plastic inzamelen?

Discussie in 'De lounge' gestart door zonnetjes, 10 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. zonnetjes

  zonnetjes Fanatiek lid

  19 aug 2006
  3.079
  0
  0
  drenthe
  wij hebben paar maand terug van die plastic zakken gekregen om plastic in te zamelen. eerst had ik zoiets, dat ga ik niet doen, moet je daar ook weer aan denken. maar gaandeweg zag ik toch steeds meer zakken aan de kant van de weg staan. en straks als de 2e er is, komen er natuurlijk ook weer extra luiers bij. dus beetje extra ruimte in de grijze container kunnen we wel gebruiken.
  dus ben maar begonnen..
  vorige week dinsdag zouden ze komen, dus ik zet zak om voor half 10 aan de weg, zijn ze 's middags nog niet geweest. om 5 uur maar weer weggehaald. nou zouden ze vandaag komen, dus zak om half8 aan de weg gezet, staat die zak nu nog daar!! ik weet ook niet met wat voor auto ze dat spul ophalen.
   
 2. Life in Pink

  Life in Pink Niet meer actief

  Je zou even naar de gemeente kunnen bellen of op de site van jullie gemeente kijken. Wij hebben hier aparte containers op openbare plaatsten staan, misschien ook bij jullie? Dan kun je de zak nog even zelf wegbrengen.

  Maar goed dat je aan het scheiden bent hoor!
   
 3. Coco

  Coco VIP lid

  31 aug 2007
  6.135
  0
  0
  omg. Rotterdam
  Wij houden ook het plastic aprt. Hier wordt het keurig om de week op vrijdag opgehaald. Een hoop mensen ook die het doen hier in de buurt, want de stoep staat er steeds vol mee.
   
 4. lianda

  lianda Fanatiek lid

  6 jun 2007
  2.367
  0
  0
  werkt bij centerparcs
  noord babant
  Hier ook al sinds enkele maanden plasticafval verzamelen.
  Nou ik ben heel erg blij dat het er is hoor want ik hoef nu onze grijze kliko niet meer zovaak buiten te zetten en dat scheelt mij 12euro per lediging.
  Eerst ging ie elke 2 wkn na buiten en nu nog maar 1 keer per mnd dankzij het plastic afval!
  @ts: kunnen er bij jullie dan geen luierafval ergens gebracht worden?
  Dat zou echt heel veel schelen hoor,hier staan er containers voor in het dorp.
   
 5. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  25.479
  273
  83
  Vrouw
  Brabant
  Bij ons wordt het plastic niet opgehaald, maar er staan wel bakken voor het plastic bij de glasbakken. Dus wij scheiden het wel en gooien het dan samen met het glas weg. Glas moet je toch ook weggooien, dus kleine moeite om dan ook het plastic mee te nemen. Aangezien het ophalen volgens schema blijkbaar te lastig is voor de gemeente ofzo ;)
   
 6. yinte

  yinte Fanatiek lid

  28 jul 2008
  4.513
  0
  0
  mama en huismanager
  omgeving breda
  wij moeten ze in een container doen die naast de glascontainer staat. ik vind het ideaal. het scheelt minstends 15 zakken per week in mijn toch te kleine container.
   
 7. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.748
  1
  38
  Bij ons staan er ook (oranje) bakken naast de glascontainers bij de supermarkt.
  En luiers gaan naar de recycle bak bij het KDV.
  Zo is onze container opeens maar half zo vol :)
   
 8. Emmy X

  Emmy X Bekend lid

  18 nov 2008
  895
  0
  0
  Ja, ik weet niet wat er dan fout gaat bij jullie :( , bij ons word het altijd op de afgesproken dag opgehaald.

  Ik vind het ideaal trouwens, nu ik het papier/plastic/compost scheid, heb ik eigenlijk zo goed als niets meer van restafval, scheelt toch weer heel veel wat niet in de verbrandingsoven hoeft.
   
 9. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  16.083
  252
  83
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Wij moeten het plastic ook zelf wegbrengen. Ik zou het wel fijn vinden als ze het (in zakken!) op zouden halen. Liever geen extra container in de tuin. Drie van die bakken vind ik al erg veel.
  Het scheelt wel veel afval in de rest-bak als je het plastic afval apart houdt. Maar ik weet af en toe niet waar ik het moet laten. We hebben een open keuken en geen bijkeuken. Nu brengen we het maar naar de schuur, daar bewaarden we ook al het glas en de chemobox. Maar we hebben ook echt ruimtegebrek in de schuur. Geen idee hoe dat straks moet als er nog een klein fietsje bijkomt. Maar dat lossen we dan wel weer op.
  Op zich vind ik afvalscheiden wel goed en we doen er braaf aan mee. Maar soms baal ik er ook wel van. Ik houd mijn hart vast voor komende zomer, als de groenbak nog maar eens per twee weken wordt geleegd. Dat ding kan na één week al zo vreselijk stinken en met een tuintje van nog geen 20 m2, staat je gft-bak gewoon naast je tuinstoel.
  Bwegh.
   
 10. Silvie

  Silvie Fanatiek lid

  16 aug 2005
  3.910
  0
  0
  Woerden
  Wij hebben hier een schema gekregen wanneer en in welke wijk ze het op komen halen. Hier komen ze 1 x per maand, vind ik ook wel wat weinig hoor. Staan toch weer 5 zakken plastic in de schuur. Maar ik zamel alles apart trouwens. Glas naar de bak, papier in de papierbak, groente enzo in de groente en tuin afvalbak. Scheelt echt een berg ruimte in de restafval container.
   
