Schijnzwanger of echt zwanger?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Rati, 29 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Rati

  Rati Lid

  29 jul 2013
  16
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo,

  Ik heb een lastige vraagje.Ik gebruik de evra pleister en op woensdag 3 juli begon mijn stopweek.Op 6 juli was ik ongesteld en woensdag 10 juli plakte ik mn pleister weer.20 en 21 juli heb ik met mijn man gevreeen, wat tijdens (volgens berekening) mijn vruchtbare dagen zou moeten zijn zou ik geen anticonceptie hebben, wat ik dus wel heb.Nu heb ik sinds anderhalve week pijn aan mn borsten, pijnlijke tepels, misselijk duizelig, grote eetlust, rommelbuik etc, iig allemaal symptonen van een zwangerschap dus.Nu ben ik vandaag naar de dokter geweest en die vertelde mij dat ik schijnzwanger ben. Huh, ooowkee, maar..., nu is mijn vraag....Zou ik niet ondanks wat de dokter zei (en niet met zekerheid kan weten zonder test) toch echt zwanger kunnen zijn? Ik kan wachten tot ik a.s zaterdag of ik ongesteld word of niet, maar die kan ook uitblijven door de stress, maar ik weet ook dat er veel vrouwen zijn geweest die ongesteld werden, maar toch zwanger waren.Test kopen, komt elke dag in me op, maar volgens mij is het daar te vroeg voor om de hgc te meten en zou ik alsnog moeten wachten 1 dag na mn eerste menstruatiedag toch? Ook las ik dat het vaker voorkwam dat vrouwen een positieve test kregen, maar niet zwanger zijn, omdat ze schijnzwanger zijn.....wat de dokter dus van mij zei dat ik ben. Dat zou dus betekenen dat als ik een test zou doen hij positief zou aangeven? Of zou ik dan echt zwanger zijn? Hoe weet ik anders dan nu of ik niet echt zwanger ben of toch echt schijn? Zou ik nu al kunnen testen? Moeilijk he? Wat zouden jullie doen?
  Bedankt! Xxx
   
 2. Smnee

  Smnee Niet meer actief

  Als de test positief is, dan ben je zwanger. Is hij negatief, dan niet. Ik snap alleen niet zo goed waarom je nu al naar de huisarts gaat, je weet nog niets en bent nog niet overtijd. Hoe kan de huisarts nu zoiets zeggen dan?
   
 3. lin80

  lin80 Fanatiek lid

  7 apr 2008
  2.798
  0
  0
  Het hele stukje over schijnzwanger en het anticonceptie gebeuren kan ik je niks over vertellen, weet daar niks van. Maar als jij op 20/21 juli je vruchtbare dagen gehad hebt dan zou je 2 weken daarna kunnen testen. Ik zou dus idd wachten tot het weekend met testen. Mocht de test positief zijn, dan zou je kunnen vragen om een echo te laten maken, daarop kunnen ze al vrij snel zien of je zwanger bent of niet.
   
 4. MyMiracle

  MyMiracle Fanatiek lid

  2 jun 2013
  2.625
  0
  36
  NULL
  Waar mijn huis woont
  Waarop baseert de huisarts dat je schijnzwanger bent?
  Een test doen, lijkt mij sowieso wel slim. Doe hem dan 1dag na je nod(eerste dag menstruatie). Is deze positief, dan wordt er verder in de (schijn)zwangerschap een echo gemaakt, misschien kan jij hem met 7/8wkn zwangerschap al krijgen om een schijnzwangerschap te bevestigen/uitsluiten.
   
 5. evelien69

  evelien69 VIP lid

  16 sep 2007
  5.528
  0
  36
  verzorgende
  Dat dacht ik ook al, beetje vaag.....

  zou eerder een test halen en dan pas naar de dokter gaan als test negatief blijft en ik klachten zou blijven houden.....
   
 6. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  31.423
  69
  48
  Moeder, filosoof, kunstenaar
  Parallel universum
  Symptomen van een zwangerschap zoals jij ze noemt komen in de eerste week na bevruchting nog niet zo snel...

  Ik denk dat de dokter bedoelde dat je je het inbeeldt en dat je symptomen misschien voortkomen omdat je het heel graag zo wilt geloven.

  Inderdaad gewoon afwachten en een test doen. Dan alleen weet je of je het wel of niet bent.
   
 7. Kletskoek

  Kletskoek VIP lid

  7 jan 2013
  5.349
  2
  38
  Maar dan zou je nu 10 dagen na de bevruchting zitten? Kan je dan al zulke kwaaltjes hebben....
   
 8. MamaVanGilani

  MamaVanGilani Niet meer actief

  Soms kan het echt tussen je oren zitten.. je kunt jezelf echt zwanger voelen zonder het daadwerkelijk te zijn en met alle symptomen van dien.
   
 9. shahrazed

  shahrazed Fanatiek lid

  12 aug 2012
  1.638
  0
  0
  NULL
  NULL
  Pijnlijke borsten zou evt. nog kunnen, zo vroeg in een zwangerschap. Die heb in elk geval wel gehad nog voor de test. Maar de rest van je symptomen lijkt het me inderdaad nog een paar weken te vroeg voor.

