In de lente voor een tweede gaan (of een eerste!)

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door MinnieJ, 15 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Wie nog meer?

    Ik heb er zo'n zin in om weer zwanger te zijn en wou dit even delen:)

    Wij zouden eigenlijk in april voor een tweede gaan maar mijn zoontje is in april gemaakt, en ik wil niet dat een tweede in dezelfde maand geboren wordt, mocht het zo snel gaan (wat niet voor de hand ligt) dus beginnen we in mei of juni voor de zekerheid.

    Ik kan niet wachten en ben nu al aan het aftellen, net als bij de eerste:p keer. Zo stom, ik heb gewoon ook zin om er constant over te kletsen, zo irritant, af en toe probeer ik mezelf daarom ook maar weer in te houden. Ik ben ook zo ongeduldig:p

    Bovendien heb ik het ook wel druk genoeg met mijn lieve kleine ventje die hier rondloopt.

    Ik heb het zwanger zijn gewoon best gemist, zelfs de laatste weken van de zwangerschap, en zelfs de intense (maar ook pijnlijke) ervaring van een bevalling, heel gek maar zelfs dat wil ik nogmaals meemaken! Ook al doet het pijn het is toch de mooiste ervaring van je leven.

    Soms zie ik op straat een zwangere vrouw en dan heb ik weer helemaal hetzelfde gevoel als ik vóór mijn eerste had, wat is het toch ook mooi zo'n bolle buik! En wat is het toch fijn die eerste trapjes te voelen, en de eerste echo...het hartje horen..allemaal zo bijzonder.

    Pfff, maar nu nog 3/4 maanden wachten, als ik al geluk heb en meteen zwanger ben..wie weet moet ik nog wel een jaar wachten. Maar toch is het spannend als je bijna gaat beginnen!
     
  2. Ctje1987

    Ctje1987 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    2.822
    94
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Hi Minniej,

    Mijn vriend en ik willen gaan voor ons eerste kindje. We twijfelen nog over wanneer we met de pil stoppen: ik wil in april stoppen, maar ben bang dat ik er last van heb op mijn trouwdag (juni) of dat ik dan net mijn menstruatie heb...
    Toch denk ik dat ik eind april mn pil niet meer inneem.. kan nu al nergens anders meer aan denken en nergens anders meer over praten :D
    Ik hoop dat het ons gegund is en dat ik snel zwanger mag worden!
     
  3. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Hi Ctje1987, spannend he? En het blijft ook spannend, ook een tweede keer!

    Ik ben er ook erg mee bezig, al best wel een tijdje, eerst twijfelde ik nog, durf ik het wel al aan of niet, maar nu ben ik er zeker van en is het enige wat me nog tegenhoudt de bevaldatum, want ik wil dus echt niet in de winter bevallen, dus als we in juni beginnen en MOCHT het meteen raak zijn zou ik in maart bevallen, en alle daaropvolgende maanden lijken me ook prettig om te bevallen. Ik hoop ook dat het snel raak is, voor ons allebei:)
     
  4. Ctje1987

    Ctje1987 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    2.822
    94
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Hihi de bevaldatum maakt me niks uit!! Als het maar lukt :)
    Ik kan echt niet meer wachten! Hoe snel was het bij jou de eerste keer raak? Ben echt benieuwd hoe mn lichaam reageert als ik geen pil meer slik.. Hoop ook dat het voor ons gauw raak is.
     
  5. Chai

    Chai Niet meer actief

    Leuk topic, ik herken het gevoel.
    Wij praten hier nu sinds een maandje over een tweede.
    Maar we zijn beiden nog vrij besluitloos en hopen eind deze maand knopen door te gaan hakken. Ook ik voel het al kriebelen en mis het zwanger zijn echt 100%, heerlijk vond ik het. Ik ben er ook erg mee bezig en ben daardoor weer vaker op ZP, haha.
    Het is ook gewoon weer een hele spannende periode he.
    Ik hoop dat iedereen snel zwanger raakt zodra het moment daar is.
     
