Coeliakie en zwanger proberen...

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door mardia, 16 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mardia

    mardia Nieuw lid

    16 jul 2012
    4
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo dames,

    Ik ben hier nieuw op het forum en moet dus nog even wennen.
    Ik heb 2 prachtige kindjes van 5 en 3,5 en we willen heel graag een derde.
    We zijn al 1 jaar bezig voor een derde maar jammer genoeg nog steeds niet raak, het frustreert soms heel erg alsof het nog maar de 1ste voor ons is.:)
    Wie is ook bezig met een derde kindje.
    Heb zelf ook Coeliakie en weet niet of het ook daardoor komt dat ik moeilijk zwanger kan worden.:):(

    Graag reacties van mama´s die ook Coeliakie hebben of mensen kennen en moeilijk zwanger daardoor worden.:)

    liefs
    M.
     
  2. Mrs Smeerkaas

    Mrs Smeerkaas Niet meer actief

    He meid,

    Ik heb zelf al 22 jaar coeliakie en wij proberen sinds maart zwanger te worden. Tot nu toe nog geen succes, maar het is pas maand 5. Had je ook al coeliakie toen je zwanger was van je eerste twee? Ik heb nog niet gehoord dat moeilijk zwanger worden kan komen door de ziekte. Moet wel zeggen dat ik wel weet dat je verminderd vruchtbaar kan worden als de ziekte laat ontdekt wordt of als het dieet niet goed gevolgd wordt. Voor dat laatste ben ik best bang aangezien ik in mijn puberteit nogal laconiek met mijn dieet om ben gegaan. Ik had geen klachten, wat het eten van gluten erg aantrekkelijk maakte. Achteraf enorm veel spijt, maar dat kan ik helaas niet meer terug draaien.. Succes met zwanger worden, en anders gewoon aan de bel trekken en je zorgen uitspreken!
     
  3. mardia

    mardia Nieuw lid

    16 jul 2012
    4
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi hoi

    Fijn dat ik hier met iemand over kan praten die ook Coeliakie heeft.
    Ik ben pas na mijn kindjes erachter gekomen dat ik Coeliakie heb, hoewel ik al mijn hele leven complicaties had en ze niet wisten wat ik had, wat heel vaak gebeurd trouwens.
    Dat klopt wat je zegt dat je wel verminderd vruchtbaar kunt worden, maar ik denk er vaak aan omdat ik na 1 jaar nog niet zwanger ben.
    Ik wilde graag niet zoveel jaren verschil tussen hen, maar nu heb ik dat wel, waar ik het aan 1 kant niet zo erg vind en aan de andere kant weer wel.
    Hoe gaat het bij jou? is het jullie eerste?

    liefs
    M
     
  4. Mrs Smeerkaas

    Mrs Smeerkaas Niet meer actief

    Ja het is onze eerste. Ik heb ook nog diabetes, wat toch lastiger is in combinatie met zwangerschap dan coeliakie. Voor de coeliakie hoefde ik ook niks extra's te doen, terwijl we voor mijn diabetes wel een voorbereidingstraject van 1,5 jaar hadden voordat we mochten starten met proberen.. hoe gaat het met het glutenvrije dieet?
     

Deel Deze Pagina