Immunologische onderzoeken, deel 2

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door maartje84, 10 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    #1 maartje84, 10 okt 2010
    Laatst bewerkt: 10 okt 2010
    Deel 1 is door de crash verdwenen en al is het in de Mrs. Mia's Baby-achtbaan heeeeel gezellig... Via een topic dat immologische onderzoeken heet kunnen we net wat meer meiden bereiken, dus hier weer een nieuw immunologische onderzoeken topic!!
    (Al blijf ik ook in de baby-achtbaan kletsen :D)

    Wie o wie heeft ook onderzoeken á la Alan Beer of á la dr. Pfeiffer laten verrichten?? Of á la Belgische arts?? Of wie wil graag dit soort onderzoeken laten verrichten??

    Praat hier mee!!
     
  2. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Op 26 augustus heb ik een immunologisch onderzoek bij Labor Benrath van dr. Pfeiffer gehad. Ik had in het oude topic ook al eens geschreven wat hij bij mij had onderzocht, maar voor nieuwe meelezers die ook deze onderzoeken overwegen schrijf ik hier nog eens de lange lijst van zaken dat hij heeft geprikt.

    Hij heeft toen het volgende onderzocht:

    Allergie:
    -IgE

    Entzundungsmarker:
    - Interleukin-6
    - Interleukin-2 Rezeptor (losl)
    - Interleukin 10

    Haematologie
    - Leukozyten
    - Erythrozyten
    - Hamoglobin
    - Hamatokrit
    - MCV
    - MCH
    - MCHC
    - Thrombozyten
    - Neutrophile
    - Lymphozyten
    - Eosinophile
    - Basophile
    - Monozyten

    Immunologie:
    - Akuter Aktivierungsmarker (CD8+ HLA-DR+)
    - Chron. Aktivierungsmarker (CD8+CD28+)
    - Chron. Aktivierungsmarker (CD8+ CD57+)
    - Regulatorische T-Zellen
    - Immunglobin G
    - IgG 1
    - IgG 2
    - IgG 3
    - IgG 4
    - Immunglobin M
    - Immunglobin A

    KI. Chemie - Sontige
    - Ferritin
    - Transferrin-Rezeptor (sol)
    - Interleuking-2 Rezeptor (losl)
    - 25-Vitamin D3

    Lymphozyten-Subpopulation
    - Leukozyten (absolut)
    - Lymphozyten (absolut)
    - Lymphozyten (relativ)
    - Granulozyten (absolut)
    - Granulozyten (relativ)
    - Monozyten (absolut)
    - Monozyten (relativ)
    - T-Lymphozyten (CD3+) relativ
    - T-Lymphozyten (CD3+) absolut
    - T-Helfer (CD4+) relativ
    - T-Helfer (CD4+) absolut
    - Zytotox T-Zellen (CD8+) relativ
    - Zytotox T-Zellen (CD8+) absolut
    - CD4/CD8 Ratio
    - B-Lymphozyten (CD19+) relativ
    - B-Lymphozyten (CD19+) absolut
    - Nat. Killerzellen (CD16+/CD56+) relativ
    - Nat. Killerzellen (CD16+/CD56+) absolut

    Tumormarker:
    - Tumor-Nekrose-Faktor alpha
     
  3. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Extra dingen die je kunt laten onderzoeken zijn zaken als de bloedstolling. Ik heb dit zelf niet in DD laten onderzoeken, maar door mijn Nederlandse internist, aangezien dat dan sowieso gewoon via mijn zorgverzekering zou gaan, maar dit kun je ook in DD laten checken.
    Er zijn ook meiden die ook de schildklierwerking (TSH, FT4 en FT3) bij de immonologische onderzoeken hebben laten controleren. Ik niet omdat ik voor mijn schildklier al in Nederland onder behandeling ben.
     
  4. nana33

    nana33 VIP lid

    17 nov 2008
    5.536
    3
    0
    @maartje: Goed dat je het topic weer hebt geopend! Het lijkt me leuk om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen van de meiden die ook immunologische onderzoeken en/of behandelingen bezig zijn :D. Hoe gaat het verder met jou?


