ziekenhuis Gent, Dusseldorf of dr Geertgenkliniek...vragen..vragen

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door clijntje, 5 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. clijntje

    clijntje Bekend lid

    13 mei 2012
    759
    0
    0
    Docente
    Bij Nijmegen
    Hey dames,

    Wij zijn vandaag weer naar het ziekenhuis geweest en ipv antwoorden heb ik eigenlijk vragen en een beetje verdriet.
    We moeten weeeer wachten voor een onderzoek naar mijn baarmoeder en eileiders, inmiddels zijn we er écht klaar mee!

    Door het gesprek vandaag zijn wij gaan twijfelen aan Gent, Dusseldorf of dr Geertgen klinkiek. Wel gekeken op die wesbsites en hier, maar er blijven vragen komen.
    Nu heb ik al wel, onder andere, hier gezocht naar antwoorden, maar ik kom er niet uit. Vandaar toch een topic!
    Stel: wij gaan daar naar toe, hoelang moeten we dan (weer) wachten, is daar dan een (fikse) wachtrij??
    Na een eerste gesprek, kom je daarna weer op een wachtrij? Of als ze starten met het gesprek, gaan ze dan door?
    Gaan alle onderzoeken dan over?
    Halen ze info van het andere 'oude' ziekenhuis?
    Wat wordt er vergoed, mijn verzekering zegt de IVF wordt vergoed, maar wat als we eerst IUI willen, en moet ook het eerste gesprek zelf betaald worden? (normaliter)

    Hoe zijn de ervaringen bij bovenstaande klinieken?
    Op dit moment total confused and desperate!

    Liefs en alvast bedankt
     
  2. Jolanda1971

    Jolanda1971 Actief lid

    20 jul 2012
    458
    0
    16
    Vrouw
    Adminstratie
    Zuiden van NL
    Ik weet niet zo goed waar jullie in behandeling zijn en hoelang jullie al bezig zijn, maar waarom wordt er nu pas onderzoek gedaan naar jouw baarmoeder/eileiders ?
    Betreffende het ziekenhuis in Genk, kan ik je wel meer vertellen, maar Gent, daar weet ik helaas niets over (ook niet zoveel bekende/positieve dingen over gelezen). Ik zag wel dat er hier op het forum een apart topic is voor Gent, dus misschien daar eens een post doen ?
    Dr. Geertgen lees ik ook wel positieve dingen (voor het grootste deel), maar ook negatievere ervaringen, maar ik denk dat ieder ziekenhuis wel iets positiefs/negatiefs heeft, ligt ook eraan hoe jezelf er tegenover staat (lijkt me).
    Wat betreft dusseldorf, daar zijn wij pas voor intake geweest. Hier geldt helaas wel, dat er (momenteel) een wachtlijst is van 3/4 maanden, omdat er steeds meer mensen die kant uitwijken vanwege hun hoog slagingspercentage. Wij hadden ook pas in december onze intake, maar die heb ik naar voren kunnen schuiven, omdat wij een soort "spoedgeval" zijn (vanwege mijn leeftijd en al ruime ervaring met icsi). Zodra je eenmaal je intake hebt gehad, dan kan het heel snel gaan en heb je dan niet nog eens wachttijden. Grote verschil met dusseldorf is dat zij naar JOU en je PARTNER kijken en niet een standaard protocol doen, die iedereen doet.
    Ze baseren een behandeling op jouw situatie en dat vindt ik erg prettig.
    Wat voor jou het beste werkt, dat is heel moeilijk te zeggen; zijn zoveel faktoren die meespelen ; leeftijd, mogelijkheid tot reizen in combi met je werk, financiele plaatje, hoever je nog wilt gaan (iui/ivf/icsi), hoe ver houdt je het vol wat emoties betreft...dit zet allemaal nog eens extra druk.
    Ik zou zeggen, probeer bij de betreffende topics, de mensen zelf te benaderen, die in jouw ziekenhuis van keuze al hebben rondgelopen, zo zou je wel een gevoel moeten krijgen, wat jou aanspreekt...
    Heel veel suc6 met jullie beslissing en hopelijk kunnen jullie snel een keuze maken, zodat de molen door kan gaan en jullie je wonder ooit een keer mogen bewonderen/vasthouden.
    Als er nog vragen zijn, hoor ik het wel, dan probeer ik wel te helpen.
    Liefs,
    Jolanda
     
