nuvaring?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door dekilene, 7 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Volgende week Donderdag wordt mijn mirena operatief verwijderd..
  Ik denk aan de nuvaring...
  Iemand ervaring ermee?
  En hoelang duurde het voor je zwanger werd na het stoppen?
   
 2. Zelf heb ik de nuvaring een tijdje gebruikt.
  Hij is makkelijk in gebruik en behalve dat je hem af en toe moet
  vervangen heb je er weinig omkijken naar.

  Zelf heb ik de nuvaring echter niet lang gebruikt. Ik kreeg veel last
  van bijwerkingen. Werd depressief en had veel last van schimmelinfecties.

  Was dan ook al een jaar gestopt toen ik zwanger werd.
   
 3. Ik heb de nuvaring 3 maanden gebruikt, maar was er ook niet over te spreken. Eerste maand bijna alleen maar bloedingen gehad, tweede maand ging dat iets beter. Ik vond het ook lastig op vakantie, ik moest een nuvaring meenemen omdat ik niet ongesteld wilde worden tijdens de vakantie, maar ze adviseren de ring in de koelkast te bewaren... ;-)

  Daarbij werd ik er ook niet bepaald een vrolijker mens van en dat hoor ik in mijn omgeving vaker i.c.m. de nuvaring. Ben daarna toch maar weer aan de pil gegaan..
   
 4. Ik heb ruim een jaar de nuvaring gebruikt. Daarvoor de pil gehad. Van de pil kreeg ik juist nare bijwerkingen, vooral stemmingswisselingen en depressief. Daarom over gegaan op nuvaring.

  Heb prima ervaringen met nuvaring. Had geen last meer van bijwerkingen en werd gewoon 'normaal' ongesteld. Kon er de klok op gelijk zetten. Ben er echt tevreden over!

  Mij hebben ze overigens nooit geadviseerd om het in de koelkast te bewaren;-)

  Enig nadeel vind ik, dat je elke 3 maanden nieuwe moet halen bij de apotheek, omdat er een korte houdbaarheidsdatum op zit. Je hebt geen voorraadje zeg maar...

  Toen ik stopte met de ring en voor een kindje gingen, werd ik meteen de maand daarop zwanger.

  Dus mijn ervaringen zijn erg goed :)
   
 5. Ik was niet eens gestopt en zie mijn baner haha. Gelukkig lag een kindje bij ons al in de planning ik zou binnen enkele maanden gestopt zijn om er voor te gaan, maar als anticonceptie heeft hij bij mij gefaald.
  Mijn ervaring kun je dus al raden ;) het gebruik vond ik echter zeer prettig. Ik ben alleen wel weer aan de pil begonnen na m'n zwangerschap.
   
 6. Ik heb het maar heel kort gebruikt.
  Ik werd heel erg depressief van de nuvaring. Zo erg dat ik zelfs op een ochtend wakker werd met d egedachte ergens af te willen springen....:$
  Toe ik ermee stopte voelde ik me elke dag beter worden. Sindsdien gelukkig :p
   
 7. Ik heb de nuvaring ruim een jaar gebruikt en ik ben er erg tevreden over. Geen bijwerkingen, ik kon een stopwerk overslaan en je hoeft er niet elke dag aan te denken. Ik ben hem alleen een keer kwijtgeraakt...;-).
  Mijn schoonzusje was er juist niet over te spreken... Ze werd een heel anders mens en erg ongelukkig.
  Ik heb mijn laatste er ruim 2 maanden geleden uitgehaald en nu bezig met zwanger worden, dus op de vraag hoelang erna zwanger heb ik nog geen antwoord.
   
 8. Ik heb de nuva-ring jaren gebruikt. Ik was tevreden, heerlijk niet elke dag denken aan zo'n pil. ter herinnering hebben ze stickers, sms-jes of een soort wekker (in de vorm van een zandloper) die piept wanneer je m in of uit moet doen.

  Tja het duurde wel 20 maanden voordat ik voor de 1e keer zwanger was, maar of dat nou door de nuva-ring komt valt echt niet te zeggen. Kwam het door het lange ac gebruik in het algemeen of had ik gewoon pech?

  Bij mij was de nuva-ring wel echt een libido-killer (wat een feest toen ik stopte), maar de stemmingswisselingen die ik door de pil kreeg (microgynon, cilest) was ook verschrikkelijk. Om niets voelde ik woedde door me heen razen. Na deze zwangerschap wil ik dus geen hormonen meer.
   