    Wij hebben inmiddels weer een ronde achter de rug, zucht (zit nu op mn ongi te wachten die ieder moment kan doorbreken na uberwitte witte test, 14 dagen na iui) en ik heb besloten om aankomende maand toch de stoute schoenen aan te trekken en een ronde prednison te proberen. Ons lab is een tijdje dicht, waardoor we in NL toch geen behandeling kunnen krijgen en ik wil het gewoon proberen ;). Ga na mn ongi dus gewoon mn 'natuurlijke'' eitje afwachten (als die nog wil komen na al die maanden spuiten) en ga dan vanaf 1dpo prednison slikken.

    Heb trouwens onlangs wel goed nieuws gekregen van mn engelse arts over mn TSH, want die is nu met mn medicijnen nog maar 1.4 en dat was volgens hem een hele mooie waarde :D. (en FT4 is nu 21.0 en FT3 3.9)
     
  5. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Thnx Nana.

    Wat onzettend balen (licht uitgedrukt) dat het afgelopen ronde het weer niet gelukt is :( Hopelijk wordt je dan nu snel ongi en kun je dan direct weer door!!
    Ik hoop voor jou en Nana-man dat jullie komende ronde, de Prednison-ronde meer geluk zullen gaan hebben!! Toi toi toi!!

    Goed dat je schildklier nu beter in bedwang wordt gehouden!!
    Mooi so!!
    Ik moet eigenlijk vrijdag weer mn bloed laten prikken voor een schildkliercheck en dan die maandag erop bij de arts langskomen voor de uitslag, maar ik ga wss morgen of overmorgen het ff laten prikken. Als alles meezit gaan we deze week namelijk weer beginnen en hormonen kunnen de schildklieruitslagen flink beinvloeden.

    Zoals ik dus al schreef ga ik als alles goed gaat deze week weer starten. Ik heb donderdag een gesprek bij Uber S. gehad en heb toen ook het vervolg bloedonderzoek bij Pfeiffer gehad. Afgezien van de Regulatorische T-Zellen heb ik nu overal ook al de uitslagen van. De uitslag v/d R-T-Zellen krijg ik morgen. Bij mij is het 1 beter geworden en het ander juist weer slechter... ;) Mijn Nat. Killerzellen bijv... Die was erg laag: 4% - 0.10/nL maar is nu gestegen naar 19% - 0,42. Volgens Pfeiffer zijn referentiewaarde valt het nu relatief nog wel binnen de normaal waarde, maar absoluut niet meer. In het Alan Beer boek wordt er niet gesproken over absolute waarden, slechts van relatieve waarden en Alan Beer schrijft dat bij een waarde van hoger dan 15% het embryo aanvalt. Ik hoop dat ik daar Prednison voor mag slikken. Want ik heb ook daarnaast nog altijd mijn anti-TPO probleem en wil - ondanks dat ik weet dat het voor mijn gezondheid niet de beste keuze zou zijn - toch aan de Prednison.
    Ik ben alleen donderdag een beetje heel erg dom geweest... Ben door alle haast (we werden 7 kwartier te laat binnengeroepen bij de arts en het eerste wat hij tegen ons zei was: waar komen jullie ook alweer voor? Nou hoe dan ook, we moeten maar ff kijken hoe ver we komen want ik moet nu zo de vergadering in... Wss door die 'haast-stress' zei ik ineens tegen mijn vriend toen we DD alweer uitreden: Ohhhhh neeeee!!! We zij vergeten het over Prednison te gaan hebben!!' :$ (hoe stom kun je zijn!!!)
    Ik voel nu wel een lichte stress over wel of niet Prednison voorgeschreven te krijgen...

    Maar voordat ik aan Prednison toe zou komen... Ik heb donderdag ook een uitgangsecho gehad op cyclusdag 20 (heb een cyclus van tussen de 19 en 24 dagen). Helaas bleek dat ik nog een geval van 31.5 mm op mn eierstok had zitten. Uber S. hoopte dat het een Corpus Luteum was... oftwel een geel lichaam want die zou dan mij mn ongi naw wel genoeg krimpen. Maar het is niet uitgesloten dat het een cyste is, dus dat nog ff afwachten op cyclusdag 2. Ik heb al behoorlijk wat pre-ongi, dus hoop dat het een dezer dagen flink gaat losbarsten en dat geval gaat verdwijnen.
     
