Zware tas (voor studie)..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door , 25 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Volgende week beginnen mijn laatste 'studieweken'. Ik moet dus nog een paar weken gigantisch zware boeken meesjouwen naar college. Ik studeer rechten en heb dus ook nog altijd gigantisch zware wettenbundels nodig, die ik niet op school kan laten liggen omdat ik ze thuis ook weer nodig heb. :rolleyes:
  Nu ben ik dus opzoek naar een goede tas, alleen heb geen flauw idee wat handig is tijdens een zwangerschap? Ik had normaal altijd een schoudertas (eentje waar mn laptop ook in kan) maar dat beviel eigenlijk voor geen meter. Nu zat ik te denken om gewoon een standaard model 'rugtas' te nemen maar is dit wel verstandig icm met mijn zwangerschap? Merk namelijk wel dat mn rug/bekken/etc een stuk minder 'sterk' zijn..
  Dus misschien zijn er hier toevallig nog een paar studerende aanstaande moeders die mij een goede tip kunnen geven over wat voor een tas handig is!?
   
 2. Dani84

  Dani84 Niet meer actief

  Geen a.s. moeder die studeerd, maar misschien toch een tip heeft ;)

  Zo`n tas op wieltjes! trolly tas. kun je achter je aan trekken. dan verrek je of overbelast je niks!


  Groetjess
   
 3. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Ik zie regelmatig consultants met een soort laptoptas op wieltjes. Loop je misschien wel een beetje voor l.l mee, dat weet ik niet... maar ┬┤t lijkt me wel ideaal ipv al dat gesjouw!
   
 4. kims

  kims Actief lid

  7 jan 2007
  352
  1
  0
  Hier ook een studerende (bijna)moeder!

  Ik liep altijd met een schoudertas maar daar kreeg ik op het laatst juist rugpijn van. Ik heb toen mijn oude vertrouwde kipling van de middelbare school maar weer tevoorschijn getoverd. Omdat die over beide schouders gaat, wordt het gewicht verdeeld. Dit was goed uit te houden, ook als er een laptop in zat.

  En als je het helemaal wilt ontlasten kun je indd ook een trolley kopen oid. Je ziet daar steeds meer studenten mee lopen dus ik denk niet dat je voor lul loopt! Zeker niet als ze je buik zien.
   
 5. Lientje

  Lientje Fanatiek lid

  24 nov 2005
  4.063
  0
  0
  Financieel advies
  Zeeland
  Zo'n trolley zie je toch ook best veel? Is dat niks dan?
   
 6. youme

  youme Lid

  19 nov 2007
  96
  0
  0
  ik gebruik voor mijn werk ook een trolley, best een sportief model van kipling, ik vind het ideaal; laptop kan er evt ook prima in.
   
 7. dreames

  dreames Fanatiek lid

  9 dec 2007
  4.882
  33
  48
  Ik ben afgelopen juli afgestudeerd in de rechten, maar ik had die wettenbundels niet elke dag nodig. En tijdens college hoefden we er toch ook niet allemaal eentje te hebben dus dan wisselde ik wel af met vrienden, zodat ik niet elke dag de wettenbundel mee hoefde te nemen.
  En als je toch je laptop meeneemt dan kan je daar de cd van kluwer op installeren en dan heb je heel handig alle wetten bij de hand. En als je draadloos internet hebt op school op je laptop dan kun je ook gewoon alle wetten vinden via overheid.nl
  Of je laat je wettenbundels op school en je kijkt thuis voor de wetten even via de cd van kluwer of overheid.nl
   
 8. Noatje

  Noatje Fanatiek lid

  12 apr 2008
  3.488
  0
  0
  N-BR
  Je heb ook kipling/of andere rugzakmodellen met een extra riem die je dichtklipt op je buik, als je deze langer maakt klikt die eronder. Dan is het gewicht beter verdeelt....Ik draag nog steeds onze camera rugtas zo...
   
 9. Niet meer actief

  Wij komen zonder wettenbundel de collegezaal echt niet in hoor, je moet zo verplicht bij je hebben. Overigens heb ik niet de kluwer bundel maar de SDU (VNW).
   
 10. dreames

  dreames Fanatiek lid

  9 dec 2007
  4.882
  33
  48
  Nou daar werd bij ons niet zo erg naar gekeken als je bij je buurvrouw of -man kon meekijken was het ook goed. Zolang je de les maar goed had voorbereid. Dan had je die wetsartikelen namelijk toch al gelezen. En misschien als je uitlegt aan de leraar dat het lichamelijk heel zwaar is voor je om die wettenbundels elke dag mee te nemen dat ze het dan ook prima vinden als je meekijkt met anderen.
  Maar iig op overheid.nl kan je eigenlijk alle wetten wel terugvinden dus dan zou je daar thuis mee kunnen werken en hoef je niet elke dag je wettenbundels mee naar huis te nemen. :D
   
 11. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Hoi,

  wel geen student (niet voltijd tenminste) maar vanwege mijn werk wel vaak een laptop mee, terwijl ik nog regelmatig reis met OV: ik heb een speciale laptop-rugtas gekocht waarin ik ook veel extra ruimte heb voor boeken e.d.
  Die heeft brede, zachte banden, wat fijn draagt en zelfs op de vouwfiets lukt dat nog goed.

  Maa die dikke bundels: kunnen docenten niet een klein beetje coulant zijn en jou in je bijzondere situatie toestaan om ze thuis te laten? Als verder iedereen ze bij zich heeft... Ik zou er anders gewoon een punt van maken via decanaat ofzo...
  Zijn zeker mannen, die vinden dat je ze perse mee moet nemen? :)
   

Deel Deze Pagina