Wie ook op zoek naar werk na afloop zwangerschapsverlof?

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door Lauw1990, 1 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lauw1990

    Lauw1990 Actief lid

    19 jan 2016
    133
    13
    18
    NULL
    NULL
    Hoi!

    Helaas ben ik tijdens mijn zwangerschapsverlof mijn baan kwijtgeraakt (november 2016 en mijn verlof liep 14 december af). Tot 6 maart zit ik in de ziektewet doordat ik helemaal nog niet lekker in mijn vel zat. De arts van het UWV zei: 'neem de tijd' en heeft mij dus tot 6 maart toegezegd. Hij vindt het belangrijk dat ik nu echt ga genieten van mijn kindje, en wat minder stress ga ervaren en weer lekkerder in mijn vel ga zitten. Dat ik mijn baan kwijt ben zorgt ook voor wat stress natuurlijk. Want alleen leven op het salaris van mijn man en ik WW kan wel eventjes, maar niet eeuwig.

    Na 6 maart zal ik dus de WW ingaan. Ik ben wel gewoon aan het solliciteren, maar moet er nu natuurlijk rekening meehouden dat het qua werktijden en reisafstand te doen is met de opvang voor mijn zoontje straks. Hierdoor ben ik wel iets beperkter merk ik.

    Zijn hier meer meiden in dezelfde situatie? Die ook na afloop van het verlof nog aan het solliciteren zijn? Hoe ervaren jullie het elke dag thuis zijn? Voelen jullie je ook weleens rot, ondanks dat je geniet van je kindje? Doordat ik nog thuis ben zorgt dat ook wel eens voor spanning / ruzie met mijn partner. Ik maak me vooral druk of ik wel iets kan vinden wat qua salaris voldoende is zodat ik helemaal geen (aanvullende) WW nodig heb en of ik iets kan vinden wat goed valt te combineren met het moederschap en qua opvangtijden. Ik zou ook best thuis willen blijven voor mijn kindje, maar dit is financieel niet vol te houden op lange termijn. En soms komen de muren op me af.. Ondanks dat mijn zoontje heel leuk en lief is!

    Ik heb dus goede dagen en dagen dat ik me echt ellendig voel. Probeer wel veel te wandelen, sport nu een paar ochtenden in de week, probeer af te spreken met vriendinnen. Dat werkt opzich wel. Ook heb ik gesprekken met een psycholoog om me wat minder druk te leren maken over dingen.

    Ik hoop dat ik hier mijn verhaal zo even kwijt kan en wellicht wat ervaringen van anderen te horen.

    Alvast bedankt!
     
  2. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Ik zit ook in zo'n situatie. 2 weken voor ik weer aan het werk moest, te horen gekregen dat de afdeling opgeheven werd 😔
    Nu dus ww. Ik heb de luxe dat ik niet hoef te werken, maar ik wil gewoon heel graag iets voor mezelf hebben. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf en veel weg, geen papa dag ect ect. Ik moet dus echt iets hebben wat ik van 8 tot 5 kan doen en dan 3 dgn door de week. Inmiddels al 4 leuke banen af moeten slaan omdat ik het niet bol gewerkt krijg met ons zoontje en ik van mijn vriend niks kan verwachten daarin ( het staat er lelijker dan wat het is hoor! Het is gewoon eenmaa zo. Overdag werkt hij, Savonds zijn er afspraken en om de week is hij op zaterdag thuis. In het winterseizoen strooien ze ook en staan ze continu stand-by en kan hij ineens opgeroepen worden )
     
  3. Lauw1990

    Lauw1990 Actief lid

    19 jan 2016
    133
    13
    18
    NULL
    NULL
    Ja vervelend hè, dan moeten afslaan! Het kdv hier is tot 18.00 open en mijn man moet werken tot 18.15. Het moet dus iets zijn waar ik inderdaad ook tot een uur of 17.00 kan werken, zodat ik op tijd ons zoontje op kan halen. Omdat wij momenteel geen auto hebben (en zolang ik geen werk heb er ook even geen 1 gaan aanschaffen) moet de opvang wel redelijk in de buurt zijn. Dit kdv ligt op 5 minuten loopafstand van ons huis en we zijn al een keer wezen kijken. We zijn enthousiast, dus hebben hem het liefste daar. Ook voor een gastouder wezen kijken, maar op 1 hier in de buurt kreeg ik privé via Facebook berichten van ouders die hun kindje daar hadden en zeiden: zou hem daar niet heen brengen. Slechte ervaringen.. ja dan ga je daar ook niet met een goed gevoel heen als je dit van meerdere personen hoort. Anderen hadden weer geen plek op de nodige dagen.. Probeer nu goed te kijken naar werk hier in de omgeving.

    Wel fijn dat het financieel te doen is! Dat scheelt wel. Maar dat iets voor jezelf willen snap ik. Hoe ervaar jij het verder zo thuis? Hoe oud is je kindje?
     