  3. clijntje

    clijntje Bekend lid

    13 mei 2012
    759
    0
    0
    Docente
    Bij Nijmegen
    @jolanda1971 Dank je wel voor je antwoord...heb hier al zeker wat aan.
     
  4. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Wij zijn ook in Dusseldorf geweest, en kan me helemaal bij Jolanda aansluiten. Het is echt TOP (is onze ervaring) want ze kijken naar jullie persoonlijke situatie en niet naar standaard protocollen, alles wordt dus specifiek aangepast aan jullie.
    Wat je vergoed gaat krijgen ligt geheel aan je zorgverzekering, je moet in Dusseldorf eerst de rekening zelf betalen, jij stuurt dan een kopie naar je verzekering en die maken het geld dan weer naar jou over, je zal er dus rekening mee moeten houden dat je wel wat geld hebt om de rekening eerst zelf te betalen.

    Er is alleen een wachtlijst momenteel voor het intake gesprek, daarna als je het gesprek gehad hebt, zijn er geen wachtlijsten meer en ga je dus direct verder met behandelingen die je samen met de Nederlandse arts aldaar besproken hebt. Alles kan vanaf de intake heel snel gaan.
    Wij zijn bijvoorbeeld in december voor het eerst geweest en in april was ik zwanger. Ze zijn er echt voor jullie, kunt ze dag en nacht bereiken en Nederlandse arts en Nederlandse assistentes hebben ze daar. Wij kunnen het iedereen aanraden Dusseldorf, is echt een fijne kliniek waar je echt het gevoel hebt (dat hadden wij tenminsten wel) hier gaat het wel lukken!

    Er bestaan in de mmm club een topic over icsi in Dusseldorf, wij hebben ook icsi gehad, daar zou je ook je vragen kwijt kunnen als je nog wat wilt weten.
    Er zijn daar dames die nu net als Jolande nieuwe begonnen zijn of mensen die al zwanger zijn geworden daar, ervaring alom daar!
    Veel succes met het maken van je beslissing.
     
  5. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Je moet overigens zelf je dossier opvragen in je ziekenhuis waar je nu onder behandeling bent en dat meenemen naar het eerste gesprek in Dusseldorf. De arts bekijkt dit dan samen met jullie ter plekke en stelt de beste behandeling voor jullie voor.
    Je hebt daar ook keuze uit een heleboel technieken die ze niet in Nederland kunnen doen, maar wat wel zorgt voor een veel hogere slagingskans, je kunt al deze technieken lezen op hun website.

    Of alle onderzoeken weer opnieuw moeten verwacht ik van niet, bij ons hoefde het niet. Het enige wat ik nog moest doen is daar bloedprikken voor de AMh waarde te bepalen. (daaruit kunnnen ze aflezen wat je voorraad eicellen nu is, en aan de hand daarvan stelt de dokter een behandelplan op) maar sommige meiden moeten ook nog andere dingen laten prikken, dat zal de arts dan wel aangeven en waarom. Als je vriend ook een behandeling nodig heeft dan gebeurt dit niet in Dusseldorf maar in Mulheim daar gebeurt alles voor de man.
     
  6. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.779
    2.677
    113
    Noord-Holland
    Ik denk dat het vooral ligt aan wat je "probleem" is. Je zult dus eerst alle onderzoeken moeten doen en daarna wordt er pas gekeken naar een behandelplan. Ik denk dat ongeacht het zkh dat je bezoekt, de onderzoekstijd ongeveer gelijk is... En ook die onderzoeken zijn nodig, om dingen uit te sluiten, om zeker te weten wat er aan de hand is, om tot de juiste oplossing te komen :)
    Vermoedelijk heb je dus helemaal niets aan overstappen... ook als je nu naar Gent, DD of het Geertgen gaat, moet je eerst de onderzoeksfase doorlopen.