 9. De nuvaring kan tot 30 graden bewaard worden. Dus hoeft niet in de koelkast. Misschien als je op vakantie gaat en het wordt boven de 30 graden dan is het misschien beter hem in de koelkast te leggen.
  Ik heb jarenlange ervaring met de nuvaring. Enige wat ik kan bedenken is dat het waarschijnlijk negatieve invloed heeft op mijn libido.
  (weet het niet zeker, geef graag de ring daar de schuld van.;-);))
  Na ruim 2 jaar gebruik was ik in de 1e ronde zwanger. Na ruim 5 jaar gebruik was ik zwanger in de 3e ronde.
  Als ik geen zin heb in de stopweek, doe ik gewoon een nieuwe ring in.
  Ook daar nog nooit problemen mee gehad.
  Tijdens de s.ex doe ik de ring uit. Je kan hem laten zitten maar ik vind dit geen fijn idee dus doe hem gewoon eruit. Je mag hem 3 uur eruit laten dus tijd genoeg.
   
 10. Hier ook jaren al aan de Nuvaring. Erg tevreden.
  Was binnen een half jaar zwanger (waarvan een maand niet meetelt ivm bronchitis en griep).
   
 11. He meid, ik zelf heb de nuvaring 1 halfjaar gebruikt maar was mij iets teveel gedoe met seks enzo.. voelde het ook altijd zitten met fietsen enzo maar je kan het altijd proberen.
   
 12. Hallo,

  Ik heb hem ook kort gebruikt, alleen kreeg ik al last van een van de symptomen, namelijk een blaasontsteking. Duurde best lang voor het verholpen was. Ook voelde mijn partner hem zitten tijdens het vrijen. Verder is hij wel makkelijk in gebruik.

  Groetjes,
  Riffella.
   
 13. Ik vind het een groot onding. De eerste twee maanden had ik continu bloedverlies. 2 achter elkaar gebruiken ging niet, kreeg meteen een doorbraakbloeding. Daarna leek het goed te gaan, maar ook toen kreeg ik weer ineens in week 1 of in week 2 een bloeding (minimaal, maar toch vervelend). Inmiddels ben ik er dan ook mee gestopt. Nog geen half jaar gebruikt. Bij mij komt hij er niet meer in!
   
 14. Hai mop
  Ik dacht dat je hem 3 uur eruit mag halen tijdens seks..?
   
 15. Ik gebruik hem ook al jaren. Na het stoppen hebben wij eerst een half jaar condooms gebruikt en weinig last van 'ontringen'.
  Enige grote nadeel is, dat ik zonder eisprong een libido heb die ergens op de bodem van de diepste oceaan ligt.
  Verder ben ik er veel meer tevreden mee dan ik was met de pil.
   
 16. Heb hem 9 maanden gebruikt. Wat een onding. Had ook veel last van irritaties daar down under. Nu sinds 2 jaar de implanon, echt ideaal!
   
 17. Voor de inplanon ben ik bang dat deze ook gaat zweven net als mijn mirena
   
 18. Daar was ik ook bang voor. Mijn huisarts heeft me gerust gesteld en verteld dat deze alleen nog geplaatst wordt door artsen die een cursus hebben gedaan hiervoor. Dat was vroeger niet het geval en toen ging het vaak (vaker iig) mis. Er kan altijd wat gebeuren natuurlijk, eigenlijk met alles wat je gebruikt. Gelukkig zit die van mij nog prima op zn plek en ik kan hem voelen. Volgend jaar een nieuwe (ai minder prettig)
   
 19. Ik lees nu over je mirena, wat een gedoe zeg.

  Die van mij zweefde een aantal jaren ook los down under (wel in de baarmoeder maar ze konden er niet makkelijk bij). De gynaecoloog heeft hem er toen uit gehaald.
   
 20. Hoi,

  Ik heb er dan weer goeie ervaringen mee.
  Heb daarvoor de pil gehad (die ik vaak vergat of kokhalsneigingen van kreeg, vraag me niet waarom want een paracetamolletje ging er makkelijk in) & de prikpil (schago,haaruitval, gewoon niet mezelf meer).

  De Nuvaring was het voor mij. Je moet de eerste maand wel wennen, want dan voel je hem zitten en krijg je ook het gevoel alsof hij eruit valt. Het fijne is dat je er maar 1 keer per maand aan hoef te denken en tijdens love making mag je hem eruit halen zolang je hem er daarna weer indoet.

  Ik ben in de 5de ronde pas zwanger geworden maar of dat met de nuvaring te maken heeft weet ik niet.
   

Deel Deze Pagina