Overgewicht en zwanger..

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door MamaVanGilani, 12 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Bij mijn eerste zwangerschap woog ik 117 kilo! En op t laatst 132,5!! 2 dagen naar mijn bevalling was ik 17 kilo kwijt! Nu op dit moment weeg ik 94 kilo, maar aangezien ik zwanger van de 2e ben zal het wel weer over de 100 gaan.. al probeer ik t zoveel mogelijk in de hand te houden.. nog meer dames met overgewicht en zwanger?
     
  2. pinky

    pinky Actief lid

    12 aug 2010
    195
    0
    0
    Adm medewerker Essent
    Op aarde
    Hooiiiiiii

    Zwanger van de 2e en op dit moment 125 kilo. Bij mn eerste 20 kilo aangekomen en op 100 kilo begonnen nu met 118 kilo begonnen en nu 125 kilo en blijf al een tijdje zo staan.
    heb nergens last van en ook niet gehad bij beide zwangerschappen:D en bij beide zwangerschappen binnen 3 maanden zwanger dus geen last van mn overgewicht (en rookte ook nog!)
    ik ben eerder 30 kilo afgevallen dmv sonja bakker maar ik stopte met de pil en mn lichaam ging raar doen en er zaten zo ineens allemaal kilo''s op:(

    Ik ben 1,78 en heb alles mooi in proportie gelukkig het is niet zo dat je aan mij ziet dat ik zo zwaar ben want heb ook gewoon broekmaat 42-44 en heb beste borsten en gewoon een taille maar brede heupen maar ook geen enorme kont ofzo haha gewoon een lekkere hollandse meid zegt mn mannetje:p

    Ik maak me er ook niet zo druk over heb er ook niks over gehoord van mn VK en moet ze ook niet proberen haha

    Maar ik ben nu dus minder aangekomen als bij de 1e en bij mn 1e waren die 20 kilo er ook zo weer af gelukkig!

    Als mn 2e is geboren ga ik weer lekker op dieet en sporten en dan wil ik volgend zomer 80 kilo wegen:D en dat gaat me ook wel lukken!

    Liefs!
     
  3. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Hey Pinkyy!! Nou super jho dat je je super voelt! Ik voel mezelf ook super! Toen ik 132,5 woog dachten mensen dat ik een grapje maakte.. ben namelijk 1,82m lang! En ben niet dik, gewoon stevig! Mankeer verders niks, zo gezond als een vis! Maar ja als je dan op de weegschaal gaat staan liegt ie er nie om haha.. ach ja.. Net wat je zegt.. als de 2e er is kunnen we naderhand er weer lekker tegenaan! Want de wil is er en dat ik t kan weet ik ook! En zo te zien kun jij t ook!

    Mijn VK hoorde ik er ook nooit over! En we hadden de grootste lol op de controles!

    Mijn vriend klaagt ook nie hahaha! Nou meid succes verder! Alles komt goed;)
     
  4. pinky

    pinky Actief lid

    12 aug 2010
    195
    0
    0
    Adm medewerker Essent
    Op aarde

    Precies! die weegschaal!! haha want sommige mensen kijken me echt heel dom aan als ik zeg hoe zwaar ik ben! en ik ga er niet om liegen vindt ik zoiets doms! neem me maar zoals ik ben en mocht mijn gewicht jou storen dan bye bye! gewicht zegt niks over mij als persoon;)

    haha ja mijn VK maakt er ook wel eens een geintje over ik kreeg laatst een opmerking dat ze er best tegenop zag om bij mij een echo te doen omdat ik een vachtje heb haha maar daarna zei ze nou ik heb het allemaal super kunnen zien hoor dus valt toch nog mee met je vachtje haha

    Mijn man wil ook liever wat om vast te houden hoor dat magere vindt hij maar niks! en uitgebleken 80 procent van de mannen willen graag een lekkere hollandse vrouw met heupen en wat vlees op de botten maja helaas ben ik al getrouwd:p:p:p:p:p

    tuurlijk gaan de kilo's er weer af! als je iets echt wilt dan lukt het ook!;)
     
  5. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    hoihoi dames
    ik weeg ook best veel 111 namelijk
    maar zijn jullie erg veel aangekomen ineens? of want ik ben nu 2x op controlle geweest en ik ben steeds afgevallen en ben ondertussen 19 weken zwanger..
    vk zei er niks over trouwens, weet ook niet of het kwaad kan ofzo
     
  6. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Nou hier ook iemand met overgewicht! Nu 116 kg en 1,65 m. Ben binnen 6 weken zwanger geraakt, heb geen klachten tot nu toe, moet alleen vanwege mijn gewicht in het ziekenhuis bevallen.
    Ik ben op 110 kg begonnen en ben nu bijna 20 weken zwanger.

