zwangerschapscursussen

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door wennepen, 4 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. wennepen

  wennepen Bekend lid

  30 dec 2008
  908
  0
  0
  Hallo,

  Ik wilde vragen of u mij advies kon geven welke zwangerschapscursussen iets voor mij kunnen zijn.

  Ik ben een vrij actief persoon, maar vind het ook fijn om mijn rust momenten te kunnen nemen. Nu ik zwanger ben vind ik het fijn om voorbereid te worden op de bevalling.

  Ik wil me aanmelden voor zwangerschapszwemmen zodat ik wat actief bezig ben, maar nu wil ik nog graag iets gaan doen.

  Omdat ik door de hormonen flinke hoofdpijn heb, had de huisarts mij geadviseerd om zwangerschapsyoga te gaan doen. Afgelopen week heb ik een proefles mee gedaan. Het visualiseren van een verhaal lukt me niet omdat ik te snel afgeleid ben, maar de ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen waren wel fijn. Nu is het zo dat toen ik thuis kwam en na een uur in bed ging liggen dat ik helemaal beroerd werd. Ik werd onrustig, kreeg weer hele erge hoofdpijn en moest zelfs overgeven. Nu ben ik bang dat zwyoga misschien niks voor mij is.

  Maar welke cursus kan ik dan nog doen waarbij ik kan ontspannen, maar toch informatie kan krijgen over de zwangerschap en bevalling. Misschien heeft u tips/goede adviezen?
   
 2. Immie

  Immie Verloskundige

  17 dec 2006
  7.813
  0
  0
  Verpleegkundige en Verloskundige
  Hoihoi,

  Misschien is de gewone cursus bij de thuiszorg iets voor je of haptonomie.
  Hoofdpijn word met dit termijn vaak veroorzaakt door een vocht te kort! Zorg dat je voldoende drinkt het advies is 2,5 tot3 ltr! waarschijnlijk heb je tijdens de yoga weinig of niets gedronken en is dat de reden dat je niet lekker bent geworden

  Imke
   
 3. wennepen

  wennepen Bekend lid

  30 dec 2008
  908
  0
  0
  Dank je wel voor je reactie. Ik had tijdens de yoga inderdaad niks gedronken. Daarvoor ook niet omdat als ik een glas water drink, ik na een half uur erg nodig naar de wc moet.

  Verder probeer ik mezelf aan te leren dat ik een flesje water voor de ochtend leeg moet hebben, die vul ik dan weer en die moet ik dan voor de middag leeg hebben. Ik ben nooit zo'n drinker geweest maar probeer nu echt mijn best te doen. Het is alleen wel vervelend dat ik dan echt ieder half uur tot een uur naar de wc moet. Maar het is voor het goed doel ;)
   

Deel Deze Pagina