Hoi dames, Even een vraagje, is het de bedoeling dat je fruit kookt voor je een fruithapje maakt?? Dat las ik net toen ik recepten ging zoeken op internet. Ik doe dit namenlijk niet, ik gooi gewoon appel,banaan en peer door de staafmixer. Groente kook ik natuurlijk wel
ik heb fruit ook nooit gekookt. zou niet weten waarom. Volgens mij wordt het weleens gedaan als de kindjes voor het eerst een stukje appel krijgen in het handje. Gekookt is het wat sneller te 'kauwen' zonder tanden.
ik heb het in principe nooit gedaan, alleen bij partjes appel uit het vuistje, dat was echt nog te hard. (toen was ze een maand of 8 denk)
Ik doe (deed) het wel omdat ik gepureerd geef/gaf en als ik het in de blender doe zonder koken wordt het zo'n gore bruine prut... Binnenkort ga ik haar stukjes aanbieden die ze zelf mag gaan eten maar tot die tijd kook ik het; ik maak grote hoeveelheden om in te vriezen want ik ben niet zo'n keukenprinses die het leuk vindt om elk hapje opnieuw uit te vinden... Dus liever alles in 1 keer!
Dat hoef natuurlijk niet. Maar kan wel handig zijn als je kindje moeite heeft met fruit. Mijn dochter weigerde fruit (groente ging wel heel erg goed). Toen hebben we het dunner gemaakt met water en warm gemaakt in de fles (met grootste pap speen) en binnen 5 min was het op!! Dat was een advies van de KA. We zijn nu bezig met wennen aan stukjes fruit. De smaak kent ze nu wel al alleen de vorm waarin ze het aangeboden krijgt moet ze even aan wennen. Gepureerd kamertemp. met een lepel wil ze nog steeds niet.
Wat een goede tip!! Ga het meteen proberen straks. Geraspte appel was niet zo'n succes. Ze hapt het liever af.
mmmm appel heb ik altijd geraspt en pas nu krijgt ze deze uit het vuistje hoor!! Ik ben niet zo`n rapley fan hahahaha
Appel en peer worden gekookt zodat de celwanden kapot gaan en je kindje de voedingsstoffen kan verteren.
Echt waar? En geldt dat alleen voor appel en peer? En waarom wordt dan overal geschreven dat het kookproces juist zorgt voor het afbreken van de vitamines enz?
Je moet het niet te lang koken. Anders worden er inderdaad voedingsstoffen en vitamines kapot gemaakt.