Meningen gevraagd

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Vica86, 12 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Sommige zullen het verhaal wel kennen. We zijn al geruime tijd aan het tobben met mijn zoontje. Reflux, kma, andere klachten... We zijn voor een second opinion naar een ander ziekenhuis geweest. Hier wordt alles goed onderzocht maar dat betekend ook weer provoceren.

  Ik had stiekem erg gehoopt dat het toch geen kma zou zijn. Hij doet het nu heel goed op de Neocate (hij heeft er wel aan moeten wennen en kreeg daar veel klachten van), maar het is zo dun dat hij bij elke goede beweging mondjes teruggaf. Indikken met nutriton was geen optie (reageert hij heel heftig op) en ook tapiocameel geprobeerd maar daar kreeg hij erg veel krampen van.

  Ik hoopte dus echt heel erg dat hij het goed zou doen op de standaard voeding zodat wellicht enfamil AR een optie zou zijn.

  Het provoceren.. Eergisteren was het tijd voor 1 schepje in de fles. Hij kreeg alleen een schale huid op zijn wangen. Hij had wel krijsmomenten, maar was niet ontroostbaar en gisteren is een tandje doorgekomen dus daar zou het ook aan kunnen liggen. Gisteren om 14.00 uur was het tijd voor 2 schepjes in de fles. De rest van de dag veel geslapen, wel meer met kracht gesuugd. Vanmorgen werdt hij wakker met eczeem op beide wangen. Vandaag huilt hij ook heeeeel veel en is weer onrustig met armen en benen en suugt nog altijd erg... Hij heeft net zijn 1e flesje op met 3 schepjes..

  Ik vind het moeilijk te beoordelen omdat hij op de neocate ook reageerde. Alleen met de neocate ben ik ineens overgestapt, had hij 3 dagen geen last en daarna ineens opgezet oogje, eczeem en huilen. Dit werdt daarna steeds langzaam beter. Ik ben dus bang dat ik wellicht stop omdat hij klachten krijgt maar dat het gewoon door het wennen komt. Wanneer zouden jullie stoppe in deze situatie?
   
 2. Gwen81

  Gwen81 Fanatiek lid

  24 okt 2009
  2.167
  0
  0
  NULL
  NULL
  Aangezien er net een tandje door is, is het lastig om nu te gaan provoceren. Want tja, wat komt door het tandje en wat niet?
  Hoeveelste tandje is dit en zitten er nog meer snel aan te komen?
   
 3. Gwen81

  Gwen81 Fanatiek lid

  24 okt 2009
  2.167
  0
  0
  NULL
  NULL
  Nog een vraagje. Heb je die nutriton uitgeprobeerd in combi met gewone flesvoeding of met koemelkvrije voeding?
   
 4. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Dit was het 2e tandje en verder is alles nog superglad. Mijn ervaring met tandjes is dat de klachten weg zijn zodra hij door is.. Maar deze klachten worden erger..

  Net vanaf het eind van mijn bericht tot een paar minuten geleden keihard liggen krijsen en schoppen met zijn benen en soms zelfs zijn benen zo aanspannen dat er geen beweging in te krijgen was. Hij liep weer vuurrood aan. Hij is krijssend in mijn arm in slaap gevallen :(
   
 5. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Gewone voeding was de comfort versie. Toen hij overging op friso allergy care moest ik gaan indikken met nutriton ivm het spugen. Geval mega spugen, opgezwollen ogen en eczeem. Na 4 weken friso allergy care nogmaals geprobeerd omdat er gezegd werdt dat het een oude reactie van de koemelk was. Dit keer precies dezelfde klachten. Tapiocameel geprobeerd op aanraden van de oude kinderarts door de Neocate die hij nu een 9-10 weken krijgt volgens mij.

  De kinderarts die ik nu heb (allergoloog) zegt dat ik alleen mag indikken met neocate nutra ivm zijn reacties op andere verdikkingsmiddelen, maar dat is pas vanaf 6 maanden.
   
 6. Kruimel2010

  Kruimel2010 Bekend lid

  8 okt 2010
  827
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik zou niet hier naar meningen vragen maar even met de kinderarts/het ziekenhuis bellen om te vragen wat je moet doen. Zij hebben je nu advies gegeven, werkt dat niet, dan zou ik met hun overleggen over wat nu....
   
 7. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Kinderarts is er niet en de rest geeft liever geen advies over iets waar ze niet gespecialiseerd in zijn.

  Normaal zou je echt moeten stoppen met deze klachten maar omdat hij ook reacties vertoonde in het begin bij neocate ligt het allemaal wat lastiger.
   
 8. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Hij blijft krijssen van de krampen. Nu niet meer aan 1 stuk maar het komt en gaat en gaat gepaard met enorm veel schoppen.

  Ik ga denk ik stoppen met provoceren. Als het weer zo erg is dan moet het toch haast een reacte zijn op koemelk? Het wordt erger bij elk schepje extra.

