Goeie taartvulling voor chocoholic taart

Discussie in 'De lounge' gestart door Rosao, 13 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Hi,

    ik heb beloofd een taart te maken voor een collega omdat zijn vriendin jarig is (tegen vergoeding van de kosten), ik ben er al uit wat de buitenkant wordt (zie plaatje :) ). Maar ik vind vullingen altijd zo lastig. Zij houdt erg van chocola dus dat moet er wel in. Maar hoe? Het wordt een vrij hoge taart dus per laag heb ik 4 biscuitlaagjes en 3 vullingslaagjes. Zou 3 soorten geklopte ganache (wit, melk, puur) dan te veel van het goeie worden? Andere optie is banketbakkersroom met oreo's en dan 1 soort ganache oid. Iemand nog leuke ideeen?
     
  2. Heb dit weekend een kasteel taart voor mijn dochter gemaakt en had deze gevult met m&m crunsh met slagroom,en een laagje met 4 vruchten jam en slagroom.
    M&m platslaan en deze over de slagroom strooien.Hij is wel een beetje uitgelopen kwa kleur maar denk dat het erger was als de m&m's door de slagroom waren gespateld.
    Het was een hit,iedereen vond het heerlijk.
     
  3. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Is het biscuit ook chocolade? Ik zou geen banketbakkersroom met chocolade doen.

    Naast de chocolade misschien iets van kersenvlaaivulling? Dulche de leche of abrikozen/passievrucht jam?
     
  4. Tesske

    Tesske VIP lid

    24 mrt 2009
    6.799
    0
    0
    Ik heb mijn laatste taart gevuld met witte chocolade pasta en daar doorheen geraspte kokos en een laag banketbakkersroom met cacao poeder met een champagne botercreme, was echt heerlijk!
     
  5. liesbet77

    liesbet77 Actief lid

    26 dec 2009
    333
    0
    0
    bediende
    Belgiƫ
    heb wel al eens chocoladebiscuit gemaakt met een laag nutella choco er tussen en een laag chocomousse (met gelatine er door anders zakt het te veel in en loopt het eruit) en ik vond dat enorm lekker. Was wel een echte "choco - bom " ;)
    als het iemand is die graag chocola lust dan zou ik niet bang zijn om te overdrijven hoor.
    bij de bakker verkopen ze toch ook chocomousse - taart?
     
  6. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Nee, biscuit is gewoon normaal. Dat wordt om en om rood en groen gekleurd. Een witte vulling zou dan wel mooi erbij staan natuurlijk :) Misschien toch maar eens naar een slagroomvulling kijken.
     
  7. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Vullingen met alleen pasta lijken me niet superlekker. Dan maak ik liever een ganache.

    Ik kan misschien wel van die botercreme met eiwit maken met gecrushte oreo's er doorheen.
     
  8. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    11 jul 2011
    1.738
    0
    0
    Big City
    ik heb eens een bokkeppootjetaart maak met en vulling van slagroom geklopt daarna gesmolten chocolade doorheen gemengd. Bekleed met marsepein met cacao en ergens nog een laagje frisse frambozengelei.....
     

Deel Deze Pagina