Twee dagen foliumzuur vergeten te slikken!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Suusje76, 15 mei 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo meiden

  Ik heb een vraagje. Afgelopen weekend ben ik twee dagen naar België geweest en heb toen niet heel gezond gegeten en ben twee dagen foliumzuur vergeten te slikken (had de tabletten niet meegenomen).
  Ik zit nog niet aan 10 weken zwangerschap en behoor deze nog elke dag keurig te slikken.
  Is dat een probleem? Is het erg als ik eens een (of twee) keertje(s) oversla?

  Alvast bedankt voor jullie reacties!

  Groetjes Suusje
   
 2. Ik zou er nu gewoon weer mee beginnen. Sommige mensen slikken helemaal geen foliumzuur. Natuurlijk is het beter het trouw iedere dag te nemen, maar goed, vergeten is vergeten denk ik dan. Ik zou me er niet druk over maken.
   
 3. Ik zou me er maar niet al te druk om maken, als je nu je foliumzuur weer keurig neemt, is het geen probleem.
  Ik heb pas met 5 weken zwangerschap begonnen met het nemen van foliumzuur. En zoals daphne zegt, er zijn nog heel veel mensen die zelfs geen foliumzuur slikken.
   
 4. Ik was het ook weleens vergeten hoor!
  Gewoon weer goed proberen bij te houden.
   
 5. Zo'n ramp is het niet hoor :wink:

  Ik heb foliumzuur geslikt tot ongeveer 6 1/2 week en toen kreeg ik last van misselijkheid en hield niks binnen dus ook mn foliumzuur niet..heb het vanaf toen ook niet ingenomen..volgens mijn VK hoef ik me daar helemaal niet druk om te maken..vroeger sliktte ze het helemaal niet..Tot nu toe lijkt alles goed met de kleine, geen open ruggetje o.i.d..
  Dus als je er nu gewoon weer mee begint zal het wel meevallen..

  Succes met je zwangerschap
   
 6. Niets om je zorgen over te maken hoor! Gewoon nu weer trouw slikken.

  Pim
   
 7. Ik zou nu gewoon verder gaan met foliumzuur slikken.
  Ik kwam bij mijn dochter pas na 11 weken achter dat ik zwanger was en heb dus helemaal geen foliumzuur geslikt, omdat volgens de vk het geen zin meer had.
  Omdat ik niet wist dat ik zwanger was heb ik ook ongezond gegeten en ook sommige riscante dingen.
  Maar gelukkig is mijn dochter helemaal gezond geboren, dus 2 dagen vergeten lijkt mij niet echt een super probleem!!!! :wink:
   
 8. geen probleem meid, het beste is een maand voor je zwanger wordt (bijv. bij stoppen met de pil) tot 3 mnd van je zwangerschap foliumzuur door te slikken ivm open ruggetje etc. jij zit al bijna (op 2 wkn na) op die 3 mnd en dan hoef je geen foliumzuur meer te slikken.

  beginnen met foliumzuur op 11 wkn heeft ook niet zo heel veel zin omdat foliumzuur bedoelt is voor die begin periode, de aanleg voor het centrale zenuwstelsel, waaruit later de hersenen en het ruggemerg ontstaat. als dit niet goed gaat heb je een grotere kans op een kindje met een open ruggetje.

  dus nog heel even slikken meid, dan ben je er weer vanaf :D
   
 9. hoi

  ik ben pas begonnen met foliumzuur te slikken toen ik 4 weken en 2 dagen zwanger was, ben ik dan wel op tijd erbij geweest??. en tot hoeveel weken moet je het slikken??, mijn gemiddelde cyclus was 26 dagen.

  patricia
   
 10. dat had ook weinig zin meer gehad om het wel te gaan doen.

  ik ben begonnen met foliumzuur toen ik stopte met de pil (nu 8 jr geleden) en bij de 2e zouden we over 2 mnd stoppen met de pil (nu 5 jr geleden) en toen bleek later dat ik in verwachting was (was ziek geweest) dus bij de 2e heb ik niks geslikt.

  maar het is nou eenmaal het beste voor het kind om het wel te slikken, maar ook bij mij is er een gezonde meid uitgekomen, en heb ik gedronken en knap ongezond (vet - shoarma pizza's etc) gegeten.

  kijk maar naar al die alcoholisten die er een gezond kindje uitgooien (om het zo maar ff te zeggen) of al die zwangere junks waarvan het kindje gewoon gezond is, het is niet gezegd dat je een kindje met afwijkingen baart maar het risico is gewoon groter dan bij iemand die ongezond leeft (drinkt - eet - drugs etc)
   
 11. ze zeggen dat het het beste is ermee te beginnen als je stopt met de pil, tot je 3 mnd in verwachting bent.
   
 12. ik ben ook pas met 4 weken begonnen met slikken. en bij mijn 2 eerste kindjes heb ik helemaal niet geslikt, omdat dat toen niet hoefde.
   
 13. oo??? ook raar want vanaf 1993 of 94 wordt al geadviseerd foliumzuur te slikken als men zwanger wil worden....

  ik weet natuurlijk niet hoe jong je was toen je zwanger werd, toen was het idd mischien nog niet zo heel bekend.

  mara ja tis net als met vele andere onderzoeken waarvan nu bepaalde dingen bekend zijn die vroeger niet bekend waren.

  ik ben in ieder geval blij dat toen ik in 98 zwanger wilde worden wel al bekend was met foliumzuur (familie / vrienden) het is toch iets wat de kans doet afnemen op......

  ieder moet dat soort dingen ook gewoon voor zich weten, net zo goed als dat er vele zijn die stoppen met roken, ben ik (wel minder) gewoon door biljven roken, het zijn altijd kansen op, maar nooit te voorspellen, je kan nog zo gezond leven en doodgaan aan weet ik veel wat, of tijdens je zwangerschap zo gezond leven als ik weet niet wat en een kindje met afwijkingen krijgen terwijl iemand die rookte- dronk ongezond at etc etc een gezond kindje baart, niets is zeker in dit leven dat is zeker.. :wink:
   
 14. Ik kwam er pas na 4 weken achter dat ik zwanger was. Maakte volgens de huisarts niet uit en dat ik er toen gewoon mee moest beginnen.
   
 15. Oke meiden! Ik ben helemaal gerust gesteld! Bedankt voor jullie reacties!

  Groetjes Suusje
   
 16. :D :D yw nog ff 2 weekjes en dan ben je er weer vanaf joh... :wink:

  de belangrijkste periode heb je al achter de rug..

  veel succes verder in je zwangerschap.. :D
   

Deel Deze Pagina