Gisteren hadden we heerlijke tagliatelle gemaakt met roomsaus,zalm en spinazie. Het was best machtig en we hebben dus veel over. Ik wilde dit vanavond opwarmen. Is dit wel verstandig aangezien er spinazie inzit?
Bedankt voor jullie reacties.........ja zoiets vermoedde ik al maar wist het niet zeker. Dat wordt dus geen spinazie vanavond. Helaas....dan gaat een hele lekkere maaltijd de prullenbak in.
Van 1x spinazie voor een 2e keer opwarmen (zeker verse spinazie) wordt je niet gelijk ziek hoor 't Is af te raden door het nitraat/nitriet verhaal, maar voor zo'n enkele keer zou ik dat zeker bij een lekkere zelfgemaakte maaltijd gewoon rustig doen.
Het is ook algemeen bekend dat dit niet geld voor ZALM met SPINAZIE Over dat ziek worden gesproken: het gaat vooral om het omzetten van nitraat in nitriet. Te grote hoeveelheden nitriet kunnen mogelijk kankerverwekkend zijn. Wanneer en hoeveel precies dat is lastig te zeggen omdat er meerdere factoren kankerverwekkend zijn, zoals roken, uitlaatgassen, andere voedingsstoffen etc. Dus een zelfgemaakte maaltijd met verse spinazie vaak voor een 2e keer opwarmen is een slecht plan. Doe je dit 1x in de zoveel jaar dan val je niet dood neer, en krijg je ook geen acute klachten.
Raar he dat ze dan nu reclame maken voor die vissticks met spinazie er al in....?! Tenminste stond ik dan weer van te kijken....
hihih sandra, waarom? is de zalm het varken tussen de vissen? hahhah geintje.heb geen idee eigenlijk, ik heb een keer een TV programma gezien...hihi een keer opwarmen gebeurt niks(heb ik ook vaker gedaan en ik leef nog ), een keer vissticks met spinazie eten gebeurt niks, maar niet iedere dag... persoonlijk vind ik de combinatie vis met spinazie ook niet lekker, maar ja, een keer zou ik ook eten, ben niet bang...
Stond toevallig van de week een artikel in krant over 2de keer opwarmen van spinazie. Is nog een advies van vroeger toen nog niet iedereen een koelkast had. Belangrijk is wel dat je het snel afkoelt en er wordt toch nog steeds aangeraden om op te letten bij zwangeren en kinderen.
Ik leer hier vanalles haha Waarom mag vis eigenlijk niet met spinazie? (sorry als het een stomme vraag is maar ik weet het echt niet)
is niet waar, dat van vis en spinazie, allemaal achterhaald. gelukkig, want ik eet 1x per week spinazie a la creme met vissticks en ei. Staat op voedingscentrum ook dat het helemaal geen kwaad kan. Zie hier: De combinatie van vis en bladgroente werd vroeger afgeraden. Dat specifiek de combinatie zalm en spinazie extra giftig zou zijn is niet het geval. Vroeger werd gesteld dat de combinatie van vis met bladgroente (zoals spinazie) af te raden was in verband met de vorming van mogelijke nitrosamines. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de vorming van nitrosamines niet zo hoog is als werd verondersteld en dat er geen gezondheidsrisico is. Ook in epidemiologisch (onderzoek onder de bevolking) is geen bewijs voor het ontstaan van kanker ten gevolge van de consumptie van nitraatrijke groenten in combinatie met vis aangetoond. Dit kan mede te maken met de aanwezigheid van vitamine C in groenten. Vitamine C kan met nitriet reageren, en zo mogelijk de vorming van kankerverwekkende nitrosaminen remmen.
Ik vroeg me af waarom vis en spinazie niet samen mag....maar ik had niet verder gelezen. Mijn vraag is beantwoord..