Vermogen kwijt aan positiekleding

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Pruppeltje, 21 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pruppeltje

    Pruppeltje Actief lid

    28 nov 2008
    309
    0
    0
    Wil even vermelden dat ik gisteren zo gigantisch uit m'n dak ben gegaan, dat ik me nu een beetje dom voel.
    Ik kon er niet meer tegen, al die kleren die niet meer passen, niet meer staan, voelde me dik en lelijk. Ben helemaal uit m'n dak gegaan met shoppen! Een vermogen kwijt aan topjes blazers blousjes rokjes leggings jurkjes broeken en ja zelfs een zwangerschapsriem! Van Queen Mum en Boob.
    Dus ja, nu ben ik een vermogen kwijt aan kleding, die ik nog maar zo'n dikke 2 maanden aankan :oops: :oops:
    Maar het mooie is wel, dat ik helemaal hyper ben met m'n nieuwe kleding!
    Zo dat wilde ik even kwijt =D>
     
  2. mamaI

    mamaI Lid

    10 mrt 2009
    53
    0
    0
    Oh, ik ken het. Ik voel me ook overal lelijk in. Heb nu wel een paar broeken maar ik heb slechts zo'n 4 shirtjes die nog mooi staan... ik voel ook zo'n bui aankomen! Prenatal heeft dwaze mamadagen = 20% korting!! Ik weet al wat ik ga doen donderdag! :)

    Ik vind het alleen zo duur... heeft er iemand tips voor wat betaalbare positiekleding???
     
  3. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Betaalbaar? Nou ja, ik vind de positiekleding van Prénatal zelf niet echt duur. En verder... Ik heb een paar mooie fitnessbroeken gekocht (wijde pijpen, elastische taille, best elegant al zeg ik het zelf) en ik ben erg blij met de enorm rekbare shirts van Cora Kemperman. Dat zijn kledingstukken die ik ook na de bevalling nog kan gebruiken. Als ik dat aanvul met een paar leuke buikbanden en een goeie zwangerschapsjeans dan moet ik een heel eind kunnen komen. Verder heb ik een paar jurkjes met hoge taille van voor mijn zwangerschap die nog best een maand of twee mee kunnen. En de strakke shirtjes die ik normaal gesproken zo graag draag, daar doe ik nu gewoon een heel lang hemd onder. In dezelfde kleur of juist lekker in een andere kleur. Easy peasy.

    Belle, houdt écht niet van shoppen, dus ja, dan moet je slim omgaan met wat je al in huis hebt. ;)
     
  4. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

  5. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Hier nog zo'n niet-shop-fan. Met een moeder als die van mij (lees: iedereen kent haar en iedereen houdt van haar) heb je binnen de kortste keren een enorme stapel positiekleding in huis 'voor je leuke dochter die al getrouwd is en zwanger en die helemaal in Duitsland woont' et cetera... Daarbij was een vriendin en mijn schoonzus net een poosje niet meer zwanger (in de periode van: pff, eindelijk die kast eens opruimen), dus ik combineer kleding van 3 verschillende lieve mensen met mijn eigen 2 broeken en 1 shirtje wat ik heb gekocht.

    Voor mij dus ideaal. Ik betaal niets, sommige dingen geef ik weer terug als ze dat zelf hebben aangegeven. Ik heb dus echt geen gat in mijn hand wat betreft een garderobe die ik toch maar een half jaartje aan heb!! Dan weet ik nog wel een lief klein baby'tje wat in augustus geboren gaat worden en nog heel veel leuke kleertjes kan gebruiken ;)
     
  6. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Oh nou ik vind shoppen ook leuk hoor!
    Had met mezelf afgesproken geen positiekleding meer te kopen.

    Maar goed, gisteren zat ik toevallig op de site van esprit, te zoeken naar een leuke tas voor mijn moeder..
    Natuurlijk kon ik het niet laten even bij de zwangerschapskleding te kijken.

    Tóch dat leuke jurkje besteld (70 euro, AUW)!!

