Ik hoef geen commentaar dat zelf koken beter is enz! Dat snap ik ook wel! In probeer zoveel mogelijk zelf te maken maar er komen hier ook net zo makkelijk pakjes en zakjes in! Vanaf wanneer mogen baby's/dreumesen mee-eten met de pakjes en zakjes eten? Daarmee bedoel ik dus bijvoorbeeld kip tandori uit een pakje, pasta saus uit een pak/pot en andere sausen uit een pot/zak.
Vanaf 1 jaar mogen ze mee-eten met de pot. Dus ook pakjes/zakjes. De nieren kunnen het dan beter aan om zout te verwerken. Maar daarbij geldt zoals met alles wat minder goed is, met mate. Dus af en toe kan best. En evt kan je het zo aanpassen dat er voor je kindje minder pakje/zakje aan te pas komt, bv maar een klein beetje van de saus en meer van de groente oid. En even als richtlijn: van 7 tot 12 mnd mag een kind niet meer dan 1 gr zout per dag. Van 1-3 jaar is dat 3 gr. 4-6 jaar is dat 4 gr. etc. Dat is het maximum dus. Minder is natuurlijk altijd beter.
Hier vanaf 1 jaar gedaan, maar wel met mate. Merkte wel bij bv Kip Tandoori dat ze moesten wennen aan het pittige... Eet smakelijk!
Je geeft toch niet het hele zakje/pakje aan 1 persoon. Ik vind het altijd een beetje gezeur. Net als het volledig suikerloze gedoe en geen patat etc. Ik zeg daarom ook met mate. En net even gekeken voor bv kip tandoori, dan is het per portie 2,5 gr zout, dus dat kan nog prima. Daarbij ga ik ervan uit dat een dreumes niet een volwassen portie wegkrijgt En dat je het niet iedere dag moet eten, lijkt mij evident. En verder kijk ik inderdaad niet op zo'n verpakking als ik het koop. Heeft geen enkele zin. Ik weet dat het niet gezond is, om daar nou iedere keer naar te gaan staren Het is soms gewoon best lekker (eigenlijk maar zeer enkele pakjes/zakjes ) en vooral heel praktisch. Net als pizza, patat, etc.
Hier het eerste jaar geen toegevoegde suikers en geen zout. Daarbij kook ik niet uit pakjes, het is niet alleen voor je kindje veel te zout, dat is het ook voor ons als volwassenen, als je daarbij rekent wat je de dag door aan zout binnen krijgt, bijvoorbeeld met je belegde boterhammen. Als ik met een pakje/zakje zou koken zou ik dus vlees en groente voor mijn jongste apart houden voor ik het pakje/zakje toevoeg. En behalve veel zout zit er vaak ook behoorlijk wat suiker in en allerlei chemische toevoegingen. maar goed, alles met mate en voor je kindje net een beetje minder, daar krijgen ze vast niets van... Hier een van ruim 19 maanden die met gemak een volwassen portie naar binnen werkt hoor! Laat zich rustig 3x opscheppen en likt de gevallen restjes van zijn tafelblad om maar niets te missen
Ja precies zoals jij het beschrijft. Als je alles apart houd en de saus los doet kun je voor je kindje minder saus doen dan voor jezelf. Wij kookte alles wel zelf en heeft nooit een potje gehad en mocht dus gewoon mee eten. We zijn zelf ook zout gaan minderen dus het was ook goed voor ons.eenmaal gewend vinden we zakjes en pakjes niet eens lekker meer hahaha. Succes met koken!
Ik doe sowieso de eerste 1,5 jaar niet. Daarna nog zo min mogelijk. Tegenwoordig eten we trouwens alleen nog lasagne met een pakje dus het valt erg mee.
Ik zou het zo min mogelijk doen. Tot een jaar wordt maximaal 1 gram zout oftewel 0,4 gram natrium per dag aangeraden. Je eet niet alleen je avondeten, maar de rest van de dag bevatten je maaltijden ook al zout. En ook fruit bevat natrium. Een sneetje brood bevat al 0,4 gram zout. Dus stel dat je kindje al twee sneetjes brood eet, waarvan een met een beetje kaas, zit je al over het maximum heen. Als je dan ook nog een maaltijd geeft waar al 2,5 gram zout per 100 gram in zit, zit je dus heeel ver over het maximum heen.
Zoals @Shakes zegt, zeker de eerste 3 jaar niet. Maar ik zou het veel langer niet doen. Je wil er geen commentaar op, dat zegt dan verder ook wel genoeg over dat je het antwoord zelf wel kunt bedenken. Dus mijn antwoord zou serieus zijn, de eerste 85 jaar niet. Zeker als je zegt: pakjes en zakjes komen er net zo makkelijk in, dan is het dus niet voor af en toe. Als je het 2 x per jaar van plan bent, dan de eerste 3 jaar niet.
Allemaal leuk en aardig, en ik snap dat het ogezonder is, maar wij werken 40+ en 34 uur per week. Hebben echt niet altijd zin zelf iets in elkaar te flansen, kost toch gewoon echt meer werk. We houden ook niet van koken. Nou zorg ik er natuurlijk wel voor dat mn dochter weinig saus heeft en veeeel groente, maar ja, er gaan wel pakjes en potjes pastasaus in.
Dat snap ik volledig. Hier twee voltijds werkenden. Maar mijn dochter kreeg de eerste jaren toch echt enkel de groenten, zonder de saus, wanneer het uit een pot was. En ik kook veel vooraf. Spaghettisaus maak ik in bulk, zodat de rest in de diepvries kan. Veel diepvriesgroenten. Veel zelfgemaakte soep in bulk met een boterham erbij. Maar het is lastig als je zo weinig tijd hebt om te koken, dat weet ik maar al te goed.
Als ik zie wat voor een schade zout heeft aangericht bij mijn opa dan zou ik zeggen...stel het zolang mogelijk uit! Wat misschien een idee is om in het weekend voor een hele week maaltijden te maken voor je kindje en dat in te vriezen... dan hoef je dat alleen maar in de magnetron te zetten wanneer je het eten voor jullie klaarmaakt. Wij maken niks uit pakjes, maar omdat mijn roots ergens anders liggen ben ik nog weleens geneigd om het te pittig te maken, ik zal dus ook het eten van mijn zoontje apart moeten maken de komende jaren en daarna langzaam laten wennen.
Hoezo zijn pakjes/zakjes sneller? Ik koop als ik snel wil koken gewoon zo'n zak voorgesneden groente, pakje tomatensaus er door (zonder suiker en zout , kruiden (ook zonder zout), pruttel de pruttel, over pasta, klaaar. Pakjes/zakjes kunnen dat toch niet sneller? Maar goed, hier een schoonmoeder met hartfalen die absoluut niet te veel zout mag; dan ga je er vanzelf op letten en schrik je je rot. Dus tot 85 geen pakjes/zakjes hier Daarna mogen ze het zelf weten
Welk pakje gebruik je dan? Er zit toch toch altijd zout ofzo bij? De groenten doe ik idd ook voorgesneden. Maar io heb weleens zelf pastasaus gemaakt, niet te eten. Maar zal vast aan mijn (ontbrekende) kookkunsten liggen, haha.
Mijn dochter wil vooral eten wat wij eten. En natuurlijk vooral groenten en kale pasta, maar wel een ietsie saus erbij.