraam, omdat ik daar simpelweg meer kans op heb. Nu geloof ik wel dat het goed zit, maar dat het van een leie dakje zal gaan weet ik dat dat niet zal gebeuren.
  Ik hou maar rekening met het " ergste" en dan kan het altijd meevallen.

  Mij is dus idd al verteld geworden dat ik meer kans heb op een vroeggeboorte dus rond de 4/8 weken ervoor. Hoop eigenlijk niet nog eerder, maar als ik het zo hoor kan het dus ook nog bij 30/32 weken. Dan zou het dus juni worden :( Maar goed, als dan alles goed verloopt met het kindje zelf vind ik het prima. Ik heb zelf wel een idee dat het voor mij zwaarder zal worden, want het is idd niet duidelijk of je vaginaal kan bevallen en bij vele moet er zelfs een geplande kz komen. Hoop het niet, want dit lijkt me 3 keer niets, ben als de dood voor een kz.
  Ik ben wel erg blij dat het uberhaupt gelukt is, want ook dat vertelde de dokters mij dat ik moeilijker zwanger zou kunnen worden ivm de afwijking. En toen was het vrijwel meteen raak. Dus ik leef nog een beetje in ongeloof.

  Dan ben ik benieuwd hoe het bij jullie gaat verlopen.

  Ava, wat raar dat ze het bij je eerste niet hebben gezien. Met echo's zie je het anders meteen, tenminste bij mij wel.

  Hollowglade, wat apart dat je moeder dit ook heeft, en dan jij nu ook, al wel in een andere vorm. Want het is volgens mij niet erfelijk.
   
 11. Wardi

  Wardi Bekend lid

  6 mei 2008
  830
  0
  0
  Mama : )
  Far far away...
  Joh, ik wist helemaal niet dat zoiets kon. En dan blijken er best wat vrouwen te zijn die deze afwijking hebben. Het is wel goed om ervan af te weten, ik lees af en toe met jullie mee al heb ik er ' maar' 1. Blijkbaar kan het zelfs zo zijn dat je bij je eerste zwangerschap geen weet ervan hebt en het pas bij de tweede het ontdekt wordt, das dan wel apart....
   
 12. Ava78

  Ava78 Lid

  3 feb 2011
  41
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi Simple,

  Wat apart dat ze tegen jou hebben gezegd dat je meer kans hebt op een miskraam. Mijn gyn zei juist absoluut niet en dat het zwanger kunnen raken hier helemaal los van staat. Het wordt later in de zwangerschap pas namelijk een risico omdat de baby minder ruimte heeft, in een stuit gaat liggen en meestal een groeiachterstand krijgt.

  Mijn dochtertje kreeg die groeiachterstand pas vanaf 32 weken. Bij een pretecho rond 25 weken zagen ze al wel dat ze klein was maar nog niet zorgwekkend. Ik heb tot die tijd een hele fijne zorgeloze zwangerschap gehad. Ben nu alleen bang voor het laatste deel van de zwangerschap. Wij hebben toen wel veel zorgen gehad, maar dat kwam natuurlijk ook omdat we niet wisten wat er met haar aan de hand was.

  De gyn gaf trouwens aan dat het een foutje is geweest van de gyn die mijn keizersnede heeft gedaan. Ze moeten namelijk aan beiden kanten van de baarmoeder checken op eierstokken en als ze dat gedaan hadden, hadden ze er maar 1 gevoeld want de andere zit aan mijn andere baarmoeder. Ze weten nu dus niet of dit kindje in dezelfde of de andere baarmoeder zit... En als het in dezelfde zit krijg ik vrij zeker weer een keizersnede, waar ik ook heel erg van baal....

  Maar aan de andere kant mogen we natuurlijk ook heel blij zijn met zo'n klein wondertje in ons! En mijn vorige zwangerschap was heerlijk omdat ik hier toen niets van wist en me dus geen zorgen maakte!
   
 13. Hollowglade

  Hollowglade Actief lid

  23 feb 2010
  429
  0
  0
  NULL
  NULL

  mij is ook verteld van het verhoogde risico's en als je gaat google kom je ook onderzoeken tegen die dat bevestigen
  ook omdat de zwemmers soms niet weten welke kant ze op moeten gaat het zwanger worden ook niet bepaald makkelijk

  en het is nu zo dat de ene gyn verdiept zich er helemaal in en de andere niet
  de mijne heeft zich helemaal ingelezen toen ie mijn didelphis constateerde


  ook las ik iets over dat iemand zei dat het niet erfelijk was/is
  daar is nog maar heeeel weinig over bekend
  maar het komt momenteel wel vaker binnen families binnen
  en het is inderdaad wel heel apart om moeder en dochter te zijn die beide een afwijking hebben
   
 14. simple

  simple Bekend lid

  3 dec 2010
  951
  0
  0
  limburg
  Ja zo zie je maar weer dat de gyn niet allemaal hetzelfde zeggen. Bij mij in het ziekenhuis is niet echt een gyn erin gespecialiseerd, maar dat komt omdat ze dit niet zovaak per jaar meemaken.

