Wie weet hoe het nu zit met die gastouder regeling?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Dani84, 27 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dani84

  Dani84 Niet meer actief

  Hoi

  Weet iemand nu hoe het zit met die gastouder regeling van volgend jaar? Ik hoor alsmaar berichten dat de kosten hoger worden.. en dan je meer moet gaan betalen als oudr en dat je al gastouder minder krijgt.. Maar.. hoe zit dat nu precies?

  Iemand enig idee? Hier weer zo`n bericht..

  Groetjess

  Snijden in subsidie gastouder


  3 juli 2008


  Heb je ook een gastouder voor je kind? Weet dan dat volgend jaar de subsidie ie je daarvoor krijgt, omlaag gaat. Ook de crèche wordt duurder voor alle ouders. Maar ouders met een lager inkomen merken daar minder van dan de beter verdienenden.


  Gemiddeld gaat het nettobedrag dat ouders straks aan de crèche kwijt zijn waarschijnlijk met ca. 20% omhoog. Dat percentage kan nog veranderen, omdat de onderhandelingen nog gaande zijn. De versoberingen van de subsidies op de kinderopvang zijn nodig, omdat twee jaar geleden door de tegemoetkomingen er een run op crèches ontstond en oma’s en buurvrouwen ‘wit’ werden betaald. Dit sloeg een gat van bijna een miljard euro in het kinderopvangbudget. De oppas kan straks nog maar € 2,50 euro per kind per uur in rekening brengen in plaats van de huidige € 6. Over dit uurtarief kunnen ouders een inkomensafhankelijke toeslag krijgen. Daarnaast mogen gastouders straks maar maximaal 10 tot 12 uur per week declareren. Daarmee bespaart het kabinet 360 miljoen euro.

  pfff...
   
 2. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Tja, zoals het bericht al zegt: ze zijn nog bezig om de regelingen op te stellen, (goed dat je dit topic plaatst, trouwens, want was nog steeds van plan een aantal politieke partijen te mailen hierover).

  Maar de kosten zullen dus wel iets omhoog gaan, (als je rond modaal verdient, zou ik me daar niet TE druk over maken: dan zal het nog wel meevallen. Gaat vooral om mensen die echt veel verdienen en het eigenlijk wel zelf kunnen betalen).
  Daarnaast zijn de huidige plannen idd zo dat max 12 uur gastouderopvang mogelijk wordt. Dat vind ik wel balen. Voor de eerste periode hebben wij maar 1 dag nodig, maar in de toekomst waarschijnlijk meer, en KDV ben ik zelf niet zo van gecharmeerd....

  Nog ff afwachten dus!
   

Deel Deze Pagina