Wandelwagen mee tot aan de gate? Ervaringen gevraagd!

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door zogelukkig, 21 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ben bezig zomervakantie te boeken. Zal een vliegfreis worden met wsl Transavia. Nu lees ik bij de voorwaarden dat alleen een lichtgewicht paraplu-buggy mee mag tot aan de gate en dat wandelwagens ingecheckt moeten worden. Die willen we toch graag mee en ivm beschadiging en gewicht (gaat van de rest van je bagage af) liever tot aan de gate. heb ook geen zin om tot het boarden met een dreumes van 12 kilo rond te lopen.
    Nu had ik weleens gelezen dat het mensen gelukt was de wandelwagen tot aan de gate te krijgen. Was dat puur geluk of van tevoren geregeld? Lukte het ook bij Transavia?
     
  2. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    Ik vlieg heel vaak, en neem altijd de wandelwagen mee tot aan de gate. Dat is nooit een probleem. Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat het gewicht van de buggy van het totale gewicht af gaat. Is dat specifiek bij Transavia? Ik heb nog nooit met hen gevlogen...

    Ik neem zelf vaak mijn dubbele Urban Jungle mee tot aan de gate, nou, da's bepaald geen lichtgewicht!

    Wat wel een punt is is beschadiging, dat is echt een risico. Zorg dat ie verzekerd is. Je kunt ook zo'n speciale hoes kopen. Overigens gaat hij ook als je hem meeneemt naar de gate gewoon in het bagageruim. Dus wat dat betreft maakt het niet uit. Volgens mij is het nooit toegestaan hem zelf in het vliegtuig mee te nemen.

    Of je hem direct uit het vleigtuig terug krijg of moet wachten tot hij van de band rolt is afhankelijk van het vliegveld, en de persoon die toevallig dienst heeft. Op Schiphol mag het zo'n 50% van de tijd... Officieel niet, maar als je mazzel hebt knijpen ze een oogje toe. Want ook als je eruit komt is in je eentje sjouwen met een peuter en een baby geen pretje.

    Als Transavia inderdaad die strengere regels heeft kun je misschien beter een andere maatschappij kiezen? Alhoewel het me niet zou verbazen als ze dat op papier zetten, maar in de praktijk niet zo moeilijk doen. Maar dat is natuurlijk een risico.

    Ik weet in ieder geval dat easyjet, waar ik vaak mee vlieg, altijd standaard op een babyticket een buggy en een autostoeltje vervoert zonder extra kosten, en zonder dat je dan minder bagage mee mag. En laatst toen we met een charter vlogen (Thomas Cook) mocht ook de buggy zonder extra kosten mee bovenop de gewone bagage.
     
  3. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Transavia stelt dat je alleen een lichtgewicht paraplu-buggy mee mag tot de gate. Andere wagens zullen ze inchecken. Die gaan van het totale gewicht af.
    Hij hoeft natuurlijk ook niet het vliegtuig in.
    Er is me verteld dat buggy's in een speciaal compartiment gaan, waar ze meteen na aankomst weer uitgehaald worden en klaarstaan in de gate.
    Iig hoeft hij dan niet op de band/ben je hem niet al met inchecken kwijt.
    Waar ik naartoe wil, wordt het Transavia.
    Ik denk dat het met een volle vakantiecharter ook anders werkt dan met bijv. een lijndienst naar Engeland.
     
  4. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    ja, maar we vliegen niet alleen naar Engeland hoor, we zijn vrij reislustig. laatst dus met die vakantie charter van Cook. Verder heb ik KLM, BA, Ryanair, Monarch (ook een charter) en BMI gevlogen het afgelopen jaar. Altijd mocht de wagen mee naar de gate.

    In de meeste van de vliegvelden waar ik geweest ben gaat de buggy naar de bagageband , apart ruim of niet. Mij is verteld dat dit vanwege de veiligheid is, airport regulations, en je kunt lullen als brugman maar krijgt hem dan niet los... Maar misschien is dat dan een positief punt van Transavia, dat ze dat ook anders doen? Zou lekekr zijn.

