Overslaan?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Niennientje, 22 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niennientje

    Niennientje Niet meer actief

    Hoi!
    Ik weet dat je bij een kinderwens niet altijd alles kunt plannen en dat het maar afwachten is of het ons weer gegund is, maar zouden jullie een ronde overslaan?
    Ik weet namelijk dat de bevruchting van mijn dochter eind maart/begin april was. Dus we zaten te denken om 2 weken ervoor en 2 weken erna over te slaan (ik weet mijn cyclus nog niet, ben nu net bezig met stoppen van de borstvoeding).
    Reden hiervoor is:
    - niet weer een december kindje (drukke maand, niet alleen feestdagen maar ook veel verjaardagen)
    - kindjes niet dicht op elkaar jarig
    (Maar vooral eerste reden)

    Toch vind ik een maand overslaan wel lastig, het kriebelt weer zo en dus een gemiste kans.
    Aan de andere kant geen haast, ben nog jong en wat is dat maandje nou?

    Wat zouden jullie zelf doen?
     
  2. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ik sla niets over. Zou het wel jammer vinden als de verjaardagen dicht bij elkaar liggen, maar al blij zijn dat het gelukt is.

    En ik denk bij mezelf altijd (vooral als het om een bepaalde maand gaat die men liever wil overslaan): als het tijdens de eerste twaalf weken misgaat, ben ik tijdens die tijd verdrietig. Als mijn kindje te vroeg geboren wordt, ben ik dag in dag uit bezig met ziekenhuisbezoeken. En dan natuurlijk nog als het kindje wel gewoon op tijd komt. Als ik daar allemaal rekening mee zou moeten houden met het oog op die maand, blijven er weinig maanden om te proberen over.
    Maarrrr dat is heel persoonlijk (en het is natuurlijk gewoon te hopen dat de zwangerschap onder de grote meerderheid valt die gewoon goed gaat en dat je met dat soort dingen helemaal geen rekening hoeft te houden!), iedereen staat daar anders in en als je die maand liever overslaat, gewoon doen!
     
  3. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Houd je er dan ook rekening mee dat het kindje ook wel eens te vroeg geboren kan worden? Daarmee ook rekening houdende zou je in dat geval dus 2 maanden moeten overslaan. .....

    Verder is het jullie eigen keus/beslissing uiteraard.
     
  4. MamaSamm

    MamaSamm Bekend lid

    23 okt 2011
    942
    24
    18
    Bloggen op weerzownmamablogger.wordpress.com
    Drenthe
    Herkenbaar, en al is het natuurlijk nooit te plannen (Vroeggeboorte kan ook altijd nog) , hier hebben we ons de "maart" periode ook ingehouden. Het koste wel veel moeite, maar met sinterklaas, 3 eigen verjaardagen, kerst, verlies van onze dochter en oud en nieuw hebben we liever niet nog bewust een verjaardag erbij. Is voor niemand leuk. Zoals iedereen dus zegt het valt niet te plannen, maar je kan wel een handje helpen.
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Tja, als je de eerste keer niet super lang hebt hoeven wachten en nu misschien ook nog niet lang bezig bent, dan kan ik het me best voorstellen. Om heel eerlijk te zijn ben ik ook niet zo heel blijf met de eind-november verjaardag van onze jongste. (Precies in de Sinterklaasperiode en dicht op een aantal andere verjaardagen en andere feesten in de naaste familie.)

    Als je volgend jaar rond die tijd nog steeds niet zwanger bent, dan laat je het waarschijnlijk wel uit je hoofd om nòg een keer over te slaan.
     
