babyliedjes zingen tegen de kleine in de buik

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Hope76, 27 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hope76

    Hope76 Actief lid

    17 nov 2007
    262
    0
    0
    Gelderland
    Hallo dames, ik heb een vraagje... We zijn bijna 23 wkn zwanger van ons eerste kindje en nu heb ik gelezen dat de kleine al kan horen wat je zingt tegen hem/haar, en dat het zo een vertouwd gevoel geeft als hij/zij dat hoort na de bevalling. Heeft iemand tips voor leuke liedjes die ik kan zingen ? Geen echte kinderliedjes, maar misschien hebben jullie speciale muziek die jullie hebben gebruikt hiervoor ?
    Alvast bedankt !


    Liefs Hope76
     
  2. Tamar

    Tamar Fanatiek lid

    11 nov 2005
    1.738
    0
    0
    Ik ben nu zwanger van de tweede, heb bij alle twee een muziekdoosje gekocht! Zong trouwens ook wel echte kinderliedjes voor de baby!
    Volgens mij zijn er ook echt baby cd's, die rustgevende muziek hebben.
     
  3. abbey

    abbey Actief lid

    23 aug 2007
    466
    0
    16
    ik draai de muziek die ik zelf leuk vind..zodat ze daar alvast aan kan wennen!:D gelijk maar een goeie muzieksmaak aanleren (naar mijn mening dan he :p)
     
  4. fafje

    fafje Niet meer actief

    Hihi ik ook...draai muziek die ik leuk vind..natuurlijk geen house en van die harde muziek...maar bijv...cdtje van anouk, india arie, michael buble etc etc....zn vader draait in de auto altijd btj rap en r&b ahha...dus ach van alles wat...en hij wordt er echt niet onrustig van...

    Toevallig mijn nichtje...heeft 2 dochters, bij hun draaide zij altijd heel hard muziek.. (voornamelijk rap, urban bladiebla)...en nu als die kleintjes middagdutjes doen...staat haar muziek best hard vin ik( ind e woonkamer bijv)...maar ze slapen rustig door....kunnen ze juist van slapen...ook door gewenning blijkbaar
     
  5. Hope76

    Hope76 Actief lid

    17 nov 2007
    262
    0
    0
    Gelderland
    Bedankt voor jullie reacties ! Gewoon m'n eigen muziek maar opzetten dus... Misschien ga ik nog eens op internet surfen voor een leuk cd'tje. Ik kwam er 1 tegen, maar toen ik die beluisterde, schrok ik er zelf van, muziek was leuk, totdat die vrouw begon te zingen (sopraan) Oef, dat wil ik de kleine ook niet aan doen, ha,ha,ha ! Dan maar een mama die niet helemaal zuiver zingt, toch? ;)

    Hope76
     
  6. silkie

    silkie Actief lid

    31 mrt 2009
    470
    0
    0
    Raimond Lap componeert muziek speciaal voor baby's (gericht op hun ontwikkeling). Hij heeft ook speciale cd's voor tijdens de zwangerschap.

    Ik heb een tijd op mijn kleine neefje gepast en voor hem hadden we ook zo'n CD gekocht. Hij vond het echt geweldig en herkende de muziek ook echt, had duidelijk zn favoriete nummers.

    Die CD draaien we nu ook regelmatig en zit er over te denken om nog eentje speciaal voor de zwangerschap te kopen.
     
  7. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    zelf zingen doe ik niet aan (zo sneu voor de kleine dat ze dat nu al aan moet horen;))
    maar heb een muziek mobiel van woezel en pip en die leg ik elke avond even tegen mijn buik en daar reageerd ze echt op, zo grappig. als ze links ligt en ik het muziekje rechts hou dan schuift ze echt die kant op.
    is alleen woezel hoor dus niet dat ik een hele mobiel in mn bed heb liggen:D
     
  8. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik heb altijd zelf gezongen, gewoon kinderliedjes maar ook rustige top40 liedjes die ik mooi vind.

    ik kan het iedereen aanbevelen want ik heb er nu heel veel profijt van! Ties wordt nog steeds heel rustig en valt in slaap als ik voor hem zing. ideaal!
     
  9. sebasel4a

    sebasel4a Fanatiek lid

    23 dec 2009
    1.000
    0
    36
    NULL
    NULL
    Zing hier elke avond een liedje voor mijn dochter als ik haar naar bed breng, dus ben benieuwd of de baby dat straks herkend.
     
  10. bloem2

    bloem2 Niet meer actief

    Ik heb een muziekster, deze leg ik iedere avond voordat ik ga slapen op mijn buik.
     
  11. Trees

    Trees Niet meer actief

    Deze heb ik ook. Twee babycd's met bekende klassieke componisten en heb het nu regelmatig opstaan. Ik las ergens dat vanaf 32 weken de baby een simpel werkend geheugen zouden hebben.

    Ook hebben we bedtime with the beatles. Bekende beatlessongs, maar dan geheel instrumentaal en geschikt als slaapliedjes.

    Via deze site kun je speciale babycd's bestellen: Rattle Records.nl - Lovely Baby - Kidz-dj - Bedtime with the Beatles - De platenmaatschappij voor al uw baby-, peuter- en kindermuziek!
     

Deel Deze Pagina