    Lastig dat je aan Transavia vastzit met hun strenge regels, maar ja, je wilt natuurlijk heen waar je heen wilt.... Dan moet je kiezen, lichtgewicht buggy of bijbetalen... Maar ik zou ze anders eens bellen, het lijkt me stug dat ze als enige maatschappij geen wandelwagens naar de gate toestaan. Misschien valt het mee.
     
  5. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    12 kg, lekker, je zoon doet het goed!!!
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja meid, zoon doet het uitstekend! Krijgt nog steeds borstvoeding. Jouw meisje ook?

    Ik heb geprobeerd te bellen, wachttijd van uren. Ik wacht wel tot die vulkaan ermee uitgescheden is, haha!

    Ik zie die kleine paraplu-buggy's trouwens wel altijd meteen bij het vliegtuig in de gate staan, dus die zijn dan niet op de band geweest?
     
  7. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Ben ik eindelijk :p zelfs ik ben niet 24/7 hier :p :D!

    Wij hebben (bijna 2 jaar geleden) onze duo urban jungle meegehad met het vliegtuig (dus je had idd gelijk). Dat was toen zelfs nog met de reiswiegjes erop, en we mochten deze gewoon meenemen tot we bijna aan boord gingen ;). Daar vlak voor je het vliegtuig in gaat moesten we hem achterlaten op een berg met nog meer wagens en buggy's, bij aankomst (voor ons spanje) lagen ze weer allemaal op een stapel. Moesten met zo een 'koninginnentrap' (tja hoe noem je zo een ding, ik dus zo :p) uit het vliegtuig en daar terplekke werden eerst alle wagens/buggys uit het vliegtuig gehaald en onder aan die trap weer op een berg neergelegd. Hier werd ie dus niet van de bagage kg afgehaald en werd ook niet meteen al 'meegenomen'.

    Wij hadden er geen speciale tas omheen, kinderwagen heeft het helemaal overleefd. Losse onderdelen uit de wagen hadden wij overigens wel in een tas gepropt (matrasjes, lakentjes), maar daar heb jij geen last meer van.

    Ik zou idd eens even gaan bellen (na de vulkaan) over hoe het nu zit want sjouwen lijkt me idd geen pretje!

    Liefs, Hanneke!
     
  8. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.989
    1.806
    113
    Provincie Groningen
    Wij zijn vorig jaar met onze dochter van 9 maanden naar gran canaria geweest, ook met transavia.
    We hadden een buggy mee.
    We mochten hem tot aan het vliegtuig gebruiken.
    Maar eenmaal op de plek van bestemmig kregen we hem pas op de band terug.
    Gelukkig wel voor alle koffers aan.
    Terug in Nederland weer precies hetzelfde.
     
  9. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    Alles hier ook goed, helaas geen bv meer. Met een maand of 9 had ze had gehad, wilde niet meer drinken, steeds bijten. Na een maand aanmodderen heb ik het opgegeven. Mijn tepels bloedden constant, het was niet te harden. Ze was erg happy op haar flesjes, nu krijgt ze koemelk en het gaat super. Hrad rondkruipen, overal opklimmen, geweldig.

    Wat gaat de tijd snel he, ze worden al bijna 1!!!

    En handig, met die vulkaan ja... Hopelijk waait dat snel over en kun je weer bellen...

    Waar gaat de reis naar toe?

    anders moet je even bij het onderdeel vakantie kijken, daar is dit dacht ik wel eens eerder besproken.
     
  10. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Hier met KLM mochten we de kinderwagen mee nemen tot aan d egate maar de korte reizen naar Turkije en Portugal helaas niet. We hebben toen een buggy gekocht. Deze mocht wel mee naar de gate maar kregen w ein bijna alle gevallen pas terug bij de koffers. Dit was triuwens met Transavia
     
  11. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Dus jij durfde het er ook niet op te gokken?
    Had je gelezen dat je een buggy moest hebben?


