Pril zwanger in de achtbaan?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Proudmom88, 10 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Proudmom88

    9 okt 2010
    12
    0
    0
    Breda
    Eind okt ga ik naar een actractiepark. Als het goed is ben ik dan ongeveer 7 bijna 8 weken zwanger.
    Nu vraag ik me af, is het verstandig om in achtbanen te gaan:(
     
  2. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    Tegen mij werdt nee gezegd
    voor het geval dat!
    Ik ging met 5 weken naar een pretpark en heb de dingen die over de kop gaan (dus waar je zon stang je buik in geduwd krijgt) overgeslagen! Ookal vond ik dit heeeeeel jammer!

    Maja mocht het mis gaan en je bent toch gegaan zal je altijd denken... kwam het daardoor???
     
  3. oleander1986

    oleander1986 Fanatiek lid

    20 aug 2009
    1.298
    0
    0
    zelfstandige
    Midden Nederland
    Ik zou het zelf ook niet doen en volgens mij word het idd ook afgeraden. Je word op zo'n ontzettende onnatuurlijke manier door elkaar geschudt, dat kan niet gezond zijn voor de kleine lijkt me, ook qua zwaartekracht enzo. Ik zou geen risico's nemen.
     
  4. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Volgens mijn verloskundige mag het gewoon in zo een vroeg stadium het kindje zit achter je schaambot kan niks mee gebeuren.
     
  5. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    Maar als er wel wat gebeurd... wat dan...
    ga je jezelf dan de rest van je leven voor je kop slaan???

    Ik zou gewoon het risico niet nemen! komen nog genoeg achtbanen als je niet meer zwanger bent ;)
     
  6. Proudmom88

    9 okt 2010
    12
    0
    0
    Breda
    Ik baal er ontzettend van, want laat mij nou juist een achtbanen freak zijn;) Maar het kindje is natuurlijk het belangerijkste. En idd als er iets mis gaat, dan zal je altijd die vraag aan jezelf hebben of het jou fout is door in die eene achtbaan te stappen.

    Ik ga het zowiezo even navragen aan de verloskundige zodra ik mijn eerste gesprek heb! Maar ik denk ookal zegt ze dat het wel mag, dat ik het risico toch niet durf te nemen.
     
  7. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    Dat had ik dus ook!
    ben ook gek op achtbanen!
    Maar goed, heb wel genoeg andere atracties bezocht, en ook een hele snelle achtbaan die dan niet over de kop ging en wildwaterbanen enzo. Ook erug leuk ;)
     
  8. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik zou zelf het risico niet durven lopen... Stel dat het fout gaat, dan blijf je denken: die achtbaan toen...
     
  9. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    hier mocht het met 10 weken (bij de 1e zwangerschap) ook gewoon nog... alleen was ik inmiddels te misselijk -dus had er geen behoefte meer aan :) .
    Voor je zelf: Als je weet dat het geen kwaad kan (je kan je kleintje écht niet losschudden ofzo) kun je misschien kiezen voor de soepelere achtbanen? Daar zit natuurlijk ook nogal verschil tussen ;) .
    Ter vergelijk: Met een auto over een aantal onverwachtse drempels, is in sommige gevallen 'ruwer' dan een achtbaan... net zoals een noodstop in de auto... Maar dat kan ook beiden geen kwaad voor je kindje.
     
  10. bamjolan

    bamjolan VIP lid

    7 mei 2008
    8.138
    0
    36
    Vrouw
    Moeder
    Den Haag
    Het gaat niet alleen om een duwstang hoor!
    Maar je bloeddruk/adrenaline, stijgt in 1x gigantisch hoog!
    Zo'n schok voor een kleintje...arm "boontje" hihihi
    Ik zou t zelf niet doen maar ieder voor zich!
     
  11. Adorable

    Adorable Fanatiek lid

    20 dec 2008
    2.601
    0
    0
    Huisvrouw
    Brussel, Belgie
    Heeii heeii,
    Ik ben vorige week ( toen wist ik nog niet dat ik zwanger was) in verschillende dingen op de kermis die je helemaal gek schudden en je over de kop gooien geweest, ma hij zit er nog steeds hihi:p Ik begrijp je bezorgtheid en als ik had geweten dat ik zwanger was had ik het ook absoluut niet gedaan! Ook al zeggen ze dat het geen kwaad kan, ik zou het mezelf ook niet meer vergeven als het fout zou gaan.

    Dan heb ik trouwens even een verhaal joh als we het dan tog even over achtbanen hebben enzo, de vorige week op de kermis in weert geweest met mijn ouders en mijn zoontje ( we waren op vakantie bij mijn ouders 1 week) al in allerlei attracties geweest en met mijn zoontje in de draaimolen, wil ik nog in 1 oooh zoo gave attractie, dat is een paal met armen zeg maar met een hele rij stoelen aan de voor en achterkant van zo'n paal, die gaat rond draaien en opeens gaat hij de lucht in en tolt je weet ik veel hoevaak over de kop en links en rechts dat je er gewoon misselijk van word haha, we zaten met een halve bank vol in dat ding ( 5 meiden volgens mij) zijn we net boven en wil de bank net voorover kantelen om over de kop te slaan, valt de electriciteit uit bij ons en die andere attracties naast ons:$ het begon te stinken van de moter van onze attractie en wij hingen helemaal bovenaan naar beneden kijkend in de lucht:$ Ik dacht echt dat ik daar niet meer levend uit zou komen!!!! we hebben bijna 5 min stil gehangen ma het leek een eeuwigheid! Ik was ZZOOOOOOO bang dat die stangen open zouden springen als de electriciteit weer aan zou gaan!!! OPeens ging de muziek weer aan en begonnen we heeeel voorzichtig terug naar achteren te zwaaien en naar beneden te gaan dus ik was zoo blij dat we eindelijk na beneden mochten, komen we beneden aan draait hij weer door en zet de snelheid weer helemaal op FULL!!! Ik zag mijn hele leven aan me voorbij gaan en kreeg ging woord of uitdrukking van me gezicht! Eenmaal klaar met de ronte, een flinke kwaaie blik gericht naar de kerels die ons eruit kwamen halen en liep misselijk en draaierig terug nar mijn ouders en mijn zoontje, Mijn vader die ook nog hartstikke wit stil stond te staren kwam na me toe en zei heel voorzichtig " die man scheet goed in zijn broek daar achter de knoppen want hij drukte steeds heel voorzichtig een knopje in en keek dan gauw in de lucht of alles wel goed ging:$
    Dusss Ik ( helemaal gek van die attracties) heb mezelf beloofd om dat dus NIET meer te doen en er NOOOOOOOIT meer in zal gaan!!!
     
  12. Champy

    Champy Fanatiek lid

    26 sep 2007
    2.533
    0
    0
    N.V.T.
    Adorable: Wat een eng verhaal!!! Gelukkig is het goed gegaan, maar wat als die gek het verkeerde knopje had ingedrukt...*rilling*
     
  13. Ladydi85

    Ladydi85 Niet meer actief

    @ Adorable: precies de reden waarom ik niet in kermisattracties durf. Ik heb eens gezien dat zo'n ding op de kop stil bleef hangen. Ontzettend lang, de mensen moesten bevrijd worden, de attractie ging niet meer aan :(

    En dan weer on topic: ik durfde al niet eens meer naar steps op de sportschool toen ik net wist dat ik zwanger was, hihi :)
     

Deel Deze Pagina