  Dat ze idd in een later stadium een groeiachterstand kunnen krijgen is mij ook verteld ja. Daarom ben ik ook zo benieuwd hoelang ik kan uitdragen. Ik ben 18-8 uitgerekend maar ik denk dus dat het zeker juli zal worden. Ik heb nog niet gehoord dat iemand met onze afwijking tot 38/40 weken kan uitdragen. Jullie wel?
   
 15. Ava78

  Ava78 Lid

  3 feb 2011
  41
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik heb eigenlijk nog helemaal nooit van deze afwijking gehoord, dus weet ook niet of iemand de 40 weken gehaald heeft... Op zich is het al goed als je het tot 36 weken weet te halen, dan is alles geloof ik goed ontwikkeld. Mijn dochter is toen ook gehaald omdat ze echt niet meer groeide en haar hartslag telkens daalde en onduidelijk was waarom. Wij streven dus maar weer naar die 36 weken.

  Ik ga trouwens volgende week nog eens aan de gyn vragen of er iets aan te doen is als er groeiachterstand geconstateerd wordt. Nu is tenminste duidelijk waardoor er een eventuele achterstand kan ontstaan en bij mijn vorige zwangerschap wisten ze het niet.

  Verder denk ik dat ik het wel aan mijn baas en collega's vertel. De vorige keer moest ik namelijk met 31 weken al stoppen met werken en rustig aan doen. Dan zijn ze er tenminste op voorbereid...
   
 16. claudiah

  claudiah Nieuw lid

  17 feb 2011
  2
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi, ik wilde even reageren op je vraag. Ik heb ook twee baarmoeders en twee baarmoedermonden. Ik ben 3 maanden geleden bevallen (keizersnee) van een gezonde tweeling. In iedere baarmoeder een kind!
   
 17. moederLynn

  moederLynn Fanatiek lid

  5 mrt 2009
  2.012
  0
  0
  moederen
  met mijn hoofd in de wolken
  Hollowglade ik heb dezelfde afwijking als jou... Heb ook werkelijk alles dubbel en maar 1 nier....

  Sorry als het onduidelijk is wat ik typ maar zit op de iPad...

  Caudiah gefeliciteerd en wat bijzonder...met hoeveel weken zij ze gehaald?


  Mijn zoontje was bij de geboorte van 35 weken prcies op gewicht van 2550 gram.... Mijn water is gewoon spontaan gebroken omdat de ruimts op was...
  Nu dus zwanger in de andere bm en weet niet hoelang die mee rekt...
  Maandag hebben we een groei echo en hoor ik of de kleine lekker goed meegroeid
   
 18. moederLynn

  moederLynn Fanatiek lid

  5 mrt 2009
  2.012
  0
  0
  moederen
  met mijn hoofd in de wolken
  Oja en dit kindje ligt ook weer in stuit... Dus dat zal weer een ks worden..
   
 19. simple

  simple Bekend lid

  3 dec 2010
  951
  0
  0
  limburg
  Ik reageer nu pas weer omdat ik geen internet thuis heb en kan via de gsm alleen lezen, niet reageren.

  Claudia, wat bijzonder zeg. Dus ze lijken dan ook niet op elkaar denk ik? Gefeliciteerd trouwens, wat is het geworden? En idd met hoeveel weken? Denk dat de artsen dit niet zovaak meemaken, wel? In elk 1?

  Waar wij wel nog kans op hebben denk ik dan, is dat als je nu onveilige seks hebt een hele tijd dat er alsnog een bevruchting in de andere bm kan plaatsvinden?

  Moederlynn, ben benieuwd hoe de groei bij jou kindje nu gaat verlopen dan.
   
 20. moederLynn

  moederLynn Fanatiek lid

  5 mrt 2009
  2.012
  0
  0
  moederen
  met mijn hoofd in de wolken
  Ben gisteren voor een groeiecho geweest en de beeb heeft nog genoeg ruimte en vruchtwater om lig heen om even verder te groeien..

  Simple als het goed is de kans net zo klein dat je nu nog zwanger word omdat je hersenen het signaal niet meer uit zenden voor een eitje dat doen de hormonen... Wel kun je bijv 2eiersprongen hebben gehad in iedere bm en dan kan het wel... Maar goed de wonderen zijn de wereld nog niet uit...
   

Deel Deze Pagina