  Ik kan trouwens overal gewoon aan het tandvlees zitten, dan komt er geen 'tegenspraak'. Dus ik verwacht niet dat hij daar nog last van heeft sinds hij door is.
   
 9. Kruimel2010

  Kruimel2010 Bekend lid

  8 okt 2010
  827
  0
  0
  NULL
  NULL
  Dan bel je nog een keer... wanneer is de kinderarts er weer? Hun beleid hangt toch hopelijk niet van één persoon af?

  Als de krampen minder worden zou ik zelf niet stoppen denk ik...
   
 10. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Anders geef ik straks de laatste fles nog 1 keer 3 schepjes normale voeding. Heeft hij dan weer zo'n krampaanval dan stop ik.

  De andere arts zegt dat ze normaal zou adviseren om te stoppen bij deze klachten. Maar dat is dan niet gekeken naar het feit dat hij met neocate ook zo moest wennen..

  Het liefst wil ik doorgaan om helemaal zeker te weten dat het niet minder wordt. Maar ik vind het zo zielig om te zien dat hij pijn heeft. Hij heeft nu nog altijd krampen die komen en gaan..
   
 11. Kruimel2010

  Kruimel2010 Bekend lid

  8 okt 2010
  827
  0
  0
  NULL
  NULL
  Zelf hebben wij wel eens paracetamol gebruikt toen de krampjes te erg werden. Een keertje paracetamol kan echt geen kwaad en als je het daardoor red om met deze voeding door te gaan en te kijken wat het echt is....
   
 12. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Daar heb ik nog niet eens aan gedacht..
  Als het idd alleen maar wennen is dan moet het daarna gewoon minder worden.

  Moet ik de paracetamol voor de voeding geven? Hij poept wel vaak tijdens of vlak na de voeding...
   
 13. Kruimel2010

  Kruimel2010 Bekend lid

  8 okt 2010
  827
  0
  0
  NULL
  NULL
  Dan zou ik wachten tot na het poepen. Aan de andere kant, het wordt echt snel opgenomen hoor, mijn dochter had na een kwartier al minder last (en als ze dan poepte was het ook al verdwenen).
   
 14. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Ok anders geef ik het zo'n 10 minuten voor de fles.
  Ben benieuwd of het dan wat beter gaat.

  Overigens wordt de eczeem in zijn gezicht nu ook erger.
   
 15. Gwen81

  Gwen81 Fanatiek lid

  24 okt 2009
  2.167
  0
  0
  NULL
  NULL
  En verder dan, spuugt hij ook iedere voeding meer dan normaal?
  Zijn ontlasting?
  Allemaal vragen he, sorry. Ik heb zelf 2 kindjes met kma. De oudste is er inmiddels overheen. Maar ik stel dus al die vragen om mij een beeld te kunnen vormen. Zodat ik met je mee kan denken.
  Sneu voor je kindje zoveel krampen. :(
   
 16. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Ontlasting is nu geel/groen en veeeel slijm.
  Maar dat had hij ook toen hij over ging naar de Neocate en dat is altijd slijmerig gebleven (wel donkergroen, maar dat is normaal bij neocate geloof ik).

  Hij spuugt nu meer. Hij spuugd nu na de voeding weer met kracht.
  De neocate zorgde ervoor dat hij de hele dag door mondjes teruggaf omdat het zo dun is. Nu doet hij echt echt spugen.
   
 17. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Oh de laatste poepluier was trouwens heel dun.

  En nu poept hij elke voeding en tussendoor en normaal 1 keer per dag. Maar ook dit was hetzelfde als toen hij moest wennen aan de Neocate. Soms wel 7 poepluiers per dag. Dit werdt na ruim een week pas weer minder.
   
 18. siepie

  siepie Fanatiek lid

  28 apr 2010
  3.413
  0
  36
  Hoi Vica,
  Ik ken je verhaal.
  Hoe het op mij overkomt lijkt hij toch te reageren op de voeding.
  Toen ik ging mengen van nutramigen met ha voeding bij rilana begon ze ook enorm te krijsen, te trappelen en heeel veeel onrust.
  Ze heeft geen uitslag gehad ooit.

  Paracetamol daarmee kan je wel goed kijken hoe het dan gaat. Bij ons werd dat aangeraden om ongeveer 15 min. voor de fles te geven.

  Succes meid!
   
 19. siepie

  siepie Fanatiek lid

  28 apr 2010
  3.413
  0
  36
  stomme vraag misschien maar heeft hij net prikken gehad?
  Daar reageert mn dochter op met dunne luiers..
   
 20. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Ok, ik heb hem 10 minuten geleden gegeven en heb de fles nu klaar. Hopelijk werkt het. In ieder geval dat hij minder krampen heeft en ik dus iets langer door kan gaan om te zien of hij er aan gaat wennen..

  Ik hoop zoooo dat hij geem kma heeft. Echt, neocate en reflux vind ik een combi van niks! :p Tenminste niet als hij niet tegen verdikkingsmiddelen kan.
   

Deel Deze Pagina