  4. Lauw1990

    Lauw1990 Actief lid

    19 jan 2016
    133
    13
    18
    NULL
    NULL
    Goed van de afspraken! Hebben we hier ook inmiddels gemaakt, want anders werd mijn wereldje helemaal klein. Hij gaat toch wat sneller van huis dan ik en heeft sowieso 4 avonden basketbal (2x zelf trainen, 1x training geven en dan wedstrijden op de zaterdagmiddag en/of avond). Hij werkt ook nog eens op zondagavond. Als dit seizoen afgelopen is stop hij met trainen geven. Mocht ik gaan werken, dan is in de ochtenden sporten niet mogelijk natuurlijk, en dan zou een avond al lastig worden. Wij houden de maandagavond sowieso vrij voor ons samen momenteel.
     
  5. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Haha nee niet zulke afspraken. De afspraken met nieuwe klanten voor mijn vriend vinden in de avonduren plaats. 😉
    Ik kan door geven wanneer ik een keertje wat heb, maar moet dan alsnog een back up hebben omdat hij ineens weg geroepen kan worden.

    Ons zoontje is 7 maanden. Ik vind het thuis zitten helemaal niets haha. Natuurlijk is het fijn dat ik nu van ons zoontje kan genieten, maar ik merk dat ik gewoon een leuker persoon ben wanneer ik werk. :)
     
  6. Lauw1990

    Lauw1990 Actief lid

    19 jan 2016
    133
    13
    18
    NULL
    NULL
    Ah oké! Ik heb dat nu ook. Eerst vond ik het heerlijk, nu wil ik wel weer aan de slag.
     
  7. grasspriet84

    grasspriet84 Fanatiek lid

    17 jun 2016
    1.778
    32
    48
    Toen ik op het kdv werkte, was er een kindje dat pas om 18:30 werd opgehaald. Normaal is de opvang daar ook tot 18:00, maar in dit geval konden de ouders niet anders ivm werk en er was niemand anders die hun kindje kon ophalen. Misschien kun je eens vragen of dit mogelijk is?

    Is het misschien mogelijk dat iemand anders je kindje ophaalt: opa/oma, buurvrouw, vriendin etc.

    Ii snap helemaal wat je bedoelt hoor. Ik vind get thuis fijn bij ZL maar je wereldje wordt zo klein! Ik zit in de ziektewet en zal de komende maanden nog steeds niet aan het werk kunnen. De ene dag vind ik dit fijn en de andere dag niet.

    Een baan tot 17:00 vinden lijkt me lastig. Misschien iets in de administratie? Of op het gemeentekantoor? Heb wel eens gehoord van een vriendin dat als ze daar eerder begon, mocht ze ook eerder weg.
    Wellicht de thuiszorg? Noem zomaar iets hoor.

    Is er niemand in je omgeving die je wat vaker zou kunnen helpen? Lijkt me heel pittig zo
     
  8. Shelsmanda

    Shelsmanda Actief lid

    2 nov 2015
    144
    4
    18
    sales assistant
    Lelystad
    Ik heb het liefst ook een baan waar je tot 17.00 uur zit.. In mijn verlof ben ik bewust op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Ik zat 7 maanden in de productie omdat ik wist dat ik zwanger was geraakt en niks anders kon vinden toendertijd. In mijn verlof ben ik op een winkel uitgekomen, zij vonden uitzendkrachten veelste duur dus ik werd hier ontslagen. Na een week lang flink solliciteren zit ik nu weer in een winkel, leuk, maar als ik klaar ben om 6 uur, mag ik pas om.18.45 weg en dan ben ik pas om 19.45 thuis, helaas, mijn zoontje ligt dan al te slapen 😢.. Ik heb flink gestudeerd maar het is mij niet echt gegund om een baan erin te vinden dat makkelijk tot 17.00 uur zou kunnen zijn. Ik baal als een stekker en wil eigenlijk weer door solliciteren desondanks er enorme doorgroeimogelijkheden kansen zijn bij mijn huidige werkgever.
     
  9. MissDonna

    MissDonna Fanatiek lid

    26 nov 2013
    1.003
    233
    63
    Vrouw
    Ik ben ook al ander werk aan het zoeken voor nar m'n verlof. Ik wil iets met meer vastigheid. Ik wil gewoon 4 dagen vast. Ma tm don want zitten met vervoer en oppas op de vrijdag. En heb nu een baas boven mij die mij absoluut niet mag. Na een jaar hem niet gezien te hebben komt er geen goedenmorgen of hoe is het met je er vanaf. Dus ik ben er wel klaar mee.. Het word wel lastig denk ik wat zoeken. Maar ga toch m'n best proberen te doen.
     
  10. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Ik kreeg in mijn bevallingsverlof te horen (via de media nog wel) dat het bedrijf waarvoor ik werkte failliet was.
    Gelukkig vond ik na 2 weken weer een baan dus heb ik in feite 2 weken langer verlof gehad(alleen dan onbetaald).
    Wat betreft het een leukere moeder zijn als je werkt snap ik volkomen, ik zag er ontzettend tegenop om hele dagen thuis te zitten met de kinderen.
    Inmiddels werk ik 32 uur, vind ik iets te veel maar het was dit of niets... dan is de keuze snel gemaakt.
     

Deel Deze Pagina