wanneer baas vertellen dat je zwanger bent?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door odet, 8 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. odet

  odet Niet meer actief

  ik verwacht min 2e uk.
  ik weet niet meer wanneer ik het de vorige keer verteld heb aan mijn baas.
  ik vraag me af wat "normaal" is?
  na de 1e echo?
  of gewoon nu, met 8 weken?
  ik bedoel, als het fout gaat (miskraam bijv.) dan is het toch wel handig als mijn baas er vanaf weet toch?

  hoe hebben jullie dat gedaan?
  of hoe gaan jullie dat doen?
   
 2. AstridDi

  AstridDi Fanatiek lid

  6 mei 2008
  2.068
  0
  0
  Ik "moest" het helaas met 6 weken al zeggen omdat ik zo enorm hard groei en het gewoon met 5 weken al te zien was.
  En aangezien ik vrij strakkere kleding draag, klopte het niet om ineens wijdere kleding te gaan dragen.
  Ook heb ik 2 wekelijks controle in het z-huis, dus vond gewoon dat zij moesten weten waarom ik om de 2 weken een aantal uur van het werk weg ben :)
   
 3. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Dat hangt er vanaf hoe je functioneert. Functioneer je goed (niets op aan te merken) dan vertel je het minimaal 4 maanden voor de bevaldatum. Dat gebeurt trouwens maar zelden.. het is ook vriendelijker om het eerder te vertellen. Bijvoorbeeld na 13 weken (eerste kritieke periode) of wanneer je je daar prettig bij voelt.
  Functioneer je niet meer optimaal (bijvoorbeeld door vermoeidheid of misselijkheid) dan is het verstandig om het eerder te vertellen.
   
 4. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Ik heb het na 12 weken en 2 goede echo's verteld. Zou het zeker als het niet nodig is niet eerder dan 12 weken vertellen. Stel dat er iets misgaat, dan moet je dat ook weer vertellen. En 12 weken is vroeg genoeg
   
 5. odet

  odet Niet meer actief

  ja, maar stel dat er iets mis gaat, dan komen ze er op dat moment toch achter?
  of het moet toevallig in het weekeind fout gaan en dan moet je maar net een paar dgn niet te hoeven werken.
  anders merken ze dat toch?

  ik ben wel verschrikkelijk moe en dat weten ze op mijn werk, aangezien ik vorige week een keer naar huis ben gegaan.
   
 6. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  12.536
  17
  38
  Vrouw
  Commerciele binnendienst bij een educatieve uitgev
  Dûtslân
  Ik denk ook dat het te maken heeft hoe jullie verstandhouding is. Ik had een hele goede verstandhouding met mijn toenmalige en huidige leidinggevenden... ik zat precies in een overgangssituatie nl. Ik heb het met (ik geloof) 8 weken verteld, terwijl mijn eigen familie dus nog niets wist. Die wisten het pas met 11 weken.
   
 7. Edge

  Edge Fanatiek lid

  30 mrt 2009
  4.393
  0
  36
  Pakjes verstuurder :P
  Haarlemmermeer
  Ik heb het ook met ong. 7/8 weken verteld. Maar dat komt ook omdat ik er al heel veel over had gepraat en ik met mijn supervisor een onwijs goede band heb. De rest van het team waar ik in zat heb ik het later verteld. Vond het belangrijker dat mijn leidinggevende het wist ;).
   
 8. babyhope

  babyhope VIP lid

  23 jun 2009
  14.551
  3
  38
  zp zp zp zp zp zp zp zp zp
  somewhere
  hey damess!!!

  je bent het tegenwoordig niet meer verplicht om het meteen te zeggen...
  maar het is natuurlijk wel heel handig als je collega`s en je baas ervan afweten zodat ze er rekening mee kunnen houden...

  xxxcindy
   
 9. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Als je je ziek meldt dan hoef je niet te melden wat je mankeert. Ze mogen er best naar vragen maar het gaat ze geen bal aan. Bij een miskraam kun je dus gewoon zeggen dat je je niet lekker voelt, buikpijn hebt etc. Het hangt inderdaad helemaal van je verhouding met je werkgever af. Voor sommige kan het inderdaad fijn zijn dat de baas en collega's het juist weten, andere vinden dat niet nodig.

  Je vertelt het dus wanneer JIJ dat wilt maar in ieder geval 4 maanden voor de bevaldatum
   
 10. Rammel

  Rammel Fanatiek lid

  29 nov 2009
  1.518
  0
  0
  Moeder zijn
  Drenthe
  Even een vraagje tussendoor als dat mag.. (hoef ik geen nieuw topic te openen...)
  Als je nou geen baan hebt en wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, ben je het dan verplicht te vermelden?
   
 11. babyhope

  babyhope VIP lid

  23 jun 2009
  14.551
  3
  38
  zp zp zp zp zp zp zp zp zp
  somewhere
  nee je bent het idd niet verplicht maar ik geloof iets van 12 weken voor de uitgerekende datum dat ze het wel willen weten...

  hier precies hetzelfde geen werk wel bezig voor een beeb...
  vind het raar om te zeggen ja ik wil graag in aanmerking komen voor de vacature,
  maaar ik moet wel zeggen ik ben zwanger...
  of ik ben bezig met vruchtbaarheidsbehandelingen,..
  kunnen jullie er rekening mee houden dat ik enkele dagen in de maand vrij moet zijn hahaha ik denk niet dat ze het waarderen hoor!!
   
 12. Bajou

  Bajou Fanatiek lid

  10 feb 2009
  4.599
  0
  0
  België
  Ik denk dat ik het pas zeg wanneer ik de indruk krijg dat je't begint te zien...
  Nu is m'n buik gewoon wat gezwollen (darmen zeker?) maar hou het zolang voor mezelf... Totdat ze misschien vermoedens zouden kunnen krijgen. Zou graag wachten tot 15 à 16 weken.
   