    Dat wilde je vast niet horen :)

    Maar goed, waar je naar vroeg: in Gent is de wachttijd voor een intake nu 2mnd volgens mij, daarna onderzoeken en wrs nog 2mnd wachten voor een bespreking van de uitslagen. Je moet zelf je dossier ophalen uit je oude zkh en meenemen.
    Sommige verzekeringen vergoeden het; dat kan je beter navragen.

    Uiteindelijk zou ik zeggen, wacht de hsg (denk ik dat je moet doen) af en kijk wat je eigen zkh voorstelt.. je wint er op dit punt niets mee om over te stappen. Het lange wachten is normaal in de mmm :(
     
  7. Wij lopen bij het Geertgen en hebben daar geweldige ervaringen. Er is géén wachtlijst (alleen op het intakegesprek moet je soms een paar weken wachten, maar daarna loopt het als een trein), en alles wordt vergoed (een beetje afhankelijk bij welke verzekeraar je zit, ze hebben met Menzis en nog een verzekeraar nog geen overeenkomst geloof ik, maar met de meeste bekende verzekeraars wel). Ik zit bij FBTO en moet de medicijnen eerst uit mijn eigen risico betalen, verder wordt echt alles vergoed. De medicijnen ook als mijn eigen risico op is :)
     
  8. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Wij hebben ook alles vergoed gekregen van Dusseldorf echt alles en zijn niet hoog verzekerd.
    Bij geertgen kun je snel terecht maar je moet wel 'ruilen' daar!
    Dus je moet eicellen of zaadcellen doneren want zo werkt het geertgen. Niks mis mee maar je moet het maar wel willen.

    Je moet inderdaad eerst weten wat de beperking is van zwanger worden, en ik ben van mening dat je wel degelijk meer kans maakt in het buitenland omdat ze daar vele male verder zijn met de technieken dan in nerderland. Ze durven daar van protocollen af te wijken en kijken naar de persoon iets wat wij in Nederland nog nooit meegemaakt hebben.
    Ik ben er heilig van overtuigd dat als we in Nijmegen Radboud waren gebleven ik nog lang niet zwanger was geweest nu.

    Maar ik zeg ook altijd doen waar jullie je goed bij voelen, luister naar jezelf je partner en maak voor jullie de beste beslissing.
     
  9. Kishka

    Kishka Actief lid

    11 jul 2011
    463
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mag ik misschien me ook aansluiten bij dit topic?
    We willen namelijk ook naar het buitenland gaan voor IVF... We hebben tot nu toe 5 keer IUI gehad, van de eerste raakte ik zwanger, maar het werd een MA. Nu hebben we een doorverwijzing voor de IVF. De reden voor ons is, voor zover we weten, de slechte zaad van mijn man. Bij mij schijnt "alles goed" te zijn, maar in alle eerlijkheid ben ik nooit echt onderzocht... Nooit hsg, laparoscopie enz. gehad... Betekent dit dat ze het in Gent of Dusseldorf eerst gaan doen? Bij IVF zou het toch niet meer uitmaken... Zouden we dan direct kunnen beginnen?
    Voor de rest deel ik ook de mening dat in het buitenland men veel verder is dan in Nederland. We hebben het al zoveel keer gehad dat we de artsen om iets vroegen en zij het niet nodig vonden, wat later dus wel nodig bleek... Daar word ik echt niet goed van. Het hele traject is al zo ontzettend zwaar, en als je niet eens de artsen kunt vertrouwen, is het helemaal niet meer te vol te houden.
    Ik lees goede verhalen over zowel Dusseldorf als Gent, dus we hebben een voorkeur voor een van deze twee...
     

Deel Deze Pagina