Wie nog meer 'laat' reflux-medicatie afgebouwd (> 15 maanden)?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Eylem, 25 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Irem krijgt sinds dat ze 2 maanden oud is medicatie tegen verborgen reflux. Op het moment krijgt ze nog maar heel weinig ('s ochtends 3,5 ml Nexium en 's avonds 1,5 ml Motilium), je zou denken dat het afbouwen dan ook makkelijk zou gaan, maar dat is al meerdere keren totaal mislukt. Gisteravond was ik toevallig de Motilium vergeten te geven, ik dacht eraan toen ik haar in bed legde. Ze ging niet slapen maar bleef huilen, ben even later gaan kijken en er kwam duidelijk voeding omhoog. Motilium gegeven en ze is meteen gaan slapen. Dus blijkbaar kan ze nog niet zonder. Ik had echter gedacht dat ze rond deze leeftijd er wel vanaf zou zijn - ze loopt al een aantal maanden, eet normale porties...De ka zegt dat we met de medicijnen kunnen doorgaan zolang ze ze nodig heeft, maar ik vind het toch wel lang duren. Wie is nog meer zo lang met medicijnen doorgegaan en wanneer hebben jullie kunnen afbouwen?
   
 2. mamakarlien

  mamakarlien Actief lid

  31 jul 2009
  280
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo Eylem!

  Ook mijn dochtertje heeft pas laat haar medicijnen afgebouwd. Wij hadden ook een aantal mislukte pogingen achter de rug en de kinderarts raadde ons aan om het toen even te laten rusten tot het volgende bezoek bij hem. Ze was toen ongeveer 17 maanden en na dit bezoek mochten we het afbouwen. We hebben toen eerst 1 dosis geschrapt (waardoor ze al onder het minimum voor haar gewicht zat) en dat ging goed!! Vrij snel daarna mochten we meteen de rest laten vallen, ze heeft nu echt geen last meer. Gek hoor, zo lang heeft ze niet zonder gekund en nu... geen probleem, fijn!
  Ook ik had wel een beetje mijn twijfels, nog steeds medicijnen? Komt het wel goed? Maar het is dus toch nog goed gekomen :D.
  Succes!

  Liefs van MamaKarlien
   
 3. liesbet77

  liesbet77 Actief lid

  26 dec 2009
  333
  0
  0
  bediende
  België
  hoi

  mijn dochter heeft ook héél lang geregeld eten terug gegeven, weet niet meer juist tot wanneer maar ze was toch wel al 18 maanden. De KA zei dat het tot twee jaar kan duren. Lise had er wel geen last van dus wij zijn wel al redelijk vroeg met de medicatie gestopt.
  Maar als ze echt veel overgeeft of duideliijk pijn heeft dan zou ik zeker de medicatie blijven geven om te voorkomen dat het zuur de slokdarm aantast. Denk dat dat veel schadelijker is op termijn dan die medicatie.
   
 4. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Bedankt voor jullie reacties!!

  Mamakarlien, fijn te lezen dat het afbouwen toch ineens zo goed ging :)

  Liesbet oh we gaan ook zeker niet stoppen met medicatie, dat is gewoon geen optie want zodra ze haar medicijnen niet krijgt eet en slaapt ze niet. Maar ik vind het fijn te horen dat er meer zijn bij wie reflux zo lang aanhoudt.

  Als er nog meer ervaringen zijn, graag!
   
 5. balleke

  balleke Fanatiek lid

  21 jan 2009
  1.839
  0
  0
  gevaarlijk beroep
  brabant
  Wij hebben al te horen gekregen dat we met 9 maanden nexium moet schrappen en dat in een keer... Ik was toen helemaal blij toen ik dit hoorde afgelopen woensdag, maar als ik hier zo de verhalen lees hou ik me hart vast...:(
   
 6. adi

  adi Niet meer actief

  Ik zit net onder jouw 'grens' maar wij konden pas afbouwen met 14mnd, en nu nog slaap mn zoon zowat rechtop. Hij heeft 4 van dale boeken onder elke bedpoot + een kussentJe onder zn hoofd.

