hond en baby op komst

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door sdeterink, 15 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sdeterink

    sdeterink Actief lid

    4 apr 2008
    136
    0
    0
    Overijssel
    Hoi, hoi.

    Ik ben in februari volgend jaar uitgerekend, we hebben een hond van bijna 4 jaar oud, mannetje, heidewachtel.
    Hoe kun je hem het beste aan de baby laten wennen, wat is de beste manier om dit aan te pakken? Heeft er iemand tips?
    De hond is geen kleine kinderen gewend, (heb geen nichtjes / neefjes of buurkindertjes die met hem spelen) Dus het is waarschijnlijk allemaal vrij nieuw voor hem.
    Heeft er iemand tips? Alvast bedankt.
     
  2. Inggrid

    Inggrid Fanatiek lid

    4 jul 2008
    1.793
    0
    0
    verpleegkundige
    Twentheland
    De hond vooral goed laten snuffelen aan de baby zo kan hij hem ruiken en zien. als hij er bijv niet bij mag kan hij het zien als een indringer. Dus laat hem maar lekker een lik door het gezicht van het kind geven. Tenminstte zo ging het bij mijn ouders de hond en de baby van mijn broer. Het gaat geweldig nu.
     
  3. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    sorry maar..... gadver! (die lik)
     
  4. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Wij hebben hem gewoon zoveel mogelijk betrokken bij alles. Dus de kleertjes aan hem laten ruiken, aan luiers ruiken (vond ie prachtig haha) misschien kun je wat babygeluiden op youtube laten horen aan de hond zoals huilen, lachen etc. En toen onze zoon thuis kwam, hebben we de hond erbij geroepen en aan hem laten ruiken terwijl we hem aaiden en enthousiast toespraken. Geef hem vooral veel positieve aandacht en negeer het als hij bang doet ofzo. Moedig hem aan om het vooral heel leuk te vinden.
     
  5. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Op een hondentong zitten minder bacterieen dan op jouw tong ;)
     
  6. Brechtje

    Brechtje Actief lid

    22 sep 2008
    493
    0
    0
    Wij hebben niet echt wat extra gedaan. Hij was gewoon altijd gezellig bij ons in de huiskamer. Tot nu toe gaat het altijd prima. Maar we hebben ook wel een makkelijke hond en het is een makkelijk ras(labrador).
     
  7. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.484
    113
    Net als Brechtje, niet echt anders dan voorheen gedaan en dit ging allemaal prima. Met de kennismaking de hond geaaid en even laten snuffelen. Geen gelik, je hond kan wormen hebben (hoef je niet altijd te zien en zelfs al ontworm je hem 4 x per jaar) en dat hoeft mijn kindje niet te krijgen.
     
  8. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Wij hebben een bruine labrador van 2 1/2 jaar. Die was dan al wel kleine kinderen gewend ( van vrienden die hier langs kwamen ) wij hebben hem vooral overal heel erg bij betrokken. Dus als we boven in de babykamer aan het klussen waren lag hij daar op een kleedje. Kwamen er nieuwe meubels/spullen ( box, kinderwagen ect ) overal aan laten ruiken en ruim op tijd laten wennen. Tijdens de weeen is hij in het begin bij me op de slaapkamer geweest. daarna beneden. Na de bevalling heeft mijn man de nageboorte aan de hond laten ruiken en toen alles schoon was gelijk de hond bij mij en Levi laten ruiken.
    Het gaat helemaal super hier en nog geen één keer iets van jaloersie laten zien.
     
  9. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Wij hebben twee ruwhaar teckels. We hebben ze na de geboorte het mutsje laten snuffelen dat Emme direct na de geboorte op heeft gehad. Verder in de kraamweek regelmatig de honden een keer mee naar boven nemen (mogen ze normaal nooit maar ik lag de eerste dagen lekker in bed) en laten kijken en snuffelen aan het kindje.

    Verder gewoon normaal doen en de honden vooral niet weghouden bij je kind. Zo wennen ze er aan.

    Ook de kraamvisite vragen om ook de honden aandacht te geven.

    Het zijn nu echt de allerdikste vrienden van Emme. Zo leuk!

    Pim
     
  10. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    hoi hoi

    heb zelf 3 grote honden (2 labradors en een kruizing!) zie mijn album voor foto's en ik laat zowiezo onze labrador iedere dag luisteren naar mijn buik! dat doe ik dan door zijn oor der tege aan te drukken en hij begint keihard te kwispelen en gek rondjes te rennen en enthousiast te zijn.... dit doe ik juist bij hem door zijn nare voorgeschiedenis bij zijn vorige baasje daar heeft hij een kronkel van opgelopen, tis verder liefste hond van de wereld...
    de andere 2 honden zijn dol op kindjes en lucky gaat altijd mee naar de voetbal op zaterdag en daar heeft ie een vriendinnetje van 4 jaar oud die loopt hele dag met hem te slepen en dan is ie zo lief en voorzichtig met haar! zo lief

    en als onze baby in februari is geboren dan wil ik zowiezo kindje meteen bij ze zetten en ze ermee laten wennen
    en op geboorte kaartje gaan we ook duidelijk zeggen dat de kraamvisite eerst de honden aandacht moeten geven en daarna de baby....
    mensen weten hoe wij met onze dieren zijn :)
     
