vergoeding hormonale medicatie (iui) zorgverzekering

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Quinty79, 10 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Quinty79

    Quinty79 Actief lid

    4 nov 2010
    207
    0
    0
    Hallo meiden,

    Ik ga nu aan me vierde IUI behandeling beginnen. De eerste was met Clomid en de keren daarna met Fostimon. Bij de tweede behandeling kreeg ik een recept in het ziekenhuis en heb de medicijnen bij de apotheek van het ziekenhuis gehaald. Ik hoefde niets te betalen. Bij de derde iui behandeling heeft het ziekenhuis het recept naar mijn eigen apotheek gefaxt. Toen ik de medicijnen op ging halen moest ik 132,80 euro betalen. Ik zeg ik ben daar voor verzekerd vorige keer hoefde ik ook niets te betalen. Volgens haar kon ik de rekening dan bij mijn zorgverzekering declareren. Voor de zekerheid nog even met CZ gebeld en ik was er voor verzekerd en ik kon de rekening voor vergoeding op sturen. Krijg ik niet veel later bericht komt niet voor vergoeding in aanmerking. Ik heb het gezinnen pakket bij CZ. Ik weer gebeld krijg ik te horen dat ik een eige bijdrage op de medicijnen moet betalen. Als ik dit iedere keer moet betalen dan loop ik daar op leeg helemaal als het straks ivf word. Ik heb toen mijn pakket bewust veranderd in overleg met cz om deze kosten allemaal vergoed te krijgen. Wat een slechte informatie de één zegt dit de ander dat. Nu zit ik wel steeds met hoge kosten.

    Wie heeft dit ook dat je een eige bijdrage op de medicijnen moet betalen? Klopt dit wel???? Ik kan nu nog voor het nieuwe jaar overstappen.
     
  2. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    De kosten van de hormonen worden gewoon vanuit de basis-verzekering vergoed. Ongeacht welke verzekering je hebt of bij wie. Laat je dus niet beetnemen!
    Kan het zijn dat die 132 euro te maken heeft met je eigen risico? Volgens mij is dat iets van 160 euro per jaar.
    Soms wordt dit bij mij gelijk verrekend en soms lijkt het dat ik niets hoef te betalen en dan krijg ik opeens een acceptgiro van de verzekering dat ik nog een deel eigen risico had staan voor dat jaar.
     
  3. Quinty79

    Quinty79 Actief lid

    4 nov 2010
    207
    0
    0
    Bedankt voor je reactie. Het is niet mijn eigen risico die heb ik al lang betaald. Dat zei ik ook al toen kreeg ik het antwoord terug nee het is een eigen bijdrage op de medicijnen. Dit is weer iets anders dan het eigen risico. Ik heb zelf ook het idee dat het niet klopt. Ze willen zeker aan me verdienen. Maar ja ik ben nu wel 132,80 kwijt. En ik ga nu aan de vierde behandeling beginnen.
     
  4. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Gewoon declareren.
    Volgens mij klopt het echt niet!
    Hopelijk is de komende IUI gewoon de laatste...
     
  5. Babii

    Babii VIP lid

    10 jun 2009
    11.520
    2
    38
    IUI wordt onbeperkt vergoed evenals ovulatie inductie. Dit houdt in dat de bijhorende medicatie ook wordt vergoed.

    Dit staat er op de site als je naar de zorgkiezer gaat en CZ aanklikt. Overigens wordt er net zoals merah aangeeft, alles vanuit de basisverzekering vergoed. En elke basisverzekering is gelijk, daar mag geen enkele verzekeraar wijzigingen in aanbrengen:

    Vruchtbaarheidsbehandelingen (IVF, ICSI, KI, OI en IUI) Basisdekking gecontracteerd
    OI, KI en IUI: 100%; IVF en ICSI: 100%, max. 3 pogingen per zwangerschap
    Basisdekking ongecontracteerd
    Conform gecontracteerde zorg, gemaximeerd tot 75% van geldende tarieven

    CZ Zorg-op-maatpolis 2010 | Dekking en pakket CZ Zorgverzekering 2010 | ZorgKiezer.nl
     
  6. Quinty79

    Quinty79 Actief lid

    4 nov 2010
    207
    0
    0
    #6 Quinty79, 10 dec 2010
    Laatst bewerkt: 10 dec 2010
    Bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik heb CZ zojuist met jullie verhaal terug gebeld.

    De medicijnen Fostimon spuit hormonen worden tot een bepaald bedrag vergoed. Dit bedrag heeft de overheid bepaald. Alles wat daarboven komt moet je zelf betalen. Dit is wat mij gezegt wordt. Maar voor deze keer zouden ze het vergoeden. Dus ik krijg me geld als nog. Vraagt die meneer moet je nog vaker deze medicijnen gebruiken. Nou als ik dat wist zou wel fijn zijn. Kon ik maar in een glazen bol kijken. Zoek het dan even uit voor de volgende keer. Dat moet CZ toch doen. Ik ga dit ook wel even met mijn gynaecoloog bespreken want wellicht zijn er medicijnen die ze wel volledig vergoeden. Beetje krom allemaal. Deze hormoon injecties werken goed bij mij. Dus ik ben bang dat ik dit volgende keer weer heb als ik mijn nota declareer.

    Misschien nog meer mensen die Fostimon gebruiken en bij CZ zijn verzekerd?
     

Deel Deze Pagina