wie is er medische secretaresse ?

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door Romaisa, 14 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Romaisa

    Romaisa Niet meer actief

    Halo,


    Ik zou me graag om willen scholen tot medische secretaresse,
    Vïa de nha. Wie werkt er ook als medische sec?
    En is er wel werk te vinden?

    Gr
    Romaisa
     
  2. sanntje

    sanntje Fanatiek lid

    14 mrt 2011
    1.304
    1
    36
    Vrouw
    NULL
    Ik lees even mee... zit namelijk ook te denken aan omscholing tot medisch secretaresse of doktersassistente.
    Ben benieuwd naar reacties!
     
  3. Romaisa

    Romaisa Niet meer actief

    Hai sanntje,

    geen reacties helaas. Ik zie bij de nha de cursus medische sec.
    Voor maar 800 euro nu plus gratis tablet. Ik wil het wel gaan doen, maar
    Weet niet of er werk te vinden is met de nha instituutdiploma.
    Bij de nams en scheidegger betaal je zoveel.
    Bij capabel hebben ze 1 jarige opleidingen waarbij je studiefinanciering ontvangt.
    Medische sec, dokteras, apothekeras en meer opleidingen kan je er volgen.



    Groetjes
     
  4. ambonmanise

    ambonmanise Fanatiek lid

    15 mei 2011
    1.724
    0
    0
    Secretaresse
    hoi, ik heb in 2010 de opleiding van medisch secretaresse gevolgd via Scheidegger van april tot en met december.
    1x per week 's avonds naar school van 19-22 uur. Voor de rest thuis huiswerk maken en leren. Ik werkte 32 uur per week en deed dit erbij. Het is behoorlijk pittig, maar gelukkig is de tijd heel snel gegaan. Het is wel handig als je al ervaring hebt als secretaresse en daar gaan ze ook vanuit als je voor deze opleiding kiest.
    Ik had mijn diploma gehaald en had 1 maand later al werk gevonden bij de GGZ. Helaas door bezuinigingen kwam ik vorig jaar thuis te zitten. Nu doe ik sinds januari werkervaring op in een ziekenhuis op de polikliniek met behoud van uitkering. Ik heb gesolliciteerd bij het interne uitzendbureau/flexpool en ben aangenomen omdat ze te weinig medisch secretaresses in de pool hebben en er genoeg werk is.

    Succes met een keuze maken. Het is altijd een gok als je een studie gaat volgen. Je weet van te voren nooit of je gelijk aan de slag kan. Ik had al 8 jaar werkervaring als secretaresse in de zakelijke dienstverlening maar heb bewust gekozen voor de overstap naar de gezondheidszorg en ik heb er geen spijt van gehad.

    PS: ik heb een leuk bedrag teruggehad bij de aangifte Inkomstenbelasting omdat ik de kosten boven de 500 euro kon aftrekken. Nu is dat vanaf 2013 verlaagd naar 250. Maar beter iets terug dan niets.
     
  5. Romaisa

    Romaisa Niet meer actief

    Hai Ambonmanise,

    Bedankt voor je reactie! Wat goed dat je na je diploma gelijk aan de slag kon als medische secretaresse. Ik heb zelf geen secretarieele ervaringen en kom van de welzijnsector.Bij de NHA hebben ze de beroepscurcus medische secretaresse zonder stage is het. Net als van de scheidegger. Maar nu vraag ik me af of ik na het behalen van mijn diploma wel werk kan vinden zonder stage ervaringen in het ziekenhuis of huisartsenpraktijken.

    Wat voor werkzaamheden deed je bij de GGD en nu in het Ziekenhuis? Ik wil namelijk wel in contact komen met patienten en niet alleen in een kantoor zitten en voor de arts werkzaamheden verrichten. Ik vind het leuk om bij huisartsenpraktijken te werken en de telefoon aan te nemen of afspraken te maken of in het ziekenhuis.

    Zelf vind ik de opleiding Apothekerassistent wel leuker maar betwijfel het om te doen vanwege het hele dag staan in de apotheek.


    Groetjes,

    Romaisa
     
  6. ambonmanise

    ambonmanise Fanatiek lid

    15 mei 2011
    1.724
    0
    0
    Secretaresse
    hoi,

    bij de GGZ zat ik achter de balie van de polikliniek en hoefde ik geen ervaring te hebben. Belangrijk is wel dat je de medische terminologie kent.
    Bij alle ziekenhuizen werd ik steeds afgewezen omdat ik ze daar alleen mensen willen die al ervaring hebben in het ziekenhuis. Toen ik dat wist heb ik contact gezocht met het UWV en die zeiden dat als ik een stageplek/werkervaringsplek kon vinden ze mijn uitkering wel door wilden betalen. Als voorwaarden stelden ze dat ik wel 4 x per maand bleef solliciteren en ook per direct beschikbaar bleef voor werk. Ik heb toen weer alle ziekenhuizen gebeld en op een gegeven moment ben ik terug gebeld door een ziekenhuis dat ik bij hun wel werkervaring mocht komen opdoen. Dat heb ik toen afgesproken voor 3 maanden, voor 3 dagen per week. En nu 1,5 maand later kan ik al in de flexpool beginnen.
    Dan kom ik op verschillende afdelingen te werken en ook afwisselend front- en backoffice net als ik nu heb. Je zit niet alleen bij de balie omdat er ook spreekuren voor de volgende dag moeten worden voorbereid en er ook telefonische afspraken gemaakt worden.
    Bij een huisartsenpraktijk hebben ze volgens mij liever een doktersassistente achter de balie dan een medisch secretaresse. Dat heeft te maken met dat een doktersassistente die de telefoontjes goed moet indelen op mate van urgentie, dat het nog wel even kan wachten of dat ze zelf eerst advies geeft en je het eerst moet aankijken.

    Ik ben benieuwd wat je gaat doen.
     
  7. Leen82

    Leen82 Fanatiek lid

    8 nov 2012
    1.961
    4
    38
    Vrouw
    Ik ben geen medisch secretaresse maar wel een PA (Personal Assistant), als ik kijk naar vacatures binnen dit vakgebied wordt er nog veelal om een diploma van bijvoorbeeld Schoevers gevraagd. Zij bieden ook deeltijd opleidingen aan. Of ze ook opleiding voor medisch secretaresse doen weet ik niet.

    Ik denk dat je Medisch Secretaresse makkelijker parttime kunt doen dan mijn functie. Hier zijn over het algemeen geen parttime mogelijkheden omdat je eigenlijk 24/7 onderhand voor je werkgever klaar staat.

    Wat je eventueel zou kunnen doen om werkervaring te krijgen is stage lopen of je inschrijven bij een detacheringsbureau zodat je in korte tijd diverse klussen kunt doen. Vacatures voor medisch secretaresse zie ik geregeld voorbij komen, dus het lijkt mij een goede keuze :).

    Succes!
     

Deel Deze Pagina