Naar welk ziekenhuis voor ICSI?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Evanthe, 1 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Evanthe

    Evanthe Niet meer actief

    De gyn heeft ons aangeraden verder te kijken dan ons eigen ziekenhuis voor een icsi behandeling. Dit omdat de wachttijd hier (MCL/UMCG) 8 maanden is en de kans op slagen is per behandeling 25%. We weten nog niet zeker of we dan ook echt naar een ander ziekenhuis zullen gaan, maar ik ben wel benieuwd naar de ervaringen.
    Wie kan mij vertellen hoe lang de wachtlijsten in andere ziekenhuizen/klinieken zijn en wat het slagingspercentage is?
     
  2. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Je kan dit op Freya.nl nalezen.
    De wachttijd is momenteel geen 8 maanden dacht ik hoor (ik hoorde onlangs dat ze nu in Maart zitten), ik zou eerst even bellen en vragen hoe het ECHT zit ;)

    Daarnaast ligt het slagingspercentage van het UMCG lager omdat zij het enige ziekenhuis zijn dat IVF/ICSI in eigen cyclus aanbied.

    Soms liggen die percentages ingewikkelder dan ze lijken. Gek ook dat je dit advies krijgt.

    De behandelingen opzich eisen zijn tol al genoeg, als je nou ook nog ontzettend veel reistijdstress erbij krijgt...

    Maargoed, bel gewoon even met het UMCG en kijk dan wat andere mogelijkheden zijn.

    Succes!

    Elmo
     
  3. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Wij hebben IVF en ICSI gedaan in het MCL/UMCG. De wachtlijsten zijn ongeveer 5-6 maanden. Naar de slagingspercentages zou ik niet kijken, want elk ziekenhuis berekent dat weer anders. De een behandelt vrouwen tot na hun 40e, de ander biedt IVF/ICSI in eigen cyclus aan. Daardoor daalt de slagingskans relatief gezien. En je hebt uiteindelijk niks aan de statistieken, het is een kwestie van geluk en hoe jouw lichaam op de behandeling reageert.

    Je bent nu onder behandeling bij het MCL? Als je ergens anders naar toe zou willen, kom je al snel bij Zwolle uit. Volgens mij doen ze dichterbij geen IVF/ICSI-behandelingen. En Zwolle schijnt ook weer wachtlijsten te hebben, alle onderzoeken moet je daar weer over doen, dus uiteindelijk schiet je daar ook niet zoveel mee op. Maar ik snap je wel, wij hebben er ook over nagedacht om over te stappen naar Zwolle.
     

Deel Deze Pagina