Wanneer kijken/inschrijven voor basisschool?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Jo79, 21 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  19.360
  72
  48
  Op welke leeftijd gaan jullie rondkijken voor een basisschool? En inschrijven?
  Mijn dochtertje is nu 2,5 en volgens mij zijn er hier niet echt enorme wachtlijsten o.i.d., dus ik dacht er aan begin volgend schooljaar wat scholen te bezoeken, dat lijkt me dan toch wel op tijd? Ze is dan net 3 jaar oud.
  Voor hoeveel scholen gaan jullie informatie aanvragen en/of een bezoekje aan brengen? Ik weet helemaal niet wat gebruikelijk is op welke leeftijd je dat allemaal doet.
   
 2. MamavEsmee

  MamavEsmee Niet meer actief

  Mijn dochter is in december 2 geworden en in het nieuwe jaar heb ik gebeld. Ik " mocht " haar nog niet inschrijven.. Pas als ze 3 is.. Maar hier heb je dan ook geen wachtlijsten..;)

  Ik zou voor de zekerheid eens rondbellen!
   
 3. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  16.083
  252
  83
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Als er geen wachtlijsten zijn, kun je gerust nog even wachten hoor. Ik zou als je andere ouders spreekt (die al kinderen op de basisschool hebben) gewoon wel eens vragen naar hun ervaring op die school. Een half jaar van te voren echt rondkijken is vroeg genoeg, als er geen wachtlijsten zijn! Anders zul je misschien wel eerder moeten beginnen.
   
 4. HIer wel wachtlijsten, en Quinn was al ingeschreven toen hij 1 was, te erg eigelijk he.
  Maar goed dat hebben we gelukkig dus al gehad
   
 5. Mijkeltje

  Mijkeltje Fanatiek lid

  7 jun 2009
  3.029
  0
  0
  Hier begonnen ze echt te lachen toen ik belde toen ze twee was..

  Maar ja, mijn schoonzuster had had kleintje zelfs al voor de geboorte ingeschreven, omdat daar dus wél gigantische wachtlijsten waren...

  't Is dus 'n beetje afhankelijk van welke streek en welke school volgens mij. Even 'n belletje of 'n mailtje naar scholen van je keuze kan natuurlijk nooit kwaad!
   
 6. misstiana

  misstiana Fanatiek lid

  13 mrt 2008
  1.565
  0
  0
  Hallo,

  Je zu in de buurt kunnen informeren of er op school een wachtlijst is. Zo niet dan is een half jaar van te vroen voldoende. Moet je nog BSO regelen dan is de keuze handiger om eerder te weetn ivm inschrijven daar.

  Hier op twee scholen info gevraagd. Zijn toevalig twee scholen in de buurt.

  Zo heb je keus uit christelijk of openbaar?
  En je zou nog kunnen kiezen uit jenaplan, dalton, enz.

  Bij een school op gesprek gewest wel twee gidse gelezne en uiteindelijk voelde het na het eerste gesprek zo goed op school, dat ik niet meer naar de andere school ben gegaan en mijn dochter heb ingeschreven. Succes, mijn dochter werd bijna drie, maar ja moest dna ook BSO regeleen.

  Gr Gaby
   
 7. Towser

  Towser Fanatiek lid

  9 aug 2009
  1.222
  0
  0
  Gelderland
  Hier zijn de open dagen net geweest, is altijd begin februari. De meeste mensen komnen dan met kindjes die 3 jaar zijn. We hebben ook een peutergroep en daarom komen er ook jongere kindjes. Buiten de open dagen om mag je trouwens ook altijd langskomen en inschrijven, maar de open dagen zijn bij ons (Vrije School) altijd wel erg leuk.
   
 8. cupcakes

  cupcakes Fanatiek lid

  28 sep 2006
  2.554
  1
  38
  Midden van NL
  Je kunt alvast wat rondkijken welke scholen er zijn en wat die voor wachtlijsten hebben.

  Bij 2 scholen hier in de buurt hebben ze geen wachtlijsten nog, maar ze vragen wel of je voor hun 3e verjaardag wilt opgeven. Daarna kan waarsch. ook nog wel, maar het zou kunnen dat er dan een wachtlijst is.