  6. Bjanc

    Bjanc Fanatiek lid

    8 jun 2011
    3.405
    1
    0
    Genieten van het leven in afwachting op de komst v
    Limburg
    mooie plannen campagne.. werkte het nu ook maar zo dat je het zo goed kon plannen... niet in de zomer, of voor bruiloft of in de winter of met je eigen verjaardag... neem het zoals het komt, als het komt.. succes meiden!
     
  7. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Ja dat het meteen lukt weet je natuurlijk nooit, maar ik ga in ieder geval niet in april/mei beginnen om te voorkomen dat ik in de winter beval, want dat vond ik echt niet prettig, lente of zomer of najaar ok.

    Bij ons was het de tweede maand raak Ctje, dus gelukkig lekker snel!
     
  8. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Bij mij begon het ook met het missen van het zwanger zijn, maar ik was er ook niet meteen klaar voor toen ik het gemis voelde. Aangezien het nu de tweede keer wordt weet je toch beter dat het niet alleen maar roze wolken is, dus neem je denk ik wat meer de tijd goed na te denken over de leuke en de moeilijke dingen
     
  9. Chai

    Chai Niet meer actief

    Het begon ook met missen bij mij maar dat was maanden geleden, denk dat ze toen pas 4 maanden was. Nu weegt dat niet mee in mijn/onze beslissing verder.
    Het moeilijke is toch de knoop door te hakken. Hoe zijn jullie tot de beslissing gekomen?
    Een speciale reden misschien of een gevoel?
     
  10. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Ik denk dat ik meer aan het idee moest wennen of zo, ik had inderdaad ook lange tijd het gemis, maar ik was tegelijk bang en dacht dat ik het niet aan zou kunnen, dat heb ik nu niet meer.
     
  11. Bjanc

    Bjanc Fanatiek lid

    8 jun 2011
    3.405
    1
    0
    Genieten van het leven in afwachting op de komst v
    Limburg
    nu stel dat het niet lukt, en het straks weer een jaar later is en dan april is, stop je dan met proberen?
     
  12. beertje12

    beertje12 Actief lid

    10 dec 2009
    161
    0
    0
    Ede
    Wat leuk! Echte lentekriebels hier in de lucht dus? haha
    Ik probeer al 2 jaar zwanger te worden. Twee miskramen achter de rug.
    Wanneer het gebeurt, maakt mij niet uit.
    Fijn dat jullie het echt kunnen ' plannen'.
    @Ctje87 hoop dat het voorspoedig zal gaan! Alvast veel plezier met de voorpret!
     
  13. Woezel 25

    Woezel 25 Fanatiek lid

    2 feb 2010
    1.779
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Mag ik ook even mee babbelen?
    Wij hadden ook het plan om in de lente voor een 2e te gaan, rond april de Mirena eruit en dan proberen. Maar..... We konden niet meer wachten.. Dus vrijdag gaat de spiraal er al uit! Wat vooral de doorslag gaf: Je weet nooit hoe het leven loopt en hoe lang we nu moeten proberen totdat het raak is. Voor het zelfde geldt duurt het een jaar dus kunnen we maar vast beginnen:D
    Of het is meteen raak, nou das natuurlijk ook heerlijk:D. We zijn er gewoon weer klaar voor. Dat is het belangrijkste...

    x

    o btw, ben van onze dochter in de winter bevallen, niks mis mee hoor...;) Vond het wel lekker knus, koud buiten, vroeg donker, lekker kroelen met z'n drietjes;)
     
  14. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    YEP! En wat is daar mis mee? Ik heb gewoon een hele zware bevalling gehad en een moeilijke periode daarna, en ik heb dit als extra zwaar ervaren omdat het hartje winter was, dan is er toch niks mis mee dat ik deze periode wil omzeilen?!
     
  15. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Hey onze kindjes zijn van ongeveer dezelfde leeftijd. En heb jij lang getwijfeld om nu te beginnen of later? Veel mensen hebben mij bang gemaakt, wacht nou tot hij naar school gaat, het is veel te zwaar 2 kleintjes thuis, en ok, net na de bevalling had ik het ook echt niet getrokken om binnen een half jaar weer zwanger te raken, maar nu na een jaar heb ik er echt weer zin in hoor, zo'n kleintje in je armen, zo'n heel nieuwe persoonlijkheid:) Ben nu al nieuwsgierig!!
     