    Als je het leuk vindt, kom je gezellig kletsen op het topic buikfoto's 100+, daar zijn we allemaal te zwaar en zwanger!!

    Het is mijn eerste zwangerschap en ik heb me er over verbaasd hoeveel waarschuwingen ik wel niet kreeg in het ziekenhuis, je hebt meer kans hierop, daarop en ga zo maar door. Alsof ik niet mag genieten! Juist omdat het mijn eerste is werd ik daar heel onzeker van! Het gaat nu gelukkig prima en ik heb het mooi losgelaten!

    Aanstaande maandag hebben we de 20 weken echo, dat is wel heel spannend vind ik!
     
  7. pinky

    pinky Actief lid

    12 aug 2010
    195
    0
    0
    Adm medewerker Essent
    Op aarde

    Hooiiiiii

    Nee ben niet veel aangekomen nu bij de 2e:D nu 7 kilo en dat is erg netjes maar bij de 1e wel 20 kilo aangekomen maar was ook meerendeels vocht (hele warme zomer pff) en was er dus ook zo weer af en mn kereltje woog ook 4 kilo.

    afvallen is niet erg hoor als de baby maar goed groeit! en als je al wat meer hebt komt dat wel goed hoor;) ik blijf nu ook staan op gewicht al een paar weken en mn kereltje groeit prima! als je maar niet overmatig overgeeft of diarree hebt en de baby groeit goed dan hoef je je niet zorgen te maken:D en misschien kom je wel megaaa slank weer uit deze zwangerschap haha zou ook leuk zijn toch!? baby eet jou wel op haha
     
  8. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Hee troetjuh, ik kwam bij Gilani de eerste weken helemaal niet aan en toen ineens 5 kg.. en toen weer niks.. dan weer een paar ons! En een ander valt af.. je kunt er niks van zeggen! Volgens mij kan het niet zoveel kwaad hoor meid.. en anders moet je het een keer vragen..
     
  9. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Hahahahaha da is t voordeel van stevig zijn he.. die vallen meestal naderhand meer af dan dat ze aangekomen zijn hihiihii.. da is weer t voordeel van ons he;)
     
  10. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Hey Meid.. die waarschuwingen, ik ken t!! Kans op suiker.. wat ik niet had! Moest me melden bij een Anethesist ivm met mn overgewicht, want de kans was er dat mn bevalling een negatieve kant op zou gaan!?? En dan had de anethesist me al gezien en konden ze me gelijk toedienen wat ik op dat moment nodig had! Nou... mn bevalling was heftig!! Zoals bij de meeste en ik had niks nodig hoor!! Bij deze zwangerschap ook, door mn pil heen!! En n vriendin van me waarbij het niet lukt om zwanger te worden en nu onder behandeling loopt in t zk maken ze alleen maar bang en moet ze afvallen bla bla bla.. bullshit!! Meid laat je nie gek maken! En in het ziekenhuis bevallen vond ik persoonlijk alleen maar fijn! Op t eind had ik geen keus meer want had beginnende zwangerschaps vergiftiging! Dus werd met spoed ingeleid! Succes! En ik kom zeker ff op de andere topic kijken!
     
  11. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    mmmm das wazig mijn vk zei helemaal niks over ziekenhuis bevallingen...
    over 2 weken ma is na vragen.. hoe dat zit dan of zou het per regio verschillen?
     
  12. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Zei mijn vk ook nie.. totdat ik t zelf vroeg toen ik 34 weken zwanger was!! En toen vertelde ze me dat als ik thuis wou bevallen op beneden in de woonkamer moest bevallen want als ik boven zou bevallen en er zouden complicaties zijn zou de ambulance me niet komen halen??!! Maar toen zei ze zelf al dat ze t zoiets doms vond, dat ze me zowiezo op medische redenen in t zh zou laten bevallen, maar ja had achteraf toch geen keus meer! Maar vraag het maar eens na..
     
  13. sjaantje85

    sjaantje85 Fanatiek lid

    4 sep 2008
    2.918
    0
    0
    Hier met de eerste zwangerschap begonnen met 120 kilo en eindigde met 133 kilo SCHOCKING maar hier ook 1,80 lang...

    Tweede zwangerschap begonnen met 108 kilo!!dr af gegaan na de bevalling niks voor hoeven doen:DEn zit nu op 134 kilo ben wel in verwachting van een tweeling...schrok hier wel van..maar gek genoeg zeggen de meeste mensen dat mijn buik echt alleen van voor zit;)

    Verder loop onder controle van gyn heeft er nooit geen woord over gerapt!Bloeddruk is perfect suikers perfect kindjes doen het super en t termijn waarin ik zit is voor een tweeling kei goed:)hij is ook heel trots op me;)

    Oja kwa vruchtbaarheid?Bij de eerste na 5 maanden dit was wel nadat ik vanaf mn 14de de pil slikte!!En nu gelijk hoppa de eerste ronde en dan ook nog eens twee eitjes bevrucht...dus dit zegt ook niet altijd wat!!

    fijne zwangerschap!
     