 13. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  16.108
  273
  83
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Als je solliciteert hoef je niet te melden dat je zwanger bent of zwanger wil worden. Het bedrijf mag hier niet eens naar vragen.

  Als je een baan hebt, meld je het ruim op tijd, maar je kunt gerust wachten tot ruim na 12 weken als jij je daar prettiger bij voelt.
   
 14. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  25.532
  280
  83
  Vrouw
  Brabant
  Mijn baas wist het toen ik zwanger was van Eva met ruim 6 weken (vlak voor de echo), de zwangerschap daarna (miskraam) had ik nog niets verteld, maar heb ik dus met 6 weken verteld dat ik een miskraam had gehad, ik vond het erg fijn dat hij en mijn collega's het wisten en waarom ik een paar dagen niet op het werk was. Deze zwangerschap heb ik het met 4 weken en 3 dagen verteld :), de maandag nadat ik getest had.
   
 15. pisum

  pisum Fanatiek lid

  31 dec 2007
  4.489
  4
  38
  Groene Hart
  Ik heb het met 10 weken verteld, dat was omdat ik wist dat mijn baas nog iemand aan wilde nemen voor parttime. En ik wilde dat hij dan op de hoogte was van mijn (on)beschikbaarheid qua uren bij verlof enzo. Zodat hij daar rekening mee kon houden bij het sollicitatiegesprek met dat meisje. Hij stelde dit erg op prijs. Maar we hebben sowieso een goede verstandhouding. Anders had ik denk ik gewacht tot een week of 13.
   
 16. Daphne1002

  Daphne1002 Actief lid

  17 mrt 2009
  275
  0
  0
  Ik zit ook met deze vraag. Bij mijn vorige zwangerschap moest ik wel wachten, want ik zat met mijn contractverlening in m'n maag.

  Helaas werd het een maand voor die verlenging een miskraam en toen heb ik het wel gewoon verteld. Mijn contract is verlengd en ik kreeg veel begrip!

  Nu heb ik dus een jaarcontract en ik ben vandaag tot de ontdekking gekomen dat ik weer zwanger ben (hoera!!). Ik hou nog even mijn mond, totdat ik de 12 weken voorbij ben en zeker weet dat het goed zit. Denk ik...

  Mijn contract wordt trouwens begin oktober verlengd en op 17 oktober ben ik uitgerekend. Hoop dat dat contract gewoon verlengd wordt! Wat voel ik me dan onzeker als vrouw zijnde... maar je kunt je leven niet stil zetten als een kindje wil en aan de andere kant wil ik ook mijn kinderwens niet in de koelkast zetten omdat het toevallig met mijn werk zo uitkomt. Want voor hetzelfde geld blijf ik hier niet werken tot ze me een vast contract aan moeten bieden. Lastig!
   
 17. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  25.532
  280
  83
  Vrouw
  Brabant
  Ik heb toen ik zwanger was van Eva dus gelijk verteld dat ik zwanger was, ik had een jaarcontract. Ik moest het sowieso ook wel eerder vertellen dan dat mijn contract afliep, want mijn contract liep 8 dagen na de uitgerekende datum af ;). Ik heb gewoon een vast contract gekregen. Iemand anders van de afdeling raakte ook zwanger en vertelde het pas toen ze net een vast contract had gekregen (terwijl ze wist ik dat ik ook een jaarcontract had en mijn contract gewoon verlengd was), dat vond mijn baas zacht gezegd niet leuk.... ze werkt nu op een andere afdeling... mijn baas wilde zo iemand dus echt niet op zijn afdeling hebben. Dus soms is eerlijk zijn maar beter ook. En voor jezelf ook wel zo fijn.
   
 18. Daphne1002

  Daphne1002 Actief lid

  17 mrt 2009
  275
  0
  0
  @Snoopy: ik begrijp wel dat je collega het na het verlengen van het contract heeft verteld. Ik bedoel: als een contract afloopt en niet verlengd wordt, dan hoeven ze niet verplicht een geldige reden op te geven. Met andere woorden: dat contract kan maar zo aflopen en dat brengt natuurlijk wel de nodige gevolgen met zich mee.

  Als vrouw zijnde stel je je wellicht wel kwetsbaar op als je vlak vóór de contractverlening verteld dat je zwanger bent. Volgens mij wordt daar nu aan voorbij gegaan.

  Als wij geen miskraam hadden gehad, dan had ik het ook ná mijn contractverlening verteld. Dat is je goed recht hoor :)
   
 19. Pina82

  Pina82 Fanatiek lid

  16 aug 2009
  2.096
  0
  0
  Moederen
  Tussen de bolletjes
  ik werk met veel heren op kantoor. Ik denk dat ik net zolang wacht tot ik het vol kan houden!! lijkt me erg grappig als iemand iets begint te zien en het probeert te vragen !. haha. kijken of het met lukt!
   
 20. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  25.532
  280
  83
  Vrouw
  Brabant
  Dat snap ik op zich ook allemaal wel. Maar het ligt ook maar net aan je baas, die van mij vond het dus echt niet leuk dat ze het vlak daarna vertelde. Terwijl ik het dus wel op tijd had verteld (ik had ook geen keus, maar goed, dat maakt in dit geval niet uit) en ik gewoon een vast contract kreeg. Bij ons kijken ze gewoon of ze tevreden over je zijn en niet of je misschien zwanger bent. Dat had zij dus ook kunnen weten.

  Het is je goed recht, zeker! Maar niet iedere baas waardeert het dus ;)
   

Deel Deze Pagina