  16. Woezel 25

    Woezel 25 Fanatiek lid

    2 feb 2010
    1.779
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Ik was er een hele tijd nog niet aan toe. Totdat mijn dochter bijna een jaar was en mijn zus beviel van de 2e. Toen ik die in mijn armen had.....:)

    Nou, sindsdien ging het steeds harder kriebelen, kwam het gesprek tussen ons steeds meer op 'een 2e' en wanneer de spiraal er dan uit zou gaan enzo, beetje vrijblijvende gesprekjes maar steeds serieuzer, tot ik vorige week (ja, bij mij kriebelde het echt steeds meer) tegen manlief zei; 'Zo en wanneer zal ik nou eens een afspraak maken met de HA om die spiraal te laten verwijderen?':D
    Nou, toen lachte manlief en zei, 'maak maar een afspraak schat' :D

    Dus....

    En over dat bang maken; Het enige dat telt is of jullie er klaar voor zijn. En wachten totdat de eerste naar school gaat vind ik wel heel lang... Mijn zus heeft dus nu 2 kindjes, 1 van ruim 2,5 en 1 van 3 mnd, nou dat gaat echt uitstekend hoor...;)
     
  17. Flipske

    Flipske Fanatiek lid

    25 mrt 2011
    1.330
    0
    36
    overijssel
    Mag ik me ook melden?

    Na lang uitstellen met verschillende redenen ziet het er nu echt naar uit dat voor juni de pil er hier uitgaat. Voor ons is het ons eerste kindje en bij mij kriebelt het nu al 1,5 jaar. We hebben in die 1,5 jaar ook een pittige verbouwing achter de rug en ons huis is nog steeds niet af, maar we willen ook nog teveel dingen doen :)

    Ik wil pas na februari 2013 bevallen omdat ik met een studie zit. Dus volgens de perfecte planning is beginnen in mei het vroegste wat uitkomt :). Ik weet dat de perfecte planning niet bestaat, maar het geeft me toch iets om me op te richten.

    Mijn broer heeft net geen 2 jaar tussen zijn kids zitten. En ze vinden het geweldig. Ze zijn echt gek op elkaar en het is leuk om te zien hoe ze samen kunnen spelen.

    Ik ben benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen!
     
  18. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Ik ken het helemaal, hier ook net in ons nieuwe huis waar nog heeeeeeeeel veel aan moet gebeuren, maar de belangrijkste dingen zijn er en de rest komt vanzelf wel, rustig aan. Het grappige is ook, voor mijn zoontje geboren werd wou ik die hele babykamer helemaal perfect hebben, maar achteraf realiseer ik me dat een bedje al genoeg was, hij sliep toch tot 6 mnd bij ons:)

    Ik scheelde 4 jaar met mijn broer maar heb maar een korte tijd met hem gespeeld. Ik hoop ook ooit mijn man te kunnen overtuigen voor een 3e te gaan dus dat is ook een van de redenen dat ik niet al te lang met een tweede wil wachten, en ik denk dat het dus veel leuker is als ze dichterbij elkaar zitten kwa leeftijd:)
     
  19. Mrs Smeerkaas

    Mrs Smeerkaas Niet meer actief

    Hoi meiden,

    Leuk dit topic. Mag ik ook mee komen kletsen? Wij willen dit voorjaar ook heel graag voor ons eerste kindje gaan, maar daar gaat nogal wat planning aan vooraf. Ik heb diabetes en een chronische darmziekte waardoor wij niet zo spontaan kunnen besluiten om te stoppen met anticonceptie.

    Mijn verlangen naar een kindje is erg groot. Maar toch vind ik het heel erg spannend en een beetje eng vanwege mijn ziektes. We zijn al 1,5 jaar bezig met het voorbereidingstraject en horen 5 maart in het ziekenhuis of wij groen licht krijgen van de internist!
     
  20. Chai

    Chai Niet meer actief

    Ik snap nietzo goed wat je bedoelt met die zin.
    Komt een beetje raar over zelfs. ;)
     

Deel Deze Pagina