  14. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Woouww Sjaantje, super meid! En wat fijn dat t allemaal zo goed gaat!! Zie je wel;) Hihi.. wil helemaal niks zeggen! Heel veel succes met de laatste loodjes! Spannend!!
     
  15. pinky

    pinky Actief lid

    12 aug 2010
    195
    0
    0
    Adm medewerker Essent
    Op aarde
    hooiiiiiiii

    Ik heb trouwens ook niks gehoord over het feit dat ik moest gaan bevallen in het ziekenhuis, Ik wou zowiso al bevallen in het ziekenhuis bij mn 1e en nu moet ik ook weer in het ziekenhuis bevallen omdat ik een keizersnede heb gehad bij mn 1e.

    Ik loop nu ook gewoon bij mn VK en moet met 36 weken naar de Gyn maar ik hoor ook wel eens dat als je overgewicht hebt je gelijk naar de Gyn moet en de VK je niet begeleid dat heb ik met beide zwangerschappen ook niet gehad dus zo zie je maar weer dat het misschien wel per regio verschillend is!

    Vindt het maar raar want als je kijkt naar de vrouwen die vroeger rond en mollig waren en dat de hype was haha die ook gewoon thuis konden bevallen en je nu gelijk al veroordeeld wordt op je gewicht en naar de gyn moet en in het ziekenhuis moet bevallen snap ik gewoon niet.

    Tja overgewicht is ongezond maar ik denk dan bij mij zelf als ik niet gezond zou zijn of mijn lichaam en ik ben binnen 3 maanden zwanger van allebei mn kindjes en ik heb gerookt als een ketter en hield ook wel van een glaasje alcohol hoe kan dit dan? maar ik zeg maar zo overal waar TE voor staat is niet goed! TE zwaar TE licht TE veel roken TE veel drinken en zo kan je nog wel even doorgaan he;)

    Wat ik wel weet is dat je idd niet boven mag bevallen als je thuis wilt bevallen want de broeders mogen ARBO wet maar 100 kilo tillen ofzo en als je trapopgang ook te smal is mag het ook niet.

    Whaha ik zie mezelf al liggen op een brancarde en een takelwagen in mn voortuin door de voorruit boven naar beneden getakeld whaha dat is gelijk groot nieuws in ons dorp :p

    Liefs:D
     
  16. gaab27

    gaab27 Fanatiek lid

    30 dec 2010
    1.585
    1
    0
    Den Haag
    Wat verschillend allemaal he?!
    Ik moet in het zk bevallen en sta ook al vanaf het begin onder controle bij de gyn voor mijn overgewicht.
    1.60 en 105 kg dus ook btje erg erg veel.
    Gelukkig gaat alles tot nu toe nog voorspoedig en gaat het uitstekend met mij en de baby :)
     
  17. snelly

    snelly Fanatiek lid

    10 aug 2010
    1.854
    0
    0
    achter mijn zoontje aan hollen
    ergens in zuid holland
    Hey dames,

    Als jullie je maar goed voelen toch.Bij mijn 1en2e zw woog ik 120 kilo (mk) Bij mijn 3e zw was ik 97 kilo en was met 37 wk 130 kilo dus heel veel aangekomen (ben wel 1m83.) Bij mijn 4de zw was ik 95 kilo en bij de mk 13wk was ik 107 kilo dus ik kom echt snel aan bij mijn 4e zw ietsje minder toen begon ik op 97 en bij 11 wk (mk )was ik 103 had het netjes gehouden.

    Ben benieuwd wat de volgende zw gaat brengen merk wel dat het steeds moeilijker wordt om de kilo's er af te krijgen, vooral na al die mk.

    Succes dames en geniet ervan
     
  18. Ann

    Ann Actief lid

    11 aug 2010
    158
    0
    0
    maatschappelijk werkster
    Noord Brabant
    hai meiden,

    Hier ook mama met overgewicht.
    Moest bij mijn eerste zwangerschap dus ook perse in het ziekenhuis bevallen omdat je toch kans op complicaties kan hebben....
    Ook testen ivm suikerspiegel moeten doen (ontbijttest). Baalde er wel van omdat je ook zo wordt geconfronteerd met je overgewicht, waar ik natuurlijk al zowiezo van baal.
    Ik voel me dan ook gelijk behandeld als een extreem vet varken, terwijl ik ook ondanks mijn kilo's qua uiterlijk echt niet zo enorm belachelijk huge eruit zie.... en verder heel gezond ben...confronterend dus.
    Achteraf was ik blij dat in het zh beviel, zonder complicaties overigens... vond het toch wel een fijn idee (los van mijn overgewicht).

