snoep..chips...koek...chocola...zucht...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door lovelybaby, 23 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovelybaby

    lovelybaby Actief lid

    30 sep 2008
    115
    0
    0
    verpleeging
    ede
    hoi,

    ik heb een vraag..
    Ik eet zo aso veel snoep, chips enz....echt als ik uit mn werk kom duik ik de kast in en voor het naar bed gaan is het meeste wel leeg,,

    Zou dit echt schadelijk zijn voor de baby van bijna 3 maanden?
    Ik kan het echt niet laten..
    Ik eet totaal geen groenten, wel veel fruit.maar het warme eten daar heb ik al weken een afkeer van. Ik eet dan soep of pap of pizza ofzo..

    Mijn vraag dus...is dit schadelijk?
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    lieverd

    normaal is het niet goed nu ook niet maar als je zwanger bent hebt je buien dat je de hele kast leeg eet ik het net een zak choco pepernoten leeg dus ja het is niet goed voor je zelf maar je kleintje vind zijn stoffen wel hoor
     
  3. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Die afkeer van warm eten wordt vanzelf weer minder bij mij was dat met 14 weken, alhoewel ik nu nog wel heb dat als ik er aan denk er misselijk van wordt. maar als het dan voor mijn neus staat vind ik het lekker.

    Probeer in ieder geval je fruit en groente binnen t ekrijgen, maar inderdaad de kleine neemt wel wat ie nodig heeft hoor. Dus hoef je je daar niet druk over te maken.
     
  4. Mommy2be

    Mommy2be Bekend lid

    13 mrt 2008
    528
    0
    16
    Het is belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet, voor zowel de embryo als voor jouzelf. In de beginfase ontwikkelen zich de belangrijke organen in de embryo, daarom is het belangrijk dat je ook goed let op wat je eet (gezond) verder natuurlijk ook voor jouzelf, voor je stoelgang etc.

    Van veel ongezond eten kom je onnodig veel aan, en dat moet je voorkomen in je zwangerschap, want je komt al wat kilootjes aan in de latere stadium en jij bent nog maar 10 weken. Ik zou toch proberen om wat minder te snacken en wat meer gezond te doen, in jouw en je baby's voordeel.

    Ik had ook een afkeer tegen warme maaltijden, maar je kunt altijd wel gezond blijven eten.
     
  5. meinouw

    meinouw Actief lid

    16 sep 2008
    431
    0
    0
    zutphen
    Ik zou me er niet al te druk over maken...je hebt ook grote kans dat je over een paar weken weer zin hebt in hele andere dingen dan nu.
     
  6. joss81

    joss81 Fanatiek lid

    18 mei 2007
    1.153
    0
    0
    zwolle
    ehm als je veel snoept heb je ook minder zin in warm eten (spreek uit ervaring...) Zou wel proberen om genoeg vezels en vitaminen binnen te krijgen. Beetje snoepen daarnaast is niet zo erg...maar dagelijks de kast leegeten lijkt me niet gezond! Hahaha
     
  7. meisjex

    meisjex Actief lid

    9 aug 2008
    128
    0
    0
    Ik kon zelf ook geen warm eten naar binnen krijgen.. ging al overgeven als ik het enkel zag.
    Fruit ging ik ook van overgeven, oftewel kreeg dus helemaal geen vitamines binnen.
    De gynaecoloog zei dat het niet zo heel veel kwaad kon.
    Snoepjes gingen er daarentegen wel weer in ;).
     
  8. Rainbow78

    Rainbow78 Actief lid

    22 sep 2008
    189
    0
    0
    Ik kreeg al trek van alleen je titel :D
     
  9. Cilla24

    Cilla24 Fanatiek lid

    23 sep 2008
    2.810
    0
    0
    verkoopster
    ik heb ook alleen maar trek in lekkere dingen en aardappels kriijg ik echt niet weg! wel fruit heel veel fruit. soms gooi ik t zelf in de blender en af en toe koop ik lekker van die baby hapjes mmmmm.
    S avonds neem ik meestal alleen groenten en een klein stukje vlees
     
  10. Ramona82

    Ramona82 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.198
    0
    0
    Huismama
    Limburg
    tja wat moet ik hier op zeggen (zelf friet verslaafd hihi)......... maar denk er over na dat de kilo's eraan kunnen vliegen :confused:
    en dan ga je je heel rot voelen (doe ik nu ook) en als dat gebeurd mag je ook nog regelmatig suiker gaan prikken van je verloskundige :rolleyes:
    dus geniet maar probeer het met mate ;) ;)
    grtz Ramona
     
