Lopen jullie moeders/schoonmoeders ook zo hart van stapel?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Vrouw1985, 15 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vrouw1985

    Vrouw1985 Actief lid

    9 feb 2008
    107
    0
    0
    Ik heb mijn moeder informatie gevraagd over of ze wel eens miskramen had gehad enzo, en of ik ooit een ernstige ziekte had gehad, omdat ik graag wilde weten waaraan ik ga beginnen zeg maar.

    Ik had verteld tegen me moeder dat ik "in de Toekomst" wel kinderen zou willen, en ga daarvoor nu naar MEE voor advies enzo.
    Dat duurd nog een tijdje, maar we zijn er in iedergeval uit dat we het allebij willen.

    Maar mijn moeder is zo enthausiast, en heeft gisteren een trappelzak gekocht voor onze ( kleine die nog niet eens gemaakt is zeg maar).
    Ik heb haar maar niet verteld dat ik foliumzuur slik en dat we aan de slag willen binnenkort. Want anders komt ze met nog meer dingen aan zetten.
    Straks lukt het niet en dan zit je er mee.
    Wie van jullie moeders hebben hier ook last van?

    Groetjes Susan
     
  2. Lyst

    Lyst Bekend lid

    29 aug 2007
    580
    0
    0
    Utreg
    Nee, maar ik heb het (mede om die reden) ook tegen niemand verteld, dat we ermee bezig zijn.
    Het kan zo lang duren, en ik heb geen zin om iedere keer gevraagd te worden hoe het nou gaat, en of het eindelijk al zover is :rolleyes:
     
  3. Anneke99

    Anneke99 Bekend lid

    18 dec 2007
    613
    0
    0
    ah gewoon laten doen en mee genieten. Denk nog niet aan of het al dan niet wel zal lukken ofzo.. zorgen voor later. Gewoon genieten.
    Fijn toch dat je ma mee enthousiast is :)
     
  4. McNugget

    McNugget Niet meer actief

    Ja ik wou ook dat ik het niet had gezegt maar om een of andere reden wilde ik toch een soort bevestiging hebben van me moeder dat ze het leuk vond als ik aan kindere zou beginnen. Alleen me moeder en me zusjes weten het, dat ik het graag wil.. maar ik ben nu 8 dagen overtijd en morgen testen! Gelukkig is me moeder heel nuchter en die zegt van ja hij zou positief kunnen zijn maar dan nog kan er van alles fout gaan. Gewoon rustig aan!
     
  5. WendyH1979

    6 feb 2008
    46
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Capelle aan den IJssel
    Hoi Susan,

    Mijn moeder en schoonmoeder vonden het wel leuk dat we eraan gingen beginnen, maar gelukkig kwamen ze niet met spullen aanzetten. Ik heb last van mijn schildklier, dus het kan nog ff duren bij ons. :( Dit hebben wij ook verteld aan hun, omdat ik dus ook niet van die vragen/opmerkingen wilde hebben. Ze hebben er wel respect voor. Buiten onze familie kring weet verders niemand dat we er mee bezig zijn.
    Maar wel leuk dat je een enthausiaste moeder heb.

    Groetjes, Wendy
     
  6. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    mijn moeder gedraagt zich vrij normaal, ze zegt dat ze het leuk vindt dat ik jong moeder wil worden maar is ook blij dat ik nog wel "even" afstudeer. mijn schoonmoeder heeft al plannen voor de babykamer en logeerweekends, ze komen dichterbij wonen, enz *zucht* :rolleyes:
     
  7. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    ik (wij) hebben daar gelukkig geen last van gehad, maar ik vindt het wel heel erg voorbarig van je moeder om al een trappelzak te kopen, en zou haar ook zeer zeker zeggen dat ze dat pas zou moeten gaan doen op het moment jullie zwanger zijn en dat ook verteld hebben...

    ik heb altijd het gevoel dat zoiets de "niegus" brengt dingen te kopen terwijl iets nog niet eens zeker is...

    heb het dit keer ook gezien hoor bij ons...

    allebei de kids was ik direct zwanger, en stom maar daar ging ik ook de 3e keer vanuit en toen we onze inboedel vernieuwde gingen we gelijk de babykamer in orde maken..dus kids "verhuizen" naar zolder en andere kamer...en die heeft 1.5 jaar leeg gestaan tot het eindelijk zover was dit keer...

    dus ik ben er echt van overtuigd dat zulke dingen de niegus brengen en je niets moet doen vooraleer je zwanger bent, en of de 3 mnd gepasseerd bent...

    zeg tegen je moeder hoe je je voelt, en tegen de rest hoef je niets te zeggen ze merken het vanzelf wel als het zo ver is toch...

    gr.smoekie
     
  8. Vrouw1985

    Vrouw1985 Actief lid

    9 feb 2008
    107
    0
    0
    Ik vind het hartstikke leuk dat me moeder dat gekocht heeft.
    Ik heb haar alleen gevraagd of zei bepaalde dingen had die erfelijk konden zijn enzo.
    Maar heb haar ook bewust nog niks gezegt dat ik nu foliumzuur ben gaan slikken.
    Hou daar me mond wel over. Het is opzich makkelijk voor me om me mond te houden. Ze woont namelijk nog in Oostenrijk.
    En ze willen wel terug komen wonen in Nederland.
    Dus ik zal niet snel me mond voorbij praten :)
     
  9. wies31

    wies31 Fanatiek lid

    16 nov 2006
    3.371
    1
    0
    roosendaal
    ik hebook al spijt dat ik het tegen teveel mensen heb verteld. Zeker nu het zolang duurt. Om ons heen zijn er in die tijd al heel wat stellen zwanger geraakt en al zelfs van de 2e. Die blikken van iedereen als ik dan ergens binnenkom waar dan zwangeren zijn,ik zou het liefst zo weer omdraaien. Dus, inderdaad hou het lekker voor jullie en eventueel dichtbijstaande, des te minder word je er mee geconfronteerd.
     
  10. Daydreamy

    Daydreamy Fanatiek lid

    7 sep 2007
    3.945
    42
    48
    Vrouw
    Onderwijsassistent
    Ergens in de Polder
    Wij hebben het aan onze ouders en broers en zussen verteld, die vinden het allemaal heel erg leuk.
    M'n schoonzus heeft een dochtertje van bijna 4 en is dol-enthousiast dat wij ook bezig zijn, ze zal geen spulletjes kopen voor ons, maar in alles wat ze doet en zegt heeft ze het over onze 'kleine'.
    Ik ga hier helemaal in mee, omdat ik het zelf ook heerlijk vind om het er over te hebben :) maar als ik aan haar vraag of we het er niet meer over kunnen hebben, dan zal ze dat ook niet meer doen ;)
     

Deel Deze Pagina