  6. nana33

    nana33 VIP lid

    17 nov 2008
    5.536
    3
    0
    @Maartje: Hee meis, lekker irritant dat je misschien een cyste hebt, grrrr. Ik heb ze helaas ook heul vaak, maar gelukkig gaan ze bij mij wel altijd vrij snel weer weg. Ik hoop ook voor je dat je ongi maar snel mag komen (voor de aller-allerlaatste keer in 9 maanden :D) en je hopelijk ook aan de prednison mag! (alsof dat zo leuk is ;), maar je snapt me wel denk ik). Ik kan me voorstellen dat het bij jou misschien nog wel even spannender is met je anti TPO, maar met 19% natural killers zou je er toch echt wel baat van moeten kunnen hebben. Mijn arts zegt dat je er zelfs bij 10%< al baat bij kunt hebben, omdat de hoeveelheid in je bloed maar een schatting is van de hoeveelheid rond je bm (kan dus nog hoger of lager liggen). Volgens hem zijn de nadelen voor jezelf ook heel klein als je verder goed gezond bent en je aan de dosering houdt. Ik vind het aan de ene kant wel een beetje eng, omdat iedereen altijd zo fel reageert over prednison, maar aan de andere kant denk ik al 2,5 jaar dat mijn immuunsysteem het probleem is en vrees ik dat we zonder gewoon heel weinig kans maken...
    Als ik jou was zou ik inderdaad bij de uitgangsecho gewoon over prednison beginnen. Ik weet niet wanneer jij zou moeten beginnen met slikken, maar van mijn arts mag ik toch pas vanaf de dag na de eisprong slikken. Dus dan heb je nog wel even om het te regelen. Ik heb dat dus ook altijd, dat ik 101 vragen heb tijdens een afspraak en de helft vergeet te vragen, hihi. Meestal stel ik ze dan later alsnog via de email, maar soms is het toch fijner om face to face de discussie aan te kunnen gaan ;). Hopelijk doet je arts verder niet moeilijk en mag je het ook een ronde gaan proberen.

    Mijn ongi is er trouwens ook nog steeds niet :x. Bij mij valt er geen pijl op te trekken, de ene keer wordt ik tijdens de utrogetsan al ongi en de andere keer pas 2 dagen na de laatste bol. Heul irritant, want ik wil NU NU NU door!!

    Veel suc6 met je schildkliercheck - hopelijk krijg je mooie waardes terug!
     
  7. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Hoi Nana,

    Jij ook ervaring met cysten?? Blehhh!! Bij mij gaan ze soms vlot weg en andere keren besluiten ze maanden te blijven, met als gevolg eens dat ik mezelf maanden de overgang in moest spuiten van mn vorige vlutziekenhuisje... Hopelijk is ie bij mijn mn nieuwe uitgangsecho wel weg!!

    Jouw arts zegt dus al bij hoger dan 10 al baat?? Ik vind het wel erg raar dat Alan Beer zegt boven de 15 procent al aangepakt moet worden, terwijl Pfeiffer as referentiewaarde 5 tot 25 heeft....
    Ik wacht trouwens nog steeds op mn regulatorische T-cellen uitslag... Hij zou mij vrijdag de uitslagen mailen, heeft dat uiteindelijk zaterdag gedaan... Zou maandagochtend de regulatorische T-cellen nog doorgeven want dit was hij zaterdag vergeten... Maar nu is hij het maandag vergeten en inmiddels is het alweer bijna 1 uur op dinsdag en wil NU NU NU NU NUUUU mn uitslag... Durf nu pas echt te lobbyen voor Prednison als ik die ook binnen heb...

    Wanneer had jij eigenlijk ongi moeten worden??
    Ik had in eigen cyclus altijd dat ik pas op dag 3 na het stoppen (dus vrijdagavond laatste bol, dan maandag overdag ongi, en had dat ook eens bij een IVF, maar tijdens de cryo TP werd ik wel gewoon ongi tijdens het bollen en bij de tweede IVF ook tijdens het bollen...
    Ongi is vandaag ook nog niet door.... Dat terwijl ik NU NU NU NUUUU ook door wil!! ;)
     
  8. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    We stonden alweer op pagina 3!!! :$ ;)

    Ik heb mn regulatorische T-cellen uitslag.