    Verder heb ik gelukkig 2 rokjes, 2 broeken (die ik echt stom vind maar ok..) en een jurk.
    Nog een keertje shoppen voor wat verschillende leggings voor eronder, en dan ben ik wel klaar (denk ik). :eek:
     
  7. Karel1978

    Karel1978 Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.273
    0
    0
    Maastricht
    Ik kijk heel erg naar welke periode ben je zwanger. Ik nu voornamelijk zomer. Dus jurkjes ed... Misschien dat als je een maatje meer koopt, je ook "gewone" jurkjes kunt kopen. IIg tuniekjes ed.. Verder maar beperkt broeken en rokjes. Maar ik ga dus bijvoorbeeld geen zwarte broeken kopen ofzo, want die zal ik waarschijnlijk niet snel dragen

    Ik ga meestal naar miss etam, of de hennes.
    Maar een keer uit je bol gaan met shoppen is toch heerlijk!!! Niet schulig voelen hoor ;)
     
  8. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    bij sommige miss etams hebben ze outlet, oftewel hele afgeprijsde exemplaren, die zijn echt goedkoop, 17 euro voor een broek ofzo, 10 euro voor een leuk truitje.

    Verder heb ik de mazzel heel veel van die topjes( die zeg maar alleen over de bovenkant van je bovenlijf vallen) heb, lange mouwen, korte, ik denk wel 10-20 stuks in diverse verschillende modelletjes, nou aangevuld met een lang tshirt of hemd kan ik daar denk ik super lang mee door, alleen wat broeken/rokken zal ik moeten gaan aanschaffen, maar is nu nog nét niet nodig...alhoewel ik me wel kapot erger aan mijn broeken aan het einde van de dag, dan doen ze pijn in mijn buik...

    Over je schuldig voelen: niet doen, ik vind dat je als je zwanger bent juist goed voor jezelf moet zorgen, en er leuk uitzien hoort daar ook bij, het is juist zonde als je 9 maanden er bij loopt met kleding waar je je helemaal niet mooi in voelt, en als je dan bevallen bent, je misschien wel spijt krijgt dat je niet lekker hebt kunnen showen met je mooie buik, door je ook mooi te hebben gekleed! Ik denk dat dat ook bijdraagt aan een 'blije' zwangerschap hoor!
     
  9. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Wat de een duur vind vind de ander goed betaalbaar. Ik vind merken als esprit zelf onbetaalbaar. Mamalicious gaat nog. Ik heb ook van miss etam spulletjes gekocht. Ik heb pas ook nog wat dingen aan moeten schaffen. Anders moet ik in winterkleren lopen in dit lekkere weer en dat zie ik niet echt zitten hahaha!!! Marktplaats kun je soms ook leuke dingen scoren voor weinig.

    Heerlik he lekker shoppen! Ach zolang je het geld kan missen zou ik ervan genieten. De meeste dingen die ik de afgelopen maanden heb gekocht is voor ons dochtertje. Dus jezelf verwennen mag ook op zijn tijd lijkt me.
     
  10. Linda1979

    Linda1979 Actief lid

    26 jan 2009
    320
    0
    0
    Dan heb je nog lang in je 'oude' kleding gepast zeg, als je 29 weken bent! Of ligt dat aan mij? :oops: Ik ben 17,5 weken en ik kan al een week of 5 niet meer in mijn oude kleren...
    Dus ik heb mijn positiekleding al lang in de kast liggen. Maar leuk om te kopen hoor! Ik las pas een artikel dat veel vrouwen het er ontzettend moeilijk mee hadden als ze in een winkel als de HM of de MissEtam eerst langs de gewone kleding moesten om bij de positiekleding te komen. Nou, wat een kul. Ik vind het juist leuk! Ben hartstikke trots op mijn buik!

    Zou ook zeggen als tips: Prenatal, paar goede basics, veel in dezelfde tinten, zodat je veel kunt combineren, HM, geen dure boetiekjes pakken...
     
  11. Astrid0482

    Astrid0482 Actief lid

    26 nov 2008
    454
    0
    0
    Broeken koop ik wel als positiekleding, maar truitjes koop ik meestal in de gewone kledingzaken (vooral New Yorker is spotgoedkoop!) maar dan een paar maten groter, staat me prima! ;)
     
  12. Ellen1982

    Ellen1982 Actief lid

    18 jun 2008
    363
    0
    0
    Verzorgende ig
    Eindhoven
    Mamalicious is niet zo duur, is ook van Bestseller die ook Vero Moda en ONLY verkoopt...dat waren voor mijn zwangerschap mijn favo kledingmerken.
    Daar heb ik ook een broek van, en noppies, maar dies wel duur en die heb ik in uitverkoop gekocht. Ook prenatal eigenmerk en H&M is niet duur en heb ik het een en ander van.
    Miss Etam vindt ik, voor mezelf, nogal muf en degelijk...ik hou er niet zo van maar wát ze verkopen valt qua prijs ook hartstikke mee..
     