  Wij zijn 2 weken terug wezen kijken bij 2 scholen en moeten nog wel inschrijven bij 1.
   
 9. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.271
  3
  38
  near rotterdam
  Jeremy was 2 1/2 toen hij ingeschreven was. niet zozeer omdat er wachtlijsten zijn hoor, maar omdat wij echt een voorkeur had. en Joshua stond dus met 1 jaar gelijk ook al ingeschreven.
   
 10. mama van chayenna

  mama van chayenna Bekend lid

  25 jun 2009
  775
  1
  18
  je kunt je kindje inschrijven vanaf 2 jaar en 9 maanden, ik ben dus gaan kijken toen ze 2 en half was.

  Maar dit is hoe het gaat in nijmegen, kan goed zijn dat het ergens anders er anders aan toe gaat.

  want hier worden ze via internet ingeschreven.
   
 11. Mamaleonie

  Mamaleonie Bekend lid

  6 sep 2009
  964
  0
  0
  Hier kreeg ik een week of 3 geleden een oproep van de gemeente. Er is as 1 maart een inschrijfavond en dan moet je het kind inschrijven bij de school van je voorkeur
   
 12. Wijffie75

  Wijffie75 VIP lid

  26 jun 2009
  5.330
  0
  36
  Midden v/h land
  Wij kregen net voor haar 1e verjaardag al een brief met brochure van de gemeente om haar in te schrijven! Is nog niet gebeurd, ik ga over een paar weken verhuizen en dan ga ik rondkijken op de scholen daar in de buurt. Zal vast wel goedkomen :)
   
 13. Dominique71

  Dominique71 Bekend lid

  25 mrt 2006
  978
  0
  0
  Wij hebben Marc ingeschreven bij een school hier in de buurt toen hij 3 maanden was. Ik grapte tegen de mevrouw van de administratie dat we zeker wel heel vroeg waren, maar zij zei dat het normaal was :). Vroeg, he?

  Hij staat ook ingeschreven bij een Vrije school en daar hebben ze het beleid dat het niet mag voor de kinderen 2 jaar zijn - bij de school bij ons in de buurt tenminste.

  Eigenlijk vind het sowieso erg vroeg, daarom staat Marc bij twee scholen ingeschreven. Ik vermoed dat hij heel geschikt is voor de Vrije school, maar je weet toch niet precies hoe je kind zich zal ontwikkelen, toch?
   
 14. hier 1 februari ingeschreven en 11 maart begint hij op de kleuterschool. is in een dorp en geen wachtlijst.
  ligt echt waar je woont.
   
 15. Roodkapje1979

  Roodkapje1979 Fanatiek lid

  22 feb 2009
  2.729
  0
  0
  Hier precies t zelfde. Net na dr eerste verjaardag kregen we bericht met dr eerste schooldag haha
   
 16. Pris

  Pris Fanatiek lid

  Pas een blog geschreven voor mijn hyves hierover. Tygo is nog geen 2,5 jaar oud.


  Op maandagavond Tygo al bij oma gebracht, zodat we als het echt nodig zou zijn heel vroeg in de rij konden gaan staan. Voor t naar bed gaan alle spullen in mijn '’overlevingstas’’ gestopt en kleren klaargelegd. Via via hadden we al gehoord dat er mensen van plan waren om sowieso om 06.00 uur s’morgens al voor de deur te gaan zitten. Pff hoop t niet maar wat moet dat moet…is tenslotte voor een goed doel. Plan van aanpak lag al klaar. Helaas had Piet P niet al te best weer opgegeven maar met de regen en kou van Sunderland nog in t achterhoofd moest t helemaal goed gaan komen, ervaring heb ik tenminste.
  Peter zou zodra de wekker ging om 05.30 al gaan kijken en ik onder de douche stappen zodat ik in ieder geval klaar zou zijn. Plan was dat ik dan om t kwartier even zou gaan kijken of er iemand zou zitten en zo’ja dan gelijk maar aansluiten. Gelukkig is het wel lekker dichtbij.
  Peter kwam terug en er zat gewoon al iemand [​IMG] WTF!!! Het is net 05.30 uur geweest…nee toch!!!??? Hij was al helemaal geïnstalleerd en had Hart van Nederland ook al gebeld….fijn kom ik ook nog met mijn kop op televisie. Pff gaat dus een lange dag worden!!!!
  Ik wist niet dat ik zo snel kon douchen, föhnen, aankleden en opmaken. Snel naar buiten, ondertussen was er nog iemand aangekomen en ik was dus nummer 3 in de rij


  Had ik al gezegd dat dit niet over concertkaartjes gaat voor bijvoorbeeld Madonna of Robbie Williams of om te proberen Front Row te komen bij een TOP concert….nee dit gaat over een inschrijving voor een Basisschool!!!!

