Pijn handen en vingers

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door puckje, 5 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. puckje

    puckje Bekend lid

    9 jun 2007
    555
    0
    0
    Overijssel
    Hallo allemaal,

    Sinds een week heb ik pijn aan mijn vingers en handen. Het zijn de gewrichten die pijn doen.

    Ik weet nu niet of dit bij de zwangerschap hoort of dat het de fibromyalgie is die de kop op steekt nu het weer wat slechter en vochtiger wordt.

    Krijg er met de dag meer last van. Gelukkig zit ik, hopelijk, aan het einde van de zwangerschap en duurt het niet al te lang meer voordat kleine uk wordt geboren.

    Hebben meer zwangeren er last van? Heb wel het idee dat ik wat vocht vast begin te houden in mijn vingers, zou het daar toch van komen?
     
  2. Lemi

    Lemi VIP lid

    5 okt 2008
    13.306
    0
    0
    Dit kan het Carpaal Tunnel Syndroom zijn! Zo klinkt het wel! Komt vaker voor bij zwangeren!

    Het Carpaletunnel Syndroom

    Dit gaat vaak over na de zwangerschap, maar kan wel een paar weken duren hoor. Dus dat stukje over operatie moet je maar even niet lezen hihi
     
  3. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
  4. tomnaat

    tomnaat Actief lid

    8 jun 2008
    384
    0
    16
    huismuts,mamsie
    Zuid-holland
    Hai puckje

    Lijkt het er ook op of er iets flink knel zit in je pols?
    Ik ben vorige week bij de neuroloog geweest en hij zei tegen mij dat ik dus idd het syndroom heb nu raden hij mij aan om van die pols beschermers te gebruiken voor het skaten misschien helpt het?
    Als dat niet zou helpen kon ik wel een injectie krijgen
    Maar het is meestal zo dat als je bevallen bent dat het over is dus daar wachten we maar even mee :D
    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
     
  5. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief


    Idd is zeer zeker een zwangerschaps kwaal, bij mij had ik het al met 20 jaar al weer z,n 15 jaar geleden geholpen aan bieden polsen daarna nooit meer last gehad. Je kunt kijken of je s nachts een spalk kan krijgen zo dat je handen recht blijven tijdens het slapen. die kan je aan vragen bij je huisarts en worden vergoed door je ziektenkosten verzekering dat kan ook nog wel eens helpen maar houd er rekening mee dat het nu een gevoelige plek heeft en houd dat het toch weer terug kan komen deze klachten zonder dat je zwanger bent komt vaak voor bij vrouwen en is over het al gemeen een vrouwenkwaal door vringen of tikwerk zo als een compt of dingen waar je veel met je handen moet werken maar of gewoon er aan leg er voor hebben s6 er mee en hoop dat het voor jou na de zwangerschap dus niet meer terug komt, Groetjes Patricia
     
  6. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    hoeft niet perse carpaal tunnel syndroom te zijn... ik heb zelf hms en nu ook weer, door weersomslag last van mijn gewrichten. Ben zelf 2,5 jr geleden aan Carpaal tunnel syndroom geopereerd met succes maar daar had ik toch echt geen gewrichtspijnen bij
     
  7. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik had tijdens en net na de eerste zwangerschap ook veel gewrichtspijn, vooral in mijn vingers, handen en voeten/enkels. Ging vanzelf over, in de maanden na de zwangerschap.
    Heb nooit vocht vastgehouden (ringen kon ik altijd gewoon om en weer af doen), het was geen carpaal tunnel syndroom, het was 'gewoon' gewrichtspijn. Was bang voor iets reumatisch, zit bij mij nl in de familie, maar het is vanzelf geleidelijk weggegaan.
     
  8. puckje

    puckje Bekend lid

    9 jun 2007
    555
    0
    0
    Overijssel
    Hey,

    Bedankt voor jullie reacties. Mijn ringen heb ik al af gedaan, uit voorzorg toen het deze zomer warmer werd. Nadien ook niet meer omgedaan.

    Denk dan toch dat het door de zwangerschap komt. Maar afwachten hoe het verder gaat. Binnenkort de skatebeschermers maar opzoeken (liggen ergens op zolder) en deze 's nachts dragen.
    En dan maar hopen dat het na de bevalling snel weer over gaat.
     
  9. surf

    surf VIP lid

    21 mei 2007
    14.595
    1
    36
    Noord-Holland
    ik had het bij de eerste af en toe een paar dagen, maar vooral aan het eind (toen ik volledig opgezwollen was door vocht vasthouden) hield ik er last van... denk de laatste 3 weken (37-40) aansluitend gehad. na de bevalling was ik het binnen een dag of 4 weer kwijt en ook geen last meer gehad...
     

Deel Deze Pagina