  11. Cilla24

    Cilla24 Fanatiek lid

    23 sep 2008
    2.810
    0
    0
    verkoopster
    hahaha friet verslaafd! ik werk in een snackbar haha hoe denk je dat ik het heb? ben op t moment evht verslaafd aan kipnuckets met loempiasaus (de combi!) maar ik mag er van mezelf maar 4 per dag....
    En dan patat er is altijd wat over en wij gooien niks terug... toch zonde om t weg te gooien!
    Gelukkig ben ik nog niks aangekomen:D
     
  12. diaantje1984

    diaantje1984 Actief lid

    17 jan 2008
    298
    0
    0
    ik had de eerste weken ook erg veel trek in chips, patat, chocola etc. En had totaal geen behoefte aan gezond eten. Nu is dat helemaal bijgetrokken, warm eten vind ik weer heerlijk, vooral de stampotten. En ook fruit gaat er weer in. Eet nu ook alles volkoren dat is sowieso ook gezonder.

    Maar of het slechte eten nu echt kwaad kan voor je kind, ik hoorde van niet.Het kind pakt de voedingsstoffen die hij/zij nodig heeft en merkt nog niet wat je eet. Maar het is voor jezelf wel vervelend als je veel aankomt, het moet er ook allemaal weer af. :(
     
  13. Lorelei77

    Lorelei77 Lid

    21 apr 2008
    46
    0
    0
    Grappig, ik herken precies mijn eigen verhaal! In het begin lustte ik ook alleen maar fruit en pizza enzo. Maar maak je geen zorgen hoor, het trekt vanzelf bij - bij mij iig wel, bij ongeveer de 15e week at ik weer redelijk normaal! Al heb ik nog altijd een afkeer van vegaburgers... Best maf, normaal ben ik er gek op! Ook vlees en vis enzo gaan er maar met mate in...

    Ach, zo heeft iedereen zijn zwangerschapsdingetjes! Zou me niet teveel zorgen maken, daar heeft je kleintje waarschijnlijk eerder last van!
     
  14. Babylicious08

    Babylicious08 Actief lid

    25 mrt 2008
    210
    0
    0
    Niet al te druk maken hoor. Je kindje haalt het nodige wel uit je lichaam. Dat zijn gewoon je hormonen. Ik was normaal ook niet echt een snoeperd, maar de laatste weken doe ik eigenlijk ook bijna niet anders. Ik eet overigens wel 's avonds veel groente en fruit enzo, maar het snoepen doe ik tussendoor gewoon. Koop anders een vitaminesupplement voor zwangere vrouwen. Davitamon heeft er een (wel vrij prijzig). Ik heb in het begin Mama van VSM geslikt (is een stuk goedkoper), dan krijg je alsnog het nodige binnen. Dus niet druk maken, lekker genieten!
     
  15. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Lijkt me niet echt bevorderlijk, maar dat weet je zelf denk ik ook wel.
    Ik hoop dat je een goede multivitamine slikt! :)
     
  16. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Ach zo zijn er ook vrouwen die 4 maanden lang (of langer) ALLES uitspugen wat ze net gegeten hebben, dus................................ALS je maar wat eet.
    Tuurlijk is het beter als je gezond eet, aardappeltje, vezeltje, groente, fruitje.....mja, als dat er ff niet ingaat, pech! De kleine vind zijn stoffen wel!
    Probeer iig IETS gezonds te eten..fruit doe je al; perfect! Als dat er wel in gaat, neem daar wat meer van!
    En neem idd een vitaminepil elke dag speciaal voor zwangeren!
     
  17. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Ja, ik ben er zo eentje. Ik spuug gelukkig niet zoveel meer omdat ik mijzelf niet meer ga dwingen om "gezond" te eten. Ik eet elke dag een bord bambix en 4 sneetjes bruin brood en dan nog een warme "ongezonde" maaltijd. Doordat ik moet aankomen van de vk, eet ik dus ook alleen maar wat binnen blijft en geen gedwongen aardappelen enzo.
    Helaas ben ik een echte snoeperd, dus tussendoor best wel veel koekjes, chocolade en ander snoep. Gelukkig geen fan (op dit moment dan) van chips.

    En het belangrijkste: elke dag multivitamines slikken
     
  18. Tacha1987

    Tacha1987 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.964
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Belgiƫ - Antwerpen
    Ik eet sinds ik zwanger ben ook heel veel snoep hoor en chocolade sinds week 20 ofzo en heb echt geen zin in fruit behalve bananen en af en toe mandarijntjes ;)
    Maar zolang je je zwangerschapsvitamientjes elke dag slikt enz kan het geen kwaad hoor mijn baby is perfect qua groei enzo dus ze halen hun goede stoffe wel ;)
    enkel voor de kilo's is het minder goed, ben al 15 kg aangekomen :oops:
     

Deel Deze Pagina