    Mijn man denkt dat je wel met de wagen tot de gate mag, dat ze je kind er niet zomaar uittrekken en er tot het boarden mee op de arm laten lopen. Wij hadden een Babybjorn, maar daar kan hij net niet meer in. Veel te zwaar en groot (12 kilo, 80cm.).

    Wij gaan wandelen op vakantie en ik heb last van mijn rug, dus vandaar dat ik wel de Urban Jungle/MountainBuggy mee wil. Ben gisteren nog even wezen kijken naar buggy's, maar wat een lelijke ondingen zeg!

    Meiden; bedankt voor het meedenken!
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    PS: heb het vakantietopic gevonden. Nog nooit gezien, zo onderaan!
     
  13. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.457
    3.708
    113
    Ik heb vorig jaar gewoon de buggy meegenomen. Moet zeggen dat ik niet meer zeker weet met welke maatschappij wij vlogen, maar volgens mij ook transavia. We mochten de buggy meenemen tot aan de gate en bij aankomst lag die daar onder aan de trap zodat wij de buggy meteen weer hadden. In griekenland mocht hij ook mee tot aan de gate en hier in Nederland lag hij halverwege de tunnel van het vliegtuig naar schiphol al weer klaar.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik heb inmiddels gebeld met Transavia en de wandelwagen mag echt niet mee. Heb dus gister een buggy gekocht. Die mag mee tot aan de gate en die zullen ze niet inchecken.

    Bedankt voor jullie reacties!;)
     
  15. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief


    Er stond inderdaad in de papeieren dat een kinderwagen direct op d eband moest en omdat we gewoon naar een resort gingen en we alleen wat dagtripjes zouden maken dacht ik dat een buggy wel voeldoende zou zijn en hebben we de buggy meegenomen.

    Een kinderwagen nemen ze echt van je in tijdens het inchecken en wordt ook van het gewocht wat je mee mag nemen afgetrokken.
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja, precies; ik wil dat risico niet lopen. Transavia is er heel stellig in.
    We kunnen een rugdrager lenen voor het wandelen, want op hobbelige zandpaadjes rijdt zo'n buggy natuurlijk but!
     
  17. Mamadaisy

    Mamadaisy Fanatiek lid

    1 jan 2010
    1.533
    6
    38
    Misschien een tip:
    wij hebben de Deuter 2 rugdrager meegenomen tot aan de gate en de buggy ingepakt en als ruimbagage ingecheckt.
    Ze kijken soms wat moeilijk over de grootte van de rugdrager maar hij voldoet aan de standaardmaten voor handbagage.
     
  18. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Bedankt voor de tip!

    De rugdrager is van vrienden, heb eigenlijk geen idee hoe groot dat ding is, zal het eens vragen! Zal mooi zijn als die in de handbagage kan en dan check ik misschien de Mountain Buggy wel in, wij ex-trekkers komen toch niet aan 50 kilo.;)
     
  19. Zeepaardje

    Zeepaardje Niet meer actief

    hallo
    ik ben in maart naar tunesie geweest
    we konden de buggy bij de gate afgeven en toen we het vliegtuig verlieten stond de buggy klaar voor ons!
    Ideaal
    Groetjes
     
  20. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    @ Zogelukkig, ik zit even met dezelfde vraag, ik ga maandag met transavia naar Zakynthos. Neem de buggy mee, en nou lees ik op de site dat je 10 kilo mee mag nemen voor de baby en dat dat inclusief de buggy is..... dus begrijp ik het nou goed dat ze de buggy daar vanaf halen? Dat ding is iets van 7 kilo dus dan houd ik nog 3 kilo over.... Of begrijp ik het nou niet goed?
     

Deel Deze Pagina