Bekken instabiliteit en werken in de zorg..

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Neeltje1986, 7 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Hoi meiden..

    Ik ben van de week bij de ha en arbo arts geweest ivm bekken instabiliteit. Nu al :(

    Er staat in de brief dat ik niet mag; tillen, bukken, duwen etc. Niet langer dan 20 min. staan of lopen en de houding afwisselen. Voldoende pauzes nemen op een werkdag.

    en; 'Vanaf heden is betrokkene mijn inziens in staat om werkzaamheden te verrichten waarbij rekening wordt gehouden met bovengenoemde beperkingen en mogelijkheden. Als het werk kan voldoen aan deze randvoorwaarden, is een urenbeperking (nog) niet nodig'.

    Nu werk ik in de zorg.. Sta op een intensieve groep qua verzorging. Dus 20 min. niet lopen of staan is, vooral, in de ochtend echt een probleem. Kan het nu zo zijn, dat mijn leidinggevende mij toch een aantal % ziek meld bij het UWV en voor het geld dat zij hier van krijgen een vervanger inschakelen?

    Dit is mijn eerste zwangerschap/bekken instabiliteit. Dus ik heb geen idee wat ik kan verwachten qua werk. Wel is mijn werkgever duidelijk in dit soort zaken; gezondheid gaat voorop. Maar vraag me toch af hoe het bij andere is gegaan qua afspraken e.d.

    Dus de uiteindelijke vraag (;)) is;
    Of er meiden zijn met een herkenbare situatie, en wat daarmee afgesproken is?

    Liefs..
     
  2. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Helemaal niemand.. ?
     
  3. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Hoi, nee sorry. Ik heb dan wel b.i. maar ik werk op het moment niet meer (geen contractverlenging) dus ik kan je niet echt helpen. Je moet echt wél aan jezelf denken.
     
  4. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    ik had bekkeninstabiliteit na de zwangerschap erg vervelend en ga echt even naar een bekkenfysio (dit is een fysiotherapeut gespecialiseerd in bekkenpijn) ik kon op een gegeven moment helemaal niets meer niet staan liggen lopen etc.
    deed pijn

    maar vanwege je werk
    ik werk ook in de zorg (thuiszorg) ik ben met 28 weken gestopt omdat ik erge last had van pijnlijke hardebuiken , ik ben vanaf toen kantoor werk gaan doen
    eerder ook last van harde pijnlijke buiken, toen ging er een stagiaire mee op route of ik deed een halve route
    (met onze eerste had ik met 32 weken weeën en wou absoluut dit risico niet weer lopen en nam vroegtijdig veel rust, overig is hij wel 2 dagen voor de uitgerekende datum geboren)
    hoe dat met het uwv zit weet ik eigenlijk niet, je leidinggevende vast wel

    denk om jezelf meid!!!!!!!!!
     
  5. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.187
    2.392
    113
    je werkgever moet je andere werkzaamheden bieden en dan hoef je nog niet terug in uren begrijp ik uit wat je schrijft.
    Dus het bij opstarten 's morgens betekent dit dat jij bijv de clienten eten geeft en de medicijnen geeft en iemand anders het tilwerk.

    Ik kan me bijna niet voorstellen dat er niet iemand extra moet komen. Maar ik begrijp dat je nu nog helemaal niet ziek gemeld bent.

    Ik werkte ook in de ( verst. geh.) zorg en ik met 12 weken al mijn werk niet meer doen.
    Ik ben tot mijn verlof 100% ziekgemeld maar heb wel tot het eind 2 x 4 uur kantoorwerkzaamheden gedaan.
     
  6. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Dankje voor jullie reacties!

    Sinds vrijdag ben ik ziek gemeld, om morgen contact op te nemen met mijn leidinggevende over het hoe en wat nu verder.

    Mij lijkt dat er in ieder geval hulp bij moet komen 's morgens, aangezien mijn collega niet alleen alle 12 cliënten kan douchen, aankleden etc.

    Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat.. Voor mezelf op komen is niet mijn sterkste punt, dus ik hoop dat ze morgen niet moeilijk gaan doen!
     
  7. Simsalabim

    Simsalabim Actief lid

    14 sep 2009
    150
    1
    0
    NULL
    NULL
    Werk zelf in de zorg, en heb ook veel vriendinnen die in de zorg werken.
    Dus wel wat ervaring hier, en ook bekkenpijn. Ik heb nu al een paar jaar een zittende functie dus dat scheelt, hoewel lang zitten ook best moeizaam is. Maar met geregeld lopen hoop ik het toch tot mijn verlof te halen.
    Ik zou idd zeggen dat je kantoorwerk/ondersteunend werk/zorgplannen etc. op je huidige groep moet kunnen doen, want in de adl verzorging kun je echt maar weinig nu.
    Zou het een optie zijn om voor tijdens je zw. schap tijdelijk op een andere groep te gaan werken waar je minder/geen zorgtaken hebt? Binnen de verst. geh. zorg kan dat soms wel namelijk op hoog niveau, weet niet of dat ook kan waar jij werkt? En wens je sterkte, kom voor jezelf op morgen he, iemand anders doet het vaak niet voor je!
     