  6. Kate87

    Kate87 Bekend lid

    11 jan 2017
    636
    595
    93
    Herkenbaar dilemma. Ik zelf zou er niet bewust voor kiezen om over te slaan. Je weet nooit. Ik heb een kindje van eind november, waardoor er in 1,5 maand tijd een verjaardag is met cadeautjes, sinterklaas met cadeautjes en kerst met cadeautjes. En dan weer een jaar niks. Dus het is verre van ideaal, maar zo is het nu eenmaal. Mocht mijn huidige zwangerschap om wat voor reden dan ook misgaan, zou ik toch weer direct doorgaan als dat ons gegund is, of we nu dan weer een kindje in november/december zouden krijgen of niet.
    Je hebt ook geen zekerheid dat je zwanger zou raken dan.
    Maar het is je eigen keus. Ik zou het knap vinden als je het kan, bewust een kans op zwanger worden overslaan.
     
  7. koffieboon

    koffieboon Actief lid

    29 mei 2016
    490
    0
    16
    Nederland
    Ik zou het niet doen maar das mijn persoonlijke mening al moet ik bevallen op 1ste kerstdag wij hopen ne bidden het überhaupt nog mag gebeuren na wat wij van de zomer hebben meegemaakt.
    We zijn nog altijd niet zwanger dus op elk moment is het meer dan welkom je stuurt de natuur niet het komt zoals het komt.
    En mocht er iets gebeuren waardoor je te laat bent heb je eeuwig spijt.
    Daarnaast wie zegt dat het nu were meteen gebeurd ;)
     
  8. Zaza258

    Zaza258 Bekend lid

    4 jun 2016
    604
    184
    43
    NULL
    NULL
    Ik sluit me bij enkele dames hierboven aan. Ik zou niet een maand overslaan zodat de geboortedatum beter uitkomt. Voordat ik begon met zwanger worden dacht ik: een zomerkindje lijkt me heerlijk.

    Inmiddels 1,5 jaar verder en mijn kindje mag op de guurste januari- of novemberdagen of de drukste feestdagen geboren worden!
    En als ik íéts geleerd heb de afgelopen tijd: een kindje laat zich meestal niet plannen. ;)
     
  9. Kris81

    Kris81 Fanatiek lid

    14 mrt 2013
    3.418
    378
    83
    Vrouw
    Het verre Oosten ;)
    Waarom niet? Kan me best voorstellen dat een bepaalde maand niet uit komt. Je geeft zelf ook aan dat jullie nog jong zijn en jullie pas net weer gaan beginnen, prima toch?

    Natuurlijk kun je daar anders tegen aan kijken als je langer moet wachten voor je zwanger bent, maar goed, dat is ieder voor zich.
     
  10. Pimpelmeesje

    Pimpelmeesje Fanatiek lid

    12 apr 2015
    2.769
    2.145
    113
    Vrouw
    Docent Na&Sk
    Als je geen haast hebt zou ik niet weten waarom niet. Als het langer zou duren dan maakt die ene maand toch ook niet uit? Als ik dat in het begin had gedaan zou ik nu niet zoiets hebben van "had ik maar die ene maand toch wel geprobeerd dan was het vast gelukt!"
     
  11. Mammie87

    Mammie87 Fanatiek lid

    17 mei 2016
    1.995
    273
    83
    Kan ik me wel in vinden. Ik heb zelf een decemberbaby. Mijn vriend is die maand ook al jarig + alle feestdagen. Je weet nooit hoe het gaat lopen en een kindje is hoe dan ook welkom. Maar wij beginnen wel pas rond mei met proberen voor een tweede kindje, omdat het 'handig' zou zijn als dit kindje niet in december geboren zou worden. Stel het zou weer niet soepel lopen en het kindje wordt toch in/rond december geboren, zijn we er natuurlijk net zo blij mee ;)
     
  12. Lindavvv

    Lindavvv Fanatiek lid

    8 sep 2016
    1.414
    1.272
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik snap het wel hoor, heb het er ook al met mn vriend over gehad. Ik ben nu ook nog voor "overslaan", al voelt dat heel raar om te zeggen. Maar we hebben zo veel verjaardagen in december! En de feestdagen en alle verplichtingen naar familie toe....
    wij hebben nog niets besloten en ik hoop ook dat het niet hoeft omdat we dan al in verwachting zijn....maar anders is het zeker een mogelijkheid dat we even een maandje "rust" pakken ;)
     
