Zelf oliebollen maken!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Marnat, 10 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Wij willen dit jaar zelf oliebollen maken.
  De afzuigkap aan of op balkon met ons camping stelletje.
  Maar nu dacht leuk maar welke oliebollen mix moet ik hebben?
  Waar is goede mix te koop?
  Om ze te kopen vind ik ze erg duur worden.
  Wie gaat ze nog meer zelf maken?
   
 2. Als wij zelf oliebollen bakken neem ik altijd de mix van Koopmans. Die vind ik persoonlijk het lekkerst en ze bakken erg mooi. Maar ik heb ook wel eens mix gehad van een eigen merk en die waren toen ook wel goed, maar weet zo even niet welk merk dat was. De meeste supermarkten hebben zowel merk als eigen merk liggen, dus keus genoeg.;)
   
 3. Mijn moeder en ik doen t elk jaar saampjes.
  Weet zo neit welke mix we gebruiken, maar t zijn zeker de lekkerste olieballen!!!
  Beter dan die vieze vettigerds uit de winkel!!! :D
   
 4. Je hebt toch geen mix nodig, het is net als bij pannekoeken, zelf maken is net zo makkelijk of moeilijk als het maken van die mix....en lekkerder en goedkoper :)

  Vraag me niet om een recept want ik lust geen oliebollen ;) maar mijn vader maakte het beslag vroeger altijd zelf en dat was echt niet ingewikkeld. Lekker met citroenrasp erdoor enzo.
   
 5. Eylem @ Idd helemaal zelf maken is leuker maar hoe? we hebben het nog nooit gemaakt.
  We houden van kokkerellen een recept zou handig zijn , anders zie ik het niet goed komen:D

  Brabbel@ Kun je mams niet even vragen ?:D veel plezier met maken he.

  Lin80@ Keuze genoeg in de winkel dat is het juist welke is dan goed he :D ga straks boodschappen doen zal dan wel kijken.


  Wie een recept heeft kom maar op ?

  Bedankt meiden , deze leek dame is weer wat wijzer :D
  Ik weet dat ik veel kan maar er komt weinig uit mijn handen op moment.
   
 6. Dan heb je toch gist van de bakker nodig? Meen me te herinneren dat het dan ook altijd voor de kachel met theedoek erover stond te rijzen uren lang. Ga de pak van koopmanschap proberen deze week.
   
 7. Mijn oma maakte ze altijd zelf. was altijd 1 groot feest vroeger. Ze had een grote pan met olie op het vuur en 10 pakken oliebollenmix van koopmans. Zij maakte ze in de keuken, had alles afgedekt met kranten en kleden. Ze gooide altijd bier door de mix en liet het lang Rijzen (of is het reizen hahaha) krenten er doorheen en na het rijzen bakken maar! de hele familie kreeg altijd oliebollen en de buurt ook! Nu bakt ze niet meer ze is 88 jaar maar zeker tot haar 84e heeft ze dit elk jaar gedaan haha. en het leuke was nog: ze gooide een half flesje bier door de mix en de rest dronk ze zelf op hahaha stond ze met een fles bier in de keuken! heb er nog foto's van. ze drinkt anders nooit alcohol. echt een mooie jeugdherinnering :) Toen ik ouder was reed ik zelf met mijn bak beslag naar mijn oma toe en mocht ik mijn eigen oliebollen bakken. Buiten raad ik je af want de olie slaat snel dood dan door de kou. wij hebben het eens in de garage gedaan, en ook dit was geen succes.
   
 8. Zelf maken moet idd lang rijzen maar met van koopmans ook, wij gaan het dit jaar ook weer doen en ik laat het beslag meestal 2 uur rijzen op de kachel en dan op 25 graden met een vochtige theedoek.
   
 9. Dankje wel meis voor de tip we zullen het dan maar binnen doen.
  Ik zie je oma helemaal staan met haar biertje:D en jouw naar oma gaan met je beslag in de kom :D
   
 10. Wij hebben ook altijd de mix van Koopmans, en doen er ook altijd bier door.

  Zou het trouwens gewoon in goede kwaliteit olie in een frituurpan doen, deze kun je qua temperatuur regelen, met een pan op het vuur kun je de temperatuur niet goed regelen, met als gevolg dat ze sneller mislukken (binnenkant nog niet 'gaar' en buitenkant zwart enzo).

  Wij deden het eerder vaak bij mijn opa en oma thuis (in het schuurtje van opa), sinds die overleden zijn doen we het altijd bij m'n ouders, ene keer in de schuur (met een paar straalkacheltjes aan voor de kou) en soms in de keuken met de afzuigkap op vol. Het is traditie om oliebollen te bakken, en dan brengen we ook altijd een kom naar de buren aan beide kanten.
  Hier dus meestal 4 pakken mix, 1 naturel, 1 met appel en 2 met appel en rozijnen.
   
 11. Je deeg moet toch rijzen, of je het nou zelf maakt of van meneer Koopmans
   
 12. Hoi,, Ik maak ze ook altijd zelf. Gewoon omdat ik dat lekkerder vind als de gekochte.. Dat zijn meer vetbollen.. ;-)..

  Ik gebruik gewoon koopmans mix.. Gaat prima. .Beetje bier erdoor en van die sucaden.. En lekker krentjes erdoor... Heerlijk Heb er nu al weer zin in! :) Succes met bakken!!.
   
 13. Mijn oma had geloof ik zonnebloemolie, 10 flessen ofzo in 1 grote pan. en om te controleren of de olie heet was gooide ze er een stukje brood in en dat moest dan gaan bubbelen/bruizen dan was de olie heet genoeg :)
   
 14. Dankje voor de tips we zullen het mee nemen , als we ze gaan maken.
  We hoeven alleen niet zoveel flessen :D


  Sazz@ bedankt voor de tips , zo leer ik weer wat :D

  Nogmaals bedankt meiden jullie merken wel als we ze maken zien jullie ergens mix door de straat dan gaat er iets goed mis hier:D
  Maar met jullie goede tips moet het goed komen dacht ik zo .
   
 15. Als ik t luchtalarm hoor, en de ambulance, en brandweer hoor uitrukken, dan kom ik voor de zekerheid wel ff checken okee?!
   
 16. @ Marnat, hahaha, als je kijkt op de verpakking van zo'n pakje mix kan er niet veel mis gaan hoor ;).
   
 17. Ja hier. Wij maken ieder jaar weer onze heerlijke Italiaanse oliebollen.

  Traditie
   
 18. Ik raadt je nog wel aan alles af te dekken in de keuken, het wordt heel vet allemaal. Kleden over de kastjes e.d. heen of kranten. en mijn oma gebruikte 2 oude lepels om het beslag in de pan olie te doen, een ijslepel werkte totaal niet al het beslag bleef er in plakken.
   
 19. Aha, komt dus op hetzelfde neer. Word eerste keer dus bedankt voor de tip ;)
   
 20. Sazz en brabbel lol . en als ze goed gegaan zijn dan snel wat pikken zeker stelletje boeven

  bosi333 @ Italiaanse ??

  annetske@ Wat lief meis al die goede tips komt vast goed , heb ook net weer een mooie op geknapte keuken .
   

Deel Deze Pagina