  8. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Vrees dat ik helaas niet op een andere groep kan staan.. Ik ben namelijk bezig met 3 mnd verlenging, zodat ik 1 nov. mijn diploma op zak heb. Het enige onderdeel dat ik nog moet halen is communicatie, en dat kan nu natuurlijk wel gewoon. Ik hoop dat er morgen een passende oplossing komt, die voor beide goed is.

    Ik ga zeker voor mezelf op komen.. Het gaat nu niet alleen om mij, maar ook om die kleine uk in mn buik..

    Kunnen ze trouwens eisen dat ik wel gewoon de adl verzorging doe?
     
  9. bapsie

    bapsie Niet meer actief

    werk ook in de zorg, vanaf 15 weken erg last toen eerst vakantie gehad en daarna zittend werk/administratie en stuk gelopen projecten opgekapt, ivm toenemende pijn en heel veel harde buiken met 28 weken volledig in de ziekte wet... voelde me zelf heeft schuldig maar gelukkig een goed hoofdvpk die het snapt en grotendeels snapte mn collega's het ook!
     
  10. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    hier ook werkzaam in de zorg, vanaf 18 wk, halve dagen gewerkt en aangepast werk, zelfde beperkingen die je al aangaf, vanaf 26 wk volledig in de ziektewet........

    Een tip: denk aan jezelf en je uk, hoe langer je nu stug doorgaat, hoe beroerder het gaat worden qua pijn etc......
     
  11. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Bedankt voor alle 'voorbeelden' en afspraken die jullie hebben gemaakt.. Geeft me wat moed voor morgen.. Ik zal jullie op de hoogte houden..
     
  12. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Nog een vraagje dan ;)

    Zijn er argumenten waarop mijn werknemer kan eisen dat ik mijn huidige taken blijf doen, of is het zo dat zij moeten voorzien in het advies van de arbo arts?
     
  13. Simsalabim

    Simsalabim Actief lid

    14 sep 2009
    150
    1
    0
    NULL
    NULL
    Bij ons was het altijd zo, maar slag om de arm want al een tijd niets te maken gehad met arbo-arts, dat een arboarts advies uitbracht maar dat dat niet bindend was. Dat kan dus zowel in je voor- als nadeel werken bedenk ik me. Als ik het google kom ik verschillende verhalen tegen, zowel bindend als niet bindend.
    Maar als je je ziek meldt bij zwangerschapsgerelateerde klachten komt ook het uwv in beeld. Als zij ook vinden dat het zw. gerelateerde klachten zijn, en dat is wel waarschijnlijk bij bekkenklachten, krijgt je baas vergoeding voor jou en kan daar dus iemand anders voor werken.
    Ik vraag me af of het nog een verschil maakt voor het werken/ziekmelden of je bekkenpijn hebt of bekkeninstabiliteit. Mijn bekkenfysio maakt een duidelijk onderscheid, en zegt dat het woord instabiliteit vaak verkeerd gebruikt wordt en dat er meestal alleen sprake is van bekkenpijn, maar dat veel mensen het verschil niet weten. En dat je bij een volledig instabiel bekken bepaalde dingen niet meer kan en bij bekkenpijn nog wel.
    Maar ik ben geen expert hoor, dus houd me ten goede.
     
  14. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Bedankt Simsalabim!
    Ik kwam op google ook niet echt wijs uit.. Wat ik van mijn arbo arts begrepen heb, is dat hij een advies uitbrengt en zij dit dan op 'moeten' volgen.. Maar ik ben helemaaaaal niet bekend met de arbo arts, dus vandaar mijn onduidelijkheid en onzekerheid..

    Ik maak me ook veel te druk om morgen, telkens denk ik; wat als....
    Want een hele dag staan, lopen en rennen achter de clienten aan lukt me echt niet meer. Laat staan verzorgen. Als ik hier een rondje met de hond heb gelopen, verga ik van de pijn. Ik weet dan geen houding die wel prettig aanvoelt..

    Misschien moet ik me niet zo druk maken, en het morgen over me heen laten komen..
     
  15. Simsalabim

    Simsalabim Actief lid

    14 sep 2009
    150
    1
    0
    NULL
    NULL
    Je kan ook nog een bekkenband overwegen of dit iig overleggen met je fysio. Ik heb er eentje, een dubbele(erasmusband) die ik draag als ik veel moet lopen. Hij zit best wel strak, moet voor de steun, dus echt lekker zit het niet maar het helpt me wel. Mag van de fysio niet teveel gebruiken anders worden je spieren wat lui maar wel voor als ik veel moet lopen.
    Ik waggel er gelijk een stuk minder mee dus dat is mooi meegenomen. Maak je niet te veel zorgen over het gesprek, maak een afspraak met een fysio dan laat je ook zien dat je werkt aan je herstel. Succes morgen!
     
  16. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    @Simsalabim;
    Ik heb a.s. donderdag een afspraak met de fysio. Ik wil er alles aan doen om mobieler te worden! Het is dat mijn collega me donderdag op mn falie gaf, anders had ik w.s. nu nog doorgewerkt.. Scheelt dat ik van die lieve collega's heb :)
    En bedankt voor de tip over de bekkenband!
     

Deel Deze Pagina