Te dun baarmoederslijmvlies

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door natascha01, 10 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. natascha01

  natascha01 Bekend lid

  13 sep 2008
  797
  0
  0
  Psychiatrisch verpleegkundige
  zuilichem
  Hallo,

  Ik ben nu met de vierde ronde puregon gestart voor onze kinderwens.
  Nu heb ik toch steeds een dun baarmoederslijmvlies maar de gyno is nog niet geheel overtuigd om daar iets voor te geven zoals utrogestan want hij zegt dat dit bij vrouwen die niet in het zkh lopen ook voorkomt en bij hen lukt het ook..... ( als ik het goed schrijf want daar heb ik goede verhalen over gelezen) Mijn slijmvlies is net voor de eispring 5,5-6mm en nu zit ik op dag 14 ( ik heb een lange cyclus van 42 dagen) maar nu was die gisteren bij de echo nog maar 3,2mm!!
  Wat zegt jullie gyno hierover en wat krijgen jullie hiervoor?

  gr
  natascha
   
 2. Vlinderr

  Vlinderr Fanatiek lid

  11 mei 2009
  3.739
  0
  0
  Overijssel
  Ik heb geen idee, maar vind het wel vreemd. De minimale dikte moet 7 mm zijn, voor een goede innesteling. Waarom wil ze niet wat geven dan???
  Succes!
   
 3. natascha01

  natascha01 Bekend lid

  13 sep 2008
  797
  0
  0
  Psychiatrisch verpleegkundige
  zuilichem
  hij verteld dus da dit bij meer vrouwen voorkomt waarbij het zwanger worden ook lukt. Ook zegt hij dat utrogestan hier niet bij helpt maar op internet zeggen ze wat anders. Ik vind dat best moeilijk want aan de ene kant moet ik er vanuit gaan dat mijn gepscialiseerde fertiliteitsarts het toch het beste weet maar aan de andere kant zit het mij toch dwars dat het slijmvlies zo dun blijft. Ik denk dat ik de laaste zin ook maar eens even ga zeggen as maandag dat ik daar toch wel last van heb en het me onzeker maakt....
   
 4. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  10.790
  37
  48
  Als je beneden de 7 mm zit, dan is het echt veel te dun. Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn, dat vrouwen daarmee wel zwanger worden. Maar de omstandigheden voor een innesteling zijn gewoon niet goed genoeg.

  Utrogestan is inderdaad niet een goed middel, omdat dat het slijmvlies in stand houdt. Het zorgt er niet voor dat het dikker wordt. Normaal hoort je baarmoederslijmvlies samen met de follikels te groeien. Als het niet goed reageert op Puregon, dan zou je aanvullend Progynova moeten nemen. Dit zorgt ervoor dat je baarmoederslijmvlies dikker wordt.
   
 5. natascha01

  natascha01 Bekend lid

  13 sep 2008
  797
  0
  0
  Psychiatrisch verpleegkundige
  zuilichem
  hoe werkt progynova dan, zijn dat ook tabletjes die je dagelijks moet innemen? Want dan informeer ik daar eens naar!
   
 6. dds

  dds Fanatiek lid

  1 jan 2009
  3.171
  23
  38
  Leerkracht
  Drenthe
  Mijn baarmoederslijmvlies werd niet dikker door puregon dus stapten wij over naar menopur. Hier reageerde ik goed op. Ook kreeg ik utrogestan na de eisprong. De fert. arts zei dat het nooit bewezen is dat utrogestan helpt, maar ik heb wel een heerlijke meid boven liggen:D
   
 7. Babii

  Babii Moderator
  Medewerker

  10 jun 2009
  11.508
  0
  36
  Helaas helpt de Progynova ook niet bij mij om het slijmvlies te verdikken. Dus het is ook nog eens afhankelijk van hoe je lichaam reageert.

  Wellicht is het inderdaad een optie een ander middel te spuiten. Ik spoot Gonal F en heb nu een rust pauze. 4 mei ga ik naar een ander ziekenhuis, dus hoop dat er andere medicatie is.

  Liefs
   
 8. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  10.790
  37
  48
  Progynova zijn inderdaad pillen die je dagelijks moet nemen. Je kunt ze aanvullend voorgeschreven krijgen bij de Puregon-injecties.
   
 9. Babii

  Babii Moderator
  Medewerker

  10 jun 2009
  11.508
  0
  36
  Ik had er op een gegeven moment 6 per dag en nog gebeurde er niks?!? De artsen begrepen er niks van, maar lieten me Gonal F spuiten...

  Inmiddels heb ik een doorverwijzing voor een ander ziekenhuis en eigenlijk voor IVF. Maar vindt dat doodeng en wil het eigenlijk nog niet.

  Las net iets over Menopur wellicht kunnen ze dat nog eens proberen...

  Zijn er nog andere middelen om je slijmvlies te verdikken?
   
 10. wannaBmum

  wannaBmum Fanatiek lid

  17 okt 2007
  2.957
  0
  0
  Ik lees geinteresserd mee, want sinds een jaar menstrueer ik nog maar heel weinig. Echo's lieten steeds heel dun slijmvlies zien. Heb nu cyclusanalyse gehad en zat rond eisprong op dikte van 6 mm. Volgens mij heb ik ook een korte LF. Moet volgende week progesteron prikken en dan hoor ik twee weken later van de gyn of we hier wat aan kunnen doen. Gyn had het inderdaad ook over puregon.
   

Deel Deze Pagina