    IK GA AAN DE PREDNISON!!!
     
  9. Sikki

    Sikki VIP lid

    20 okt 2008
    5.050
    15
    38
    Vrouw
    in het ooooooosten
    Maartje, wat is jouw waarde dan?
    Die van mij is 21,1.

    Staan S en Pf er achter?
     
  10. nana33

    nana33 VIP lid

    17 nov 2008
    5.536
    3
    0
    @Maartje: sorry, ben even een weekje niet op zp geweest. Baal altijd weer zo rond mn ongi, dat ik zp maar liever een paar daagjes mijd om me maar even zoveel mogelijk met andere dingen bezig te houden. Maarrrr wat leest ik inmiddels: jij mag ook aan de predni! Jeeee, gaan we gezellig samen pillen slikken deze maand :D. Je arts deed dus niet moielijk toen je erom vroeg? Of kwam hij er zelf mee? Hoeveel ga je slikken en vanaf welke dag tot welke dag? Ik begin op de dag van mn ei (wsl aankomend weekend) en slik dan door tot 14dpo, 25 mg p/d , waarvan de ene helft s ochtedns en de andere helft s avonds. Hopelijk gaat het ons helpen!
     
  11. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Hihi samen een plofkop krijgen... :D
    Vandaag mn recept van Uber S. meegekregen!! Alleen had Pfeiffer niet zoals afgesproken ff het verzoek aan Uber S. doorgegeven. Maar hij deed niet moeilijk over een recept.

    Ik ga dacht ik 2 keer per dag 5 mg nemen!!

    Owja, overmorgen punctie!!
     
  12. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.712
    4.218
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    @t Sikki die nu lang en breed mit Urlaub ist:

    Jups, want S. heeft het voorgeschreven en Pfeiffer zou het aan hem adviseren om het door te geven.
    Mn waarde is, meende ik zo uit mijn hoofd ook 21.

    Maar Pf. had niet een JippieJeeeeeLaatIkMaartjePrednisonGaanVoorschrijven-bui. Hij doet toch echt liever alleen visolie, maar vond mijn waardes (inclusief anti-TPO) voldoende om het toch wel te gaan gebruiken.
     
  13. nana33

    nana33 VIP lid

    17 nov 2008
    5.536
    3
    0
    @Maartje: hahaha, nou ik hoop dat we er niet een al te erge plofkop van krijgen. Volgens mijn arts merk je heel weinig van die standaard symptomen als je het maar twee weekjes slikt dus we zullen zien - hij zei dat je soms alleen wat slechter slaapt en misschien meer een honger gevoel hebt. Ik heb inmiddels gister mn ei gehad, dus zit vandaag voor de tweede dag aan de predni. Heb tot nu toe weinig last, alleen iets meer honger (chocola!!!!:D) , maar dat heb ik wel vaker in mn luteale fase dus misschien heeft het wel niets met de prednison te maken. (en anders weten we waar straks die plofkop vandaan komt, hihi)

    Ik zie trouwens dat jij wel veel minder slikt dan ik (10mg p/g ipv 25). Wanneer moet jij beginnen met slikken? al gedurende de eerste helft of ook pas vanaf je ei/ punctie?
     
  14. bloem100

    bloem100 Lid

    21 okt 2009
    17
    0
    0
    Hoi Maartje,
    Ik lees dat je zwanger bent. Gefeliciteerd wat een goed nieuws.
    Heb een vraagje voor je. Ook wij zijn onder behandeling van Dusseldorf en hebben een immunologisch onderzoek gehad bij dr Pfeiffer waarbij is vastgesteld dat eea niet goed is. Moest ook visolie en vitamine D gaan nemen. Gedaan en heb opnieuw bloed moeten prikken. De uitslagen waren. Reg. T-Zellen 30,11 en Nat Killerzellen 11%. En TPO momenteel 52. We gaan binnenkort weer starten en nav wat ik gelezen heb zou ik ook prednison willen gebruiken. Heb nml al drie keer een miskraam gehad. Nu ben ik erg benieuwd wat jouw waardes waren aangezien ik begrijp dat je het wel voorgeschreven hebt gekregen.

    Groet, Bloem
     

Deel Deze Pagina