    Uiteindelijk kan ik ook wel relativeren, ken veel slanke mensen die ook door allerlei redenenen uiteindelijk ook in het zh moesten bevallen, dus tja.....

    Nu ben ik weer zwanger, ga er vast maar vanuit dat ik in het zh terecht kom... haha.
     
  19. Assje

    Assje Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.440
    1
    0
    Nog eentje meldt zich! Voor ik zwanger werd schommelde ik rond de 100, nu heb ik geen idee want ik houd het al sinds week 20 niet meer bij :) dat verandert toch niets want lijnen mag niet, waarom dan jezelf gek maken? Ik ben in de eerste maanden afgevallen, daarna weer bijgekomen en verder gegroeid. Gelukkig ben ik alleen qua buik gegroeid!

    Ik vind zelf de waarschuwingen wel meevallen. De verloskundige heeft me alleen bij de intake om gewicht gevraagd, vulde dat zonder opmerkingen in en ik heb nooit meer hoeven wegen. Ik ben overal (vlos, gyn, etc) gevraagd waar ik wilde bevallen, niemand zei iets over het ziekenhuis.
    Ja, wel willen ze dat je een dagcurve doet i.v.m. hogere kans op suiker. Logisch, want met overgewicht heb je dat ook als je niet zwanger bent. Extra checks zijn nooit weg vind ik, mijn suiker is tot nu toe perfect.
    Ook moet ik extra groeiecho's laten maken, wat ik ook niet raar vind. Dat is omdat ze bij overgewicht minder goed het kindje kunnen voelen en dus met een echo een betere schatting kunnen maken. Je hebt dus egenlijk meer zekerheid dan een slank persoon, nooit slecht toch?

    Waar ik me wel aan ergerde was dat de gyn laatst zei dat ik op het eten van suiker moest letten. Dit nadat hij had gemeten dat het kindje in groei voorliep. Hij mat anders dan alle eerdere metingen (door minstens 5 verschillende personen) en mijn bloeddruk (normaal altijd 120-130/70-80) was aan de hoge kant gemeten door een stagiaire verloskundige die het in 15 sec klaar had...wat volgens mij niet kan. Bovendien had ik de dagen ervoor net groeispurt gehad, dagenlang strakke buik.
    Dus ook al liep het wat voor, dat is een momentopname, dit was de 2e meting en de 1e was exact op schema. Maar ik kreeg meteen die opmering, met een voorzichtige verwijzing naar mijn gewicht, terwijl ik maar heel weinig suiker gebruik! Toen was ik wel even pislink! :x

    En dat je het zo laat ziet. Ik heb maanden afkeurende blikken gehad van collega's en vage bekenden omdat mijn kleding strak begon te zitten op mijn buik. Toen ik de 20 weken voorbij was en mijn werkkleding gespannen zat om een duidelijke bol, vroeg de eerste voorzichtig of ik misschien zwanger was. Toen was ik er al zo klaar mee dat ik aanvankelijk nee gezegd heb. Sorry hoor, maar niemand komt toch alleen bij de buik zoveel aan en voor de rest nergens op het lichaam, zonder zwanger te zijn? ;)


    Verder gaat het bij mij qua gezondheid verschrikkelijk slecht, maar dat heeft niets met mijn gewicht te maken.
    En ohja, vruchtbaarheid heeft niet te maken met je gewicht als je een normale cyclus hebt. Je KAN door overgewicht (ondergewicht trouwens ook) een verstoorde cyclus krijgen en in dat geval kun je moeilijkheden ervaren rond het zwanger worden. Maar als je een normale cyclus hebt is dat helemaal niet van toepassing, wat je gewicht ook is.
     
  20. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik hoef niet in het zkh te bevallen voor mijn gewicht (bmi 35,5) in principe ben ik wel zwaar genoeg, maar ik heb een zware bouw waardoor de gyn het niet nodig vond.

    vlos heeft nooit moeilijk gedaan. mijn suiker wordt wel steeds geprikt, ook omdat ik veel vw heb het kindje groot is, maar mijn suiker is echt super laag.

    qua vruchtbaarheid: mijn zoon was de eerste ronde raak en deze kwam door de anticonceptie heen :D

    het ENIGE nadeel dat ik heb ondervonden is dat de ruggeprik soms moeilijker zetten is bij overgewicht, ik had wel een paar pogingen nodig.
     

Deel Deze Pagina