  Dus ja, wat zou ik doen. Ik zou nog een paar dagen afwachten en dan een test kopen als je nog niet ongesteld geworden bent. Die van de kruidvat ( 2 voor 5 euro) zijn heel gevoelig.
  Als de test positief zijn kun je er overigens wel van uitgaan dat je echt zwanger bent hoor. Een schijnzwangerschap geeft geen positieve zwangerschapstest.
   
 10. Rati

  Rati Lid

  29 jul 2013
  16
  0
  0
  NULL
  NULL
  Bedankt iedereen voor de reactie.
  Ik ben naar de dokter gegaan omdat ik een zeer pijnlijk knobbeltje voelde in mn borst en gelijk derest van mijn klachtenlijstje bij hem op tafel gooide. Hij kon constateren ondat het vaker bij vrouwen voorkomt en dit ook een echt serieus en vervelend verschijnsel is wat vanzelf over gaat na de menstruatie. Dit komt ook vask bij honden en andere dieren voor.
  Ik was overiges nog niet bezig om zwanger te worden anders plakte ik geen pleister, dus het was geen hoop op die ik me inbeelde :)
  Ik wacht gewoon rustig af tot het weekend voor m menstruatie en anders maandag een testje.
   
 11. Rati

  Rati Lid

  29 jul 2013
  16
  0
  0
  NULL
  NULL
  Dank je wel
   
 12. Rati

  Rati Lid

  29 jul 2013
  16
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik schreef dat ik anticonceptiepleisters plak, dus ik beelde het me niet in omdat ik wilde geloven dat ik zwanger ben hoor. Dan had ik mn pleister er natuurlijk allang afgetrokken.
  Overigens is schijnzwanger zijn sowiesi geen inbeelding, maar een rijp maar onbevrucht eitje die na de eisprong aan de eierstok is blijven kleven in plaats van afgegeven, waardoor het lichaam dus een verkeerd signaal krijgt en je dus een hormonale storing krijgt maar uit nature wel alle zwangerschapssyptonen! Schijnzwanger dus. Kom vaak bij dieren voor en die hopen en beelden niks. Aldus de dokter vandaag
   
 13. Metire

  Metire Niet meer actief

  Ik heb dat ook snel, dat ik me zwanger voel terwijl het niet zo is.. het voelt dan idd hetzelfde als toen ik echt zwanger was maar het is dan gewoon zo dat je jezelf zo erg aanpraat dat je dingen voelt dat je het ook daadwerkelijk lichamelijk voelt. Doe voor de zekerheid een test en als die negatief is leg je er dan bij neer en maak jezelf niet gek. Wanneer je toch zwanger zou zijn en je test nog negatief zou je er zowiezo snel genoeg alsnog achter komen, je bent immers alert!
   
 14. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  31.423
  69
  48
  Moeder, filosoof, kunstenaar
  Parallel universum
  Ik weet wat het is...en dit komt bij mensen bijna niet voor.

  Ik kan me niet voorstellen dat je arts dat heeft gezegd...zomaar

  en je bent ook nog niet overtijd

  En de symptomen die je noemt komen vaak pas later voor...niet zo snel.

  Vreemd verhaal....sorry.
   
 15. Skyscrapper

  Skyscrapper Fanatiek lid

  11 mei 2013
  2.580
  3
  36
  NULL
  NULL
  in de 1,5 jaar die wij geoefend hebben voordat onze oudste bleef plakken, had ik ook elke maand hele verschillende kwaaltjes/symptomen, en werd maar niet zwanger.

  de ronde die wel goed raak was had ik totaal geen symptomen, ik wist pas dat ik zwanger was na een test.

  je lichaam kan je goed voor de gek houden.
   
 16. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  6.429
  455
  83
  Je bent nog niet eens overtijd..knappe dokter de jouwe:) ik denk dat je het beter maar kunt afwachten en zodra je overtijd bent (mits dit gebeurd) dat je er dan een testje er tegenaan gooit. Hoop voor je op het gewenste resultaat..succes!
   
 17. Smnee

  Smnee Niet meer actief

  Precies.
   
 18. Rati

  Rati Lid

  29 jul 2013
  16
  0
  0
  NULL
  NULL
  Komt vaker voor dan je denkt hoor. Google maar....hele sites vol vrouwen.
  Maar goed, voordat de dokter me dat gister vertelde, wist ik ook niet dat het kon, terwijl ik nog niet eens bezig was met zwanger worden. Voor de rest sta ik er nuchter in zoals alles, maar vroeg me alleen af hoe groot de kans nu was dat ik echt zwanger zou zijn, want dat weten we niet zonder uitblijvende menstruatie of test, ook de dokter niet, maar blijkbaar zag hij dit er in. Hij is de dokter, wij niet.....sorry
   
 19. Saja87

  Saja87 Niet meer actief

  Tevens als je schijnzwangerbent blijven je testen nnegatief.
  Hcg maak je echt alleen maar aan als je daadwerkelijk zwanger bent.

  Als jij dus schijnzwanger bent zijn je testen negatief.
   
 20. Smnee

  Smnee Niet meer actief

Deel Deze Pagina