Vakantie naar Dominicaanse Republiek: Wie heeft ervaring?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Kimmies, 31 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kimmies

  Kimmies Actief lid

  9 mrt 2007
  205
  0
  0
  Wij gaan in maart 2009 naar de dominicaanse republiek met Isa. Zij is dan 14 maanden.
  Wij vliegen met Arkefly; starclass en hebben in principe een extra stoel voor haar geboekt, omdat ik geen zin heb om 9 uur met haar op schoot te zitten.

  Graag jullie ervaringen over:
  - vliegen met arkefly: hebben zij ook babybaskets en wil dat met een kindje van haar leeftijd?
  - hoe ging het met tijdsverschil?
  - welk eten hebben zij voor de kleintjes?

  Groetjes Kim
   
 2. marissie

  marissie Actief lid

  14 jun 2007
  348
  0
  0
  Ik kan je nog niet helpen, maar wij gaan 23 oktober naar de dominicaanse republiek. Mike is dan bijna 9 maanden, laat je wel weten hoe het is bevallen! Wij hebben helaas geen eigen stoel voor Mike en vliegen met Martinair. Volgens de site www.vliegenmetkinderen.nl heeft arkefly geen bassinet. Wij hebben trouwens wel eerder met starclass van Arkelfy gevlogen en dat was ons erg goed bevallen! Je hoeft nergens in de rij te staan bij Schiphol! Verder lees ik nu natuurlijk even met je mee ;)
   
 3. Kimmies

  Kimmies Actief lid

  9 mrt 2007
  205
  0
  0
  ja, wij hebben ook eerder met starclass arkefly gevlogen.
  Met name op die lange afstanden is dat errug prettig!

  Ik hoop nog wat meer reacties te krijgen!
   
 4. Kimmies

  Kimmies Actief lid

  9 mrt 2007
  205
  0
  0
  Hieronder eenr eactie die ik van Arkefly ontvangen heb:

  Baby’s en peuters tot 2 jaar reizen op schoot bij een passagier van 16 jaar en ouder. Een volwassene (16 jaar en ouder) mag in verband met veiligheidsvoorschriften met maximaal 1 baby/peuter reizen. Het is niet toegestaan maxi cosi's, wiegjes in de cabine mee te nemen.
  Bij arkefly zijn er geen babybaskets aan boord aanwezig, u zult uw kind op schoot moeten houden tijdens de vlucht.


  Wij boeken dus mooi een extra stoel; isa is dan ruim 14 maanden, ik ga echt niet 9 uur met haar op schoot zitten. Daar wordt zij niet vrolijker van en ik ook niet 8)
   
 5. marissie

  marissie Actief lid

  14 jun 2007
  348
  0
  0
  Geloof dat ik wel 9 uur met een kind op schoot zit :( Bij Martinair hebben ze wel bassinettes maar die zijn tot 6 maanden, maar ga nog wel navragen tot hoeveel kilo het is want Mike is niet heel erg zwaar. Zitten wel comfort class zodat we iets extra ruimte hebben. Jammer dat er nog geen reacties zijn van andere mensen he. Mag ik vragen naar welk hotel je gaat? Wij gaan naar Iberostar Bavaro in Punta Cana, heb er super veel zin in. Maar ben ook erg benieuwd hoe het allemaal verloopt met Mike erbij. Ik ga je mijn ervaringen in ieder geval laten weten :p
   
 6. Kimmies

  Kimmies Actief lid

  9 mrt 2007
  205
  0
  0
  Wij gaan naar een RIU hotel. Zijn we nu aantal keren geweest (niet hetzelfde hotel) en het is ons altijd heel goed bevallen!
  Dominicaanse vinden we helemaal geweldig en tja,.... hoe het met Isa zal gaan.... Ik ben benieuwd! Ohja, Isa weegt nu ruim 8 kilo en is 8 maanden, dus als ze een jaar is..... :)

  Ook erg benieuwd naar hoe het met jullie zal gaan.
  Groetjes
   
 7. louloutje

  louloutje Actief lid

  23 mei 2007
  190
  0
  0
  De star Class van Arke Fly betekend in een rij 3 x 2 stoelen naast elkaar. Als je dus 3 stoelen hebt, zit je nooit naast elkaar.... (eventueel met gangpad er tussen). Houd daar wel rekening mee....
   
 8. marissie

  marissie Actief lid

  14 jun 2007
  348
  0
  0
  Ja over Riu ook alleen maar goeie verhalen gehoord! Ik was al eerder in een Iberostar hotel in Mexico geweest wat erg goed was bevallen, dus dan ga je daar net iets sneller voor he :p Nou geniet alvast van de voorpret wij hebben nog 6 weken werken te gaan..
   
 9. Karina

  Karina Fanatiek lid

  31 mrt 2006
  1.987
  0
  0
  Mamma & masseuse
  Rotjeknor
  Ik heb ook regelmatig gevlogen van Nederland naar Aruba en weer terug! Het tijdverschil dat hangt van elk kindje af hoe ze daar mee omgaan! Nou merkte ik wel dat het beter ging als ik weer naar Aruba toevloog omdat je dan zes uur extra hebt en ik altijd een dag vlucht had en dan in de avond aankwam, waardoor je dus gelijk in je dag en nacht ritme kan komen (dat is andersom dan weer anders omdat je in de middag aankomt en dan nog zoveel uur moet opblijven voor de avond, snap je hem nog hihi)! Ik had na zes maanden idd een eigen stoel, omdat ze daarna niet meer in zo'n basket mogen liggen! En als ze dan wilden slapen maakte ik op de grond een bedje van de dekens en de kussens en dat werkte prima!

  Qua eten aanboord hebben ze potjes fruit en maaltijd potjes maar ook gewoon maaltijden hoor voor kinderen, deze zou ik dan wel gewoon aanvragen! Dacht zelfs dat ze melk aanboord hadden voor de flesjes, of dat dan gewone melk is of opvolg melk weet ik dan weer niet, omdat ik dat altijd zelf meenam! De laatste keer dat ik naar NL terugvloog, vloog ik B-class, dan weet je helemaal niet wat je overkomt, de kinderen lagen gewoon languit in een stoel te snurken en wij zaten aan de champagne mmmmmmmm!

  Succes en heel veel plezier!
   

Deel Deze Pagina