  11. Cilla24

    Cilla24 Fanatiek lid

    23 sep 2008
    2.810
    0
    0
    verkoopster
    zo en zo wil ik altijd dAT mensen die bij ons binnen komen me hond even een aai geven (eerder wijkt ie ook niet).
    Maar ik ga alle kleertjes wassen van te voren en ook de hydrofiele luiers..1 daarvan is voor de hond.
    Ik ga ook de zwitsal lotionnetjes gebruiken en daar doe ik nu af en toe alsvast wat van op me handen en dan ga ik heel rustig met me hond spelen (knuffelen en aaien) zodat ie straks de geur goed kent en het associeerd met wat leuks..
    En als de baby er starks is lekker met de hond en de baby wandelen.
    Ik heb een labrador hij is echt helemaal gek van kinderen hij wil in elke wandelwagen ff kijken.. Ik maak me niet druk maar neem wel het zekere voor het onzekere.
    hij likt nooit in gezichten maar ik laat m wel zodra we thuis komen uit t ziekenhuis aan de baby snuffelen en dan zal ie wel aan de handje likken enzo en die was ik daarna wel even.

    MMM ik zou een kort verhaaltje schrijven
     
  12. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    hahahaha ik douche mijn honden eens in de zoveel tijd met baby shampoo van zwitsal heerlijk ruikt dat !
     
  13. Liz01

    Liz01 Actief lid

    26 sep 2008
    167
    0
    0
    Drenthe
    Ik heb een aantal weken geleden de beheerder van het forum gevraagd of ik in de informatiehoek ook wat algemene tips kon zetten ten aanzien van kinderen en honden. Ik zal ze het anders opnieuw even vragen, want er zijn inderdaad heel veel mensen met honden die dezelfde vragen hebben als topicstartster.

    Liz01
     
  14. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.484
    113
    Bij ons wordt de hond als laatste begroet, staat als laatste in de rang, niet mijn baby. Jaloezie is een menselijke emotie, niet van een hond, een hond wil altijd hoger in de rangorde komen en gedrag dat daaruit voortkomt zien mensen vaak als jaloezie.
    Mijn hond krijgt gewoon dezelfde aandacht als daarvoor, niet meer of niet minder. Het gaat prima, het zijn de dikste vrienden.
     
  15. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    daar ben ik het echt niet mee eens dat dieren niet jaloers worden....
    het is namelijk al zo vaak gebeurd in gezinnen waar een baby komt dat de dieren in 1x niet meer in tel zijn en dat ze totaal worden genegeerd of veel minder aandacht krijgen als te voren
    heb redelijk hondenkennis en je wil niet weten hoeveel honden er weg moeten als er een baby komt omdat ze in 1x vals zijn of geen tijd meer voor hebben....
     
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.484
    113
    Natuurlijk raakt een hond van slag als hij opeens veel meer of minder aandacht krijgt. Hij zal er alles aan doen om zijn plek weer terug te veroveren. Wij gedragen ons juist daarom niet anders naar de hond toe als voor het kind er was.
    Een hond wordt niet uit het niets 'vals'. Je kunt aan zijn lichaamstaal al heel veel aflezen, helaas hebben veel mensen daar de ballen verstand van. Mijn hond is mijn hond en niet een soort klein kind of broertje of zusje. Dit soort dingen doe ik allemaal door ervaring. Juist omdat wij een hond hebben gehad, die wij (onbewust en met de beste bedoelingen) niet op de juiste manier op hadden gevoed en het een agressieve hond werd die mensen aanvloog. Ik heb speciaal een cursus voor probleemhonden gevolgd met heel veel theorie en ik heb er een compleet andere hond voor terug gekregen. Ik weet gewoon dat het werkt zo.
     
  17. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    ja dat zal best maar mijn theorie ligt daar toch anders over. Mijn 3 honden waarvan 2 probleem gevallen die ik heb opgevangen door dat ze verkeerd zijn opgevoed en nog de nodige dingen hebben mee gemaakt, heb ik ook nodige mee te stellen gehad en door veel ervaring en vertrouwen is alles op de plaats goed gekomen hebben toch een plaatsje in ons gezin en uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is het dier gewoon de nodige aandacht te geven die het verdient.
     
  18. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    Iggylover dat zegt ze toch ook niet! ze (jo79 ) zegt dat ze niet anders doet, dus ze geeft hem niet minder aandacht.
     
  19. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    dat hoor je mij ook niet zeggen dat zij dat doet in het algemeen heb ik het over
     
  20. sdeterink

    sdeterink Actief lid

    4 apr 2008
    136
    0
    0
    Overijssel
    Bedankt voor alle tips.
    We laten de hond wel al ruiken aan alle nieuwe dingen die we gekocht hebben dus die kent hij al.
    ben benieuwd hoe het straks gaat.
     

Deel Deze Pagina