  13. BZD

    BZD Fanatiek lid

    17 jan 2014
    1.059
    165
    63
    Vrouw
    Paraveterinair
    Wij willen inmiddels wel een tweede, en ben ik ook een baan aan t zoeken. Wil heel graag weer wat doen naast moeder zijn. Dussss als het deze maand niet gelukt is, dan denk ik dat ik toch even zou willen wachten....
     
  14. Niennientje

    Niennientje Niet meer actief

    Bedankt voor jullie meningen. Geeft weer wat nieuwe afwegingen.
    Ik denk dat we voor nu dus wel overlaan, maar ik kijk uiteindelijk wel hoe we er dan in staan.
    Bij mijn dochter wat het gelijk raak, dat hoeft nu niet zo te zijn, eerst maar weer mijn cyclus terug.
    Het is allemaal geen groot probleem, we zien het wel en dat ene maandje is natuurlijk geen ramp.
    Mocht ik zwanger raken na die maand en te vroeg bevallen, dan is dat maar zo :)
     
  15. Appelsientje89

    Appelsientje89 Fanatiek lid

    22 nov 2010
    3.045
    1.112
    113
    Vrouw
    de Achterhoek
    Vind het toch n lastig dilemma.. snap je wel maar toch lastig om
    te aanhoren of zoiets.
    Ik vind en zomerkindje ook het leukst.. was anders mei dit jaar uitgerekend, was perfect in onze ogen.. nou mooi niet dus.
    Na de MA interesseer t me geen reet wanneer ie zou komen..
    Als ie alsjeblieft maar komt!

    Al is het ieder z'n eigen keus natuurlijk..
    ik zou overslaan niet (meer) kunnen.
    Succes met het maken van je keus.
     
  16. Sunshine33

    22 aug 2016
    46
    0
    6
    NULL
    NULL
    Ik heb wel een ronde overgeslagen, omdat het gewoon simpelweg niet uit kwam en vond dat het geen 'moet' moest zijn.
    Het komt toch zoals het komt. Zolang het klokje niet echt tikt, waarom niet.
     
  17. Lizanne84

    Lizanne84 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.533
    5
    38
    wij hebben ook een maand overgeslaan om niet in december uit te komen en waren toen bijna jaar bezig dus gaf ook eens een maand rust. En er is daarna een maart kindje gekomen dus ben nog altijd wel blij met de beslissing. misschien dat ik het geen 2de keer zou gedaan hebben maar er zijn echt al tig verjaardagen in december id familie, dan is er nog sint kerst en de sterfdatum van mijn broer dus die maand is echt wel ff te heftig voor ons. Uiteraard als je kind 2 maand te vroeg komt als je in februari uitgerekend bent is het nog zo en dan neem je dat zoals t komt maar voor ons voelde het ok om over te slaan
     
  18. Niennientje

    Niennientje Niet meer actief

    Ik blijf wel twijfelen wat we doen. Mijn gevoel heeft helemaal geen zin om over te slaan. Lekker de natuur zijn gang laten gaan.
    Maar ik zie het al gebeuren dat we naast onze dochter (van 17 dec) nog een december kindje krijgen :p
    Maar dat zou natuurlijk niet het einde van de wereld zijn, hoor de opmerkingen al...
     
  19. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Nou voor de opmerkingen zou ik het niet laten.
    Overslaan zou ik ook niet doen, maar ik zou later beginnen dan.
    Maar goed, ik heb heel makkelijk praten met 4 x heel veel geluk ;)
     
  20. Niennientje

    Niennientje Niet meer actief

    We zijn al begonnen, dus later beginnen is geen optie meer. ;)
     

Deel Deze Pagina