  13. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel

    Dat ben ik dus :oops: Ik ben ook trots op mijn buik, maar ook op er leuk uit zien. Ik moet nog een beetje van het 'dik zijn' gevoel af denk ik... Ik heb het idee dat mensen mijn zwangerschapsbuik niet zien, maar alleen maar vet ofzo. En ja, als ik dan al die leuke shirtjes vooraan in de H&M zie liggen en ik dan helemaal naar achteren naar die 3 rekken met tenten loop, dan vind ik daar niks aan!!!

    andere momenten wel weer hoor, maar buikshoppen is niet mijn ding!
     
  14. Princi

    Princi Fanatiek lid

    30 dec 2008
    2.377
    0
    0
    Trainster/Muziektherapeute
    Oss
    Maareh..over de shopbui. Ze zeggen toch ook dat het goed is om juist ook tegen het eind nog iets moois voor jezelf te kopen. Dus dat heb je dan helemaal goed gedaan dacht ik zo!!

    Verder ja, Miss Etam is niet duur. En daar hebben ze af en toe best ook leuke dingen. Ik heb er nu drie broeken gekocht (ik zit nu zo net op de grens van mijn eigen broeken niet meer aan kunnen) en een tuniekachtigding. Ik vind buikshoppen juist wel leuk. Nu mag ik een dikke buik hebben ;).
     
  15. Sunlight

    Sunlight Fanatiek lid

    7 nov 2007
    2.717
    0
    36
    beveiliger
    friesland
    ik heb laatst twee broeken gehaald. pas ook niet meer in mijn eigen kleding.
    ben nog niet zo lang zwanger maar wel erg klein dus misschien dat daarom mijn buik snel groeit ik weet het niet, maar ik vindt het heerlijk om te shoppen nu mag nu met een buikje showen hahaha.ik heb ook een paar van die buikbanden gekocht die doe ik onder een normaal shirt zodat het net lijkt of ik een lang shirt er onder aan heb. lijkt heel erg leuk vindt ik zelf. zo kan ik mijn eigen shirts nog aan alleen om nieuwe broeken en tunieken dus.
    maar heb nog een slappe buik dus tunieken word eerst niks jammer genoeg dna moet ik toch wat verder zijn!

    liefs
     
  16. Karel1978

    Karel1978 Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.273
    0
    0
    Maastricht
  17. Lisszy

    Lisszy Fanatiek lid

    27 mei 2008
    2.602
    6
    38
    Vrouw
    Op marktplaats staan soms ook wel leuke betaalbare positiekleding!
    En verder H&M en prenatal tijdens de Mama Mazzeldagen! :D
     
  18. Cherrylein

    Cherrylein Fanatiek lid

    14 nov 2007
    1.759
    0
    0
    Ik heb juist weer veel kleding gekocht voor na de bevalling haha. Kan niet wachten totdat ik het aan kan!
     
  19. onsfrumpie

    onsfrumpie Actief lid

    29 okt 2008
    183
    0
    0
    voor de niet zo grote vrouwen onder ons met maat 36 tot 40... je kunt ook "gewone" jurkjes en langere shirtjes bij de hema kopen en die met een legging dragen! Ik heb er nu 2 jurkjes en 1 shirtje gekocht, 1 maat groter dan ik normaal draag en het staat en zit perfect! Ik weet niet hoe het bij de maten boven de 40 valt dus daar kan ik niks over zeggen, sorry!
    En verder is het idd shoppen want miss etam heeft nu niks leuks hangen en H&M was ik ook niet blij over gisteren, ben wél geslaagd bij Prénatal voor een leuk topje en leuk t-shirtje, nu nog een leuk jurkje en ik kan er tegen voor de zomer!
     
  20. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Heerlijk toch lekker shoppen! daarbij kan je je positieklding na de geboorte ook nog een tijdje doordragen, gezien we dan allemaal echt niet meteen weer in ons oude model passen...

    Mama-licious vind ik een erg leuk merk voor hempjes/shirtjes/bestjes, maar de broeken vind ik echt niks. Broeken heb ik van Noppies die zitten gewoon het lekkerst.

    Ik ben alleen maar gegroeid op mijn buik en verder ben ik juist veel dunner geworden. Vandaar waarschijnlijk ook dat veel broeken niet lekker zitten. Op mijn buik ben ik echt super trots. Die mag echt iedereen zien, niks geen schuldgevoel dus, lekker shoppen!
     

Deel Deze Pagina