Moeders met zeevarende mannen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sterretje29, 7 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sterretje29

  22 jan 2013
  12
  0
  0
  Goeree overflakkee
  Hallo moeders,

  Zelf ben ik inmiddels al 13 weken trotse moeder van een prachtige dochter, Sophie. Mijn man is de eerste 9 weken thuis geweest maar nu hij al weer een maand op zee zit, merk ik dat het soms best lastig is. Samen onze zorgen bespreken, twijfels over een nieuwe stap en alle andere onzekerheden die je als moeder hebt en dat op grote afstand (ondanks e-mail, skype en telefoon).

  Zijn er lotgenoten? Wij hebben nog 4 weken te gaan...

  Groetjes Eva
   
 2. Kari37

  Kari37 Fanatiek lid

  19 nov 2009
  2.571
  1
  0
  Hoi Eva,

  Ja mijn man werkt ook op zee en is dus ook vaak weg maar daarentegen dan ook weer een aantal weken 24/7 thuis.

  Soms inderdaad lastig, zeker als er iets gebeurd, en hij niet hier kan zijn.
  Ook niet altijd leuk om overal alleen verantwoordelijk voor te zijn, zelf keuzes te maken die je normaal samen doet (mijn man kan niet altijd internet verbinding waar hij is) en overal alleen op uit te gaan.

  Ik kan me voorstellen in jouw geval als je net moeder bent geworden dat het extra moeilijk is soms.
   
 3. Sterretje29

  22 jan 2013
  12
  0
  0
  Goeree overflakkee
  Hoi Kari,

  Fijn te lezen dat er "lot"genoten zijn....
  Vaarde je man ook toen de kids nog baby waren en heb je nog tips? En de 8 weken thuis zijn inderdaad wel erg prettig dus er zijn zeker voordelen...

  Groetjes Eva
   
 4. Sann

  Sann VIP lid

  27 jan 2007
  16.307
  0
  0
  Brabant
  Mijn man vaart ook, al is dat tegenwoordig met een schema van 2 op, 2 af. Moet er niet aan denken nu we de meiden hebben dat hij nog steeds 4 tot 6 maanden weg zou zijn.
  Het heeft zn voor en zn nadelen. Sta er 2 weken telkens alleen voor maar dan is ie ook weer 2 weken continu thuis wat wel erg lekker is. Merk alleen wel dat de oudste van 4,5 papa wel erg mist de laatste tijd en dat maakt het soms wel wat moeilijker.
   
 5. Kari37

  Kari37 Fanatiek lid

  19 nov 2009
  2.571
  1
  0
  Hoi Eva,

  Nee mijn man vaarde niet toen ons dochtertje geboren werd, maar was toen ook wel regelmatig van huis ivm ander werk. Tips heb ik niet echt, ik denk dat het heel belangrijk is dat je gewoon de regelmaat erin houdt, zowel als je man er is als wanneer hij er niet is.
  Verder probeer ik het voor mezelf ook gewoon gezellig te maken, kaarsjes aan ´s avonds, lekker bakkie koffie zetten, leuke films kijken, openhaard aan, goed boek enz....heeft ook wel zijn voordelen hoor soms om alleen te zijn hihi.

  Vind jij het moeilijk om met een nog zo´n klein kindje alleen te zijn?

  Groetjes,
  Kari
   
 6. Sterretje29

  22 jan 2013
  12
  0
  0
  Goeree overflakkee
  Die voordelen zijn er zeker maar even snel is er niet meer bij, overal voor plannen en nadenken, de vrijheid mis ik dan ook een beetje als hij weg is... Daarbij hebben we een dame die alleen maar goed slaap in d'r bed dus hele dagen op pad is ook niet handig... tenzij ik s'avonds met een kind wil zetten wat helemaal overstuur is.
  Gelukkig wordt ze steeds ouder en zal ze minder slaap nodig hebben waardoor we echt "leuke" dingen buiten huis kunnen gaan doen.

  Maar ben ook een beetje bang dat mijn man zijn kleine meid tot het bot gaat verwennen en als hij daarna weg is ik het mag "oplossen". De regelmaat houden we gelukkig zo ie zo al een deel door het kinderdagverblijf en verder probeer ik hem zo veel mogelijk te betrekken bij alle kleine en grote regels....

  Groetjes Eva

  Groetjes Eva
   

Deel Deze Pagina