  Ons huis ligt echt letterlijk naast deze school en wij willen Tygo hier graag op hebben. School staat erg goed bekend en om Tygo nou vanaf zijn 4e verjaardag elke dag naar de andere kant van t dorp te moeten brengen terwijl we zelf naast een school wonen, leek ons geen goed plan.
  Helaas is de ruimte op deze school erg beperkt en hebben de broertjes en zusjes van kinderen die al op de school zitten voorrang (terecht!)
  Hierdoor zijn er elk jaar slechts een aantal plaatsen beschikbaar. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst met andere woorden: Wie t eerst komt……………………….

  Gelukkig komt rond 06.30 nummer 4 ook aan. Ik ben iig niet meer de laatste!!

  Rond 07.45 uur (ondertussen is nummer 5 er ook al weer even) komt er een juf aan en die laat ons gelijk binnen. Gelukkig maar, die regen was ik na 1,5 uur toch wel een beetje zat en erg warm was t ook niet buiten. Misschien moeten ze dit soort dingen in de toekomst lekker in de zomer plannen. Anyway wij zaten binnen en werden voorzien van koffie / thee. Eerst in de aula maar deze zou later die ochtend gebruikt gaan worden dus we moesten verhuizen naar de peutergymzaal. Hier hebben we tot 14.30 uur gezeten, vanaf die tijd zou de open dag beginnen en ook de inschrijvingen. Deze keer geen mensen BFG horen zingen en ook ‘t ‘’uitstapje’’ naar de merchandise stand ontbrak maar de dag is omgevlogen. Van de hele stapel tijdschriften die ik bij me had heb ik geen letter gelezen en het was reuze gezellig met elkaar. Alles is besproken, de school, de adoptie van nummer 1, de hsl, zwemlessen enz enz enz enz, tussendoor had nummer 1 broodjes kroket en slaatjes geregeld en voor ik t wist was t alweer 14.30 uur. Peter gelukkig ook op tijd binnen voor de rondleiding en het inschrijven bij directeur Alex. Uiteindelijk gok ik dat er ongeveer 14 nummers waren uitgedeeld tot het moment dat wij weggingen. Dit houdt in dat de laatste er al niet bijzitten en op zoek moeten naar een ander school.

  Missie geslaagd!! Tevreden lopen we samen naar huis, geen tourboek deze keer maar met wel met de Roelevaer schoolgids in mijn handen!
   
 17. leyshena

  leyshena Fanatiek lid

  2 jan 2010
  1.959
  0
  0
  helpende niveau 2 in opleiding
  midden nederland
  ik heb toen ze geboren was al een brief gehad ivm inschrijven maar ben eigenlijk pas gaan kijken hier toen ze 3,5 was geloof ik ..
  ze zit op een openbare school daar mogen ze niet weigeren geloof ik...
  maar wel een hele goeie school!
   
 18. veertje

  veertje Fanatiek lid

  Hoi Hoi,

  Wij zijn net naar de opendag geweest en gaan Stijn inschrijven,De scholen hier hebben dat het liefst voor het schooljaar waarin ze naar school gaan.
  Stijn word in januari 3 dus dat duurt ook nog wel even..
   
 19. Anakin

  Anakin VIP lid

  17 mrt 2006
  6.407
  1
  38
  Ik ga inschrijven met 3,5 jaar oud,
  Dat is vroeg genoeg hier, aangezien we niet te maken hebben met wachtlijsten.
   
 20. Towser

  Towser Fanatiek lid

  9 aug 2009
  1.222
  0
  0
  Gelderland
  Geweldig wat een verhaal! Wat doen ze in vredesnaam op die school dat 'ie zo populair is?
   

Deel Deze Pagina