  Belleke ik dacht dat je nexium altijd langzaam moest afbouwen?
   
 7. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Motilium zorgt voor een snellere maaglediging.
  Ik snap dat als je daarmee stopt, dat het even wennen is, omdat die maag dan dus trager leegt. Dat kan vervelend aanvoelen, ze zit dan dus langer vol.
  Misschien kan je als je daarmee wilt stoppen, 's avonds een kleine portie eten geven die geen vet en suiker en teveel zuren bevat. En dan ruim voor het slapen, zodat ze nog minimaal een uur rechtop kan zitten.
  Op gegeven moment zal je toch moeten afbouwen.

  Heeft ze nog weleens last van voeding die overdag omhoog komt, ruikt ze nog zuur, hikt en slikt ze nog veel?
   
 8. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Tsja, ze eet 's avonds al erg weinig....we eten meestal rond 17.30, ze eet dan een klein bordje met groenten en nog wat rijst/pasta/aardappels en een paar stukjes vlees (soms), en een beetje yoghurt voortoe. En ze gaat nooit voor 19.00 naar bed. Dus ik denk niet dat dat haar dwars zit. Het enige is dat ik haar voordat ze naar bed gaat nog wel een voeding geeft en haar daarna meteen in bed leg (want ze valt dan in slaap), dus misschien dat dat meteen platleggen met volle maag niet goed gaat. Maar 's middags lukt dat wel zonder problemen :( . Ik zat ook te denken aan gewenning, maar goed, zonder medicijnen eet en slaapt ze echt niet, dus ik denk toch wel dat ze nog last heeft. Met medicatie heeft ze nergens last van, zonder medicatie hoor je vrijwel meteen weer voeding omhoog komen en dan gaat ze huilen
   
 9. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Balleke, elk kind is anders en er zijn er genoeg die met 9 maanden konden stoppen maar ik zou wat Adi zegt niet in 1 keer met de Nexium stoppen....ik gaf bv eerst 7,5 ml en ben toen teruggegaan naar 3...dat gaat wel goed, maar helemaal stoppen lukt niet. Maar je kan het zo proberen af te bouwen.
   
 10. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Wat moeilijk zeg! Je weet dus niet precies of de onrust ligt aan de reflux of aan de gewenning van de medicijnen ligt. Kom je nog regelmatig bij de ka, wat zegt die ervan?
   
 11. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  De KA zegt, gewoon doorgaan zolang ze ze nodig heeft, op zich fijn dat ze dat zegt, maar ook wel een beetje makkelijk ;). Nou ja, ik kijk het nog wel even aan en zal over een paar weken nog wel een keer een poging wagen.
   
 12. fafje

  fafje Niet meer actief

  hey eylem, jeetje dus ze er ehct niet zonder slapen, wordt het dan ehct gelijk zuur!? of dnek je dat ze die oprispingen heel vervelend vindt, of spuugt ze ehct veel enz? idd gewoon nog ff aankijken, en mss de heoveelheid afbouwen, dus 0,5ml geven ofzo?
   
 13. balleke

  balleke Fanatiek lid

  21 jan 2009
  1.839
  0
  0
  gevaarlijk beroep
  brabant
  (lees nu pas de rest..:)) Vond het ook al vaag dat het in een keer moest...:( van de ka. Met 9 maanden gelijk stoppen en met 10 maanden een afspraak daar hoe het de afgelopen maand is gegaan. Maar ik denk dat ik tegen die tijd nog wel even bel....;)
  Hier heb ik niks meer onder het matrasje of bedje...:D zoow blij mee! Valt met trouwens echt op dat er heeel veel reflux kindjes zijn en dat was me toen niet opgevallen bij de eerste zoon.
   

Deel Deze Pagina