 11. Poohbeer2

  Poohbeer2 Fanatiek lid

  17 aug 2008
  4.231
  3
  38
  Woon jij ook in de Noordoostpolder??!?!

  Hier dus precies het zelfde. Met als gevolg dat de katten de zakken open trekken en al het plastic door de hele straat ligt. Goed voor het milieu!!! Ik ben er dus maar weer mee gestopt en wacht wel tot de gemeente alles goed op de rit heeft want dit heeft geen zin!
   
 12. Sisa

  Sisa VIP lid

  13 jun 2008
  5.552
  0
  0
  Hier ging het de eerste keren ook mis, ze kwamen niet of te laat enz. Maar nu (hier inzamelen sinds half jaar of zo) gaat het prima. En het scheelt echt heel veel afval, ik heb soms 3 of 4 zakken op een maand vol maar doe wel alles scheiden. Heb er in de garage een aparte box voor staan waar die zak inhangt dus het is ook netjes opgeborgen.
   
 13. nense

  nense Fanatiek lid

  14 apr 2008
  1.357
  0
  36
  Vrouw
  Gelderland
  Wij hebben ook zakken om aan de straat te zetten.
  In het begin liep het hier ook niet, maar de laatste tijd gaat het goed.
  Hier komen ze met een ouderwetse vuilniswagen de zakken ophalen.
   
 14. teigetje1

  teigetje1 Fanatiek lid

  18 jun 2009
  2.215
  5
  38
  Zuid-oost brabant
  Hier iemand die een echte afvalscheiderfan is ;). Sinds het plastic ook nog eens gescheiden kan worden, scheelt dat een berg in de grijze container. Bij ons kun je 1x per 2 weken (samen met de grijze container) de zakken aan de straat zetten. Maar wij hebben ook een grote milieustraat waar je alles gratis kan brengen. Hier wordt fanatiek afval gescheiden dat de groene container nooit aan de straat staat en de grijze volgens mij 1x per 4 maanden of zo.
  Wij kunnen dit allemaal scheiden en gratis wegbrengen: plastic - glas - papier - blik - luiers - tetra (melkpakken ed), en nog veel meer. En wij hebben kippen, dus alles van de groene container gaat bij de kippen of op de composthoop.
  O o o heerlijk dat sorteren, bespaard weer een hele hoop ledigingskosten.
   
 15. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.125
  39
  48
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Ik doe het niet meer. Hier komen ze het nooit op een vaste tijd (zoals aangegeven op de afvalkalender) ophalen. Daarbij doet bijna niemand het, alles gaat in de ondergrondse containers.
  1 keer is het goed gegaan, heb ze verder al maanden niet gezien hier.
   
 16. yinte

  yinte Fanatiek lid

  28 jul 2008
  4.513
  0
  0
  mama en huismanager
  omgeving breda
  ik zou ook wel willen weten of luiers hier gescheiden worden heb er nooit van gehoord. wij scheiden ook papier groen en tuin afval plastic en glas maar toch zit mijn container steeds vol. wat hier al gezegd wordt daar denk ik ook weleens aan. sinds kort wordt er nog maar 1 keer in de 2 weken een geleegd en die stank in de zomer ben ik ook best bang voor.
   
 17. Fairy11

  Fairy11 Fanatiek lid

  14 dec 2008
  1.227
  0
  0
  Restafval 1x in de 2 weken,
  Groenafval met luiers 1x in de 2 weken
  Papier en Plastic 1x in de maand.

  Nu hebben wij een gezin van 6 personen, plastic mag wat mij betreft ook vaker opgehaald worden, scheelt echt een hele hoop ruimte!
  Ook hier staan de zakken dan los aan de weg, als er storm is dan waaien ze de bomen in...haha
  Maar als je de zakken goed dicht knoopt is er niets aan het handje ;)

  En ook wij hebben een schema gekregen wat en wanneer iets wordt opgehaald. Denk aan grofvuil of chemo.
   
 18. zonnetje1980

  zonnetje1980 Fanatiek lid

  9 feb 2009
  4.386
  1
  36
  in mijn huisje
  We scheiden het plastic afval zo veel mogelijk. Maar is niet handig. Hebben er maar een extra tas voor opgehangen in de keuken. En in de zomer gaat het ben ik bang erg stinken in de zakken. Gelukkig blijven de katten er wonderbaarlijk vanaf.

  Hier eens in de 2 weken wordt het opgehaald. Maar ziet er niet uit de hele dag van die zakken voor je deur (bij mij letterlijk).
   
 19. MamaG

  MamaG Fanatiek lid

  24 mei 2008
  1.298
  0
  36
  Omg Nijmegen
  Ik heb gister de zakken pas gekregen en er staat dat ze het gelijk op gaan halen met de andere zakken, dus ik ben benieuwd...
  Ik ben wel enthousiast, want dit gaat volgens mij echt enorm schelen:)
   
 20. winniethepoeh

  winniethepoeh Niet meer actief

  Hier doen we het helaas nog niet, zou het wel willen. Hier zou het helaas niet gaan schelen in de kosten want wij betalen een vast bedrag per jaar, dus het stimuleert de mensen dan denk ik ook niet. Bij mijn schoonouders hebben ze er een aparte container voor bijgekregen. Wordt netjes geleegd 1 keer p/maand. Mijn ouders moeten het in zakken doen, alleen is niet duidelijk wanneer die opgehaald worden,dus is daar echt een zootje in de straat. Mensen pakken de zakken niet terug als ze niet zijn geweest.
   

Deel Deze Pagina