Wat kost dagoppas aan huis per uur?

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Anasthesie, 16 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Anasthesie

  Anasthesie Actief lid

  17 jul 2009
  239
  0
  0
  Brabant
  Mijn dochter gaat normaal gesproken 4 dagen naar een kdv. Maar nu is ze zo verschrikkelijk vaak ziek (2de oorontsteking in 3 weken de tijd en eigenlijk laatste 3 maanden continue verkouden) willen we haar eventjes van de kdv houden. In afwachting van onze moeders (beide wonen in het buitenland maar klaar om voor een paar weken bij te springen) heb ik een kennis gevonden die tijdelijk werkloos is maar heel veel ervaring met kinderen heeft. Eerste dag oppas bij ons aan huis ging super! Ze doet eigenlijk echt alles met de meid, voeding, spelen, boekjes lezen, naar buiten. Nu alleen vraag ik me af wat is het normaal uurtarief als iemand overdag bij mij thuis oppast. Want 1o euro per uur die ze vraagt lijken me aan de hoger kant.... Zo moeten we snel een fortuin betalen (boven de kdv kosten want een plek willen we niet kwijtraken :$).
   
 2. evamerel1

  evamerel1 Bekend lid

  4 aug 2009
  905
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wij betalen 6 euro per uur.
  We hebben 3 kinderen en ze hoeft maar op 2 te passen en 's middags een uur op de oudste. Ideaal hoor. Maandelijks zijn we 1090 euro kwijt en met de teruggave van de belas, hebben we een eigen bijdrage van 340 euro.
   
 3. Anasthesie

  Anasthesie Actief lid

  17 jul 2009
  239
  0
  0
  Brabant
  Dit is volgens mij zelfs onder kdv prijs! Ik dacht dat omdat hier om een kind gaat en zij moet onze kant toe komen, moeten de kosten hoger dan bij de kdv, daarom leek de prijs me redelijk maar nu moet ik toch onderhandeling in ;) Meer ervaringen zijn welkom!!!
   
 4. Annalise74

  Annalise74 Fanatiek lid

  6 mei 2006
  2.255
  1
  38
  West Nederland
  Een gastouder krijgt zo'n €4,50 per uur. En daar moet ze ook nog belasting over betalen. Je betaalt ook nog kosten aan het gastouderbureau. Maar ik vind € 10 per uur erg veel!

  Als het je zo goed bevalt bij die kennis, is een gastouder aan huis dan niets voor je? Als het goed ik doet de gastouder ook leuke dingen met je dochter.... Of misschien kan die kennis officieel gastouder worden van je dochter (als ze aan de opleidingseisen enzo voldoet natuurlijk). Dan krijgt ze wel minder geld, maar als ze toch werkeloos is.....
   
 5. Yolanthe

  Yolanthe VIP lid

  Het is een groot verschil tussen gastouder bij het kind thuis en gastouder in je eigen huis. In het 2de geval kun je meerdere kinderen hebben en is zo`n 3,5 a 4,5 euro per kind normaal.

  In het 2de geval ligt het bedrag hoger, omdat je zit met het feit dat je er niet meer kinderen bij kunt zoeken. Vaak is het pas interessant met 2 of meer kinderen. Ik vroeg voor 1 kind altijd 6 euro, omdat ik 10 euro wel erg veel vond. Door de nieuwe regels doe ik het alleen nog maar in mijn huis (je mag maar 1 locatie hebben).
   
 6. Nikki88

  Nikki88 VIP lid

  29 jul 2008
  11.525
  75
  48
  Zuid-Oost Azië
  Wij hebben een paar fantastische zeer ervaren oppassen aan huis (gehad). Ze vragen/vroegen allemaal EUR 5-6 p/u voor maximaal twee kinderen. Dit is ook het normbedrag. Eur 10,- per uur is veel te veel, dat is meer het bedrag van een huishoudelijke hulp!
   

Deel Deze Pagina