Kraamfeest?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Serephina83, 19 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Serephina83

    Serephina83 Actief lid

    3 jan 2011
    356
    1
    0
    Hi dames!

    aangezien mijn vorige kraamtijd niet geheel vlekkeloos verliep (eerst een maand ziekenhuis, toen nog kraamvisite tot ze 5 maanden oud was, meerdere keren per week) zit ik me nu suf te piekeren over onze aankomende kraamvisite.

    Ik merk dat ik er als een berg tegen op zie. We zijn nu aan het afwegen wat het meest gunstig zou zijn. We willen het rustig houden voor onze oudste dochter, en nu ook eens echt aan onszelf denken in plaats van aan anderen.
    Misschien klink ik nu heel onaardig, maar wat ik het meest vervelend vond de vorige keer, was dat iedereen maar aan mijn kind zat en het wilde vasthouden. Het overviel me nog al. Voor mij leek het logisch dat als je hoest/proest/verkouden bent, je niet langskomt (helemaal niet bij een prematuur)...maar daar dacht niet iedereen zo over. Ook menig discussie moeten voeren over het vasthouden van mijn kind, tot zelfs 1,5 jaar na geboorte. Vooral schoonmoeder vond het belachelijk dat ze haar zo weinig vast mocht houden. Misschien had het veel te maken met het feit dat ze 8 weken te vroeg en volledig onverwacht op de wereld kwam, en misschien dat ik daar nu wat minder moeilijk in ben maar god wat kan een mens piekeren...pffff! Wordt een beetje moe van mezelf ;)

    Dan neig ik toch het meest naar een kraamfeest. Ben alleen bang dat er alsnog heel veel mensen ervoor of erna willen komen. En waar stel je de grens? Alleen onze ouders, broers/zussen & aanhang zijn al bijna 20 man, die we natuurlijk gewoon laten komen in de periode na de bevalling. Maar hoe zit het met onze opa's en oma's, en vrienden en vriendinnen? Kun je het maken om die alleen op het kraamfeest te laten komen? En wanneer is de beste periode? Hebben jullie dit thuis georganiseerd of uit handen gegeven & een ruimte gehuurd?
    Ben benieuwd naar jullie ervaringen!!
     
  2. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    Ik vind zelf een kraamfeest eigenlijk helemaal niks. Een vriendin van mij had op het kaartje gezet, kraamvisite graag in de eerste twee weken (of bijv van die tot die datum)

    Vind het zelf nl wel fijn om gewoon iedereen die komt te spreken. Bovendien lijkt me zo'n kraamfeest behoorlijk intensief. De meesten doen het kraamfeest ong als de baby 6wk is.
     
  3. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.511
    881
    113
    Wij ook geen kraamfeest hier om de reden dat de meeste toch eerder komen. En om nou onze beste vrienden pas na 6 weken weer te zien vond ik ook niks. En heb ook geen zin om na te gaan denken wie wel en wie niet eerder mag komen als het feest. Ik vind het wel een goed idee inderdaad om een van/tot datum op het kaartje te zetten al denk ik ook niet dat wij dat gaan doen...Maar voor jullie mischien de oplossing!
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Hier wel een kraamfeest. Maar dat was vooral omdat mijn familie op 200km woont, en opa en oma's die reis niet meer konden maken.
    Dus na 6 weken, een weekendje daarheen gegaan. Mijn ouders hebben een groot huis en tuin, dus genoeg ruimte voor de hele familie daar (zo'n 40-50 man). Mijn ouders en zusje hebben dus redelijk veel gedaan aan boodschappen en een partytent lenen.

    Voor de mensen die in de regio woonden, hebben we de eerste weken gewoon een beetje los gelaten. En daarna wat meer in groepjes te doen. Dan ben je maar 1 avond kwijt. De collega's samen, een stel vrienden samen, de buren samen etc.
     
  5. Andrea85

    Andrea85 Fanatiek lid

    18 mrt 2011
    4.859
    1
    0
    Mijn buren hebben een kraamfeest voor de buren gegeven, zodat die niet allemaal één voor één op visite kwamen. Familie en goede vrienden kwamen wel op kraamvisite. Voordeel was wel dat dat in de zomer was, en ze dus buiten een feestje konden geven voor alle buren. Ik denk dat wij ook zoiets gaan doen; in één keer een feestje voor de collega's, een keer voor de buren en dan familie en vrienden wel gewoon 'los' op visite (zodat zij ook echt 't kindje goed te zien krijgen, de rest mag 't best wat minder goed zien ;) ).
     
  6. stoffeltje09

    stoffeltje09 Actief lid

    19 dec 2008
    262
    0
    0
    werk in de zorg
    zuid holland
    Ik heb precies hetzelfde "probleem" Mijn vorige kraamtijd was ook niet leuk en erg zwaar. Mede door onze kleine meid die erg huilerig was en visite die haar vast wilde houden en koffie boven haar aan het drinken was en het niet op prijs stelde dat er wat van gezegd werd en nog weken daarna nog aanloop meerdere keren per week.

    Dus tja kraamfeest of niet? Wij gaan waarschijnlijk geen kraamfeest houden omdat wij denken dat de meeste mensen toch langskomen. Directe fam en vrienden komen toch langs en dan zouden we alleen een feest geven voor collega's en wat oude ooms/tantes.
    Ben van plan om meerdere mensen tegelijk in te plannen op 1 ochtend. Bv meerdere ooms en tantes en op de kaart laten zetten. (als de bevalling goed is verlopen) bezoek alleen tijdens de kraamtijd.
     
  7. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Wij hebben ook over een kraamfeest gedacht en zou het eigenlijk graag willen. Ons ''probleem'' is dat veel mensen op behoorlijke afstand wonen (lees 5-8 uur rijden) en rond de kerst in onze buurt zijn. Als we een kraamfeest willen houden zou zit dus binnen 2 weken na de uitgerekende datum zijn (op zich niet erg als ik me goed voel nl), maar als ik 2 weken over tijd loop zitten we dus al aan die datum en een locatie kan hier niet afgezegd worden en moet zo'n 2 maanden minimaal van te voren gereserveerd worden (thuis is echt te klein).. Daarom hebben we besloten het niet te doen. Wel denken we dit keer aan ons zelf, als mensen na 6 maanden op ''kraam''visite willen komen en het komt uit, prima, maar als we wat anders willen doen of er geen zin in hebben dan is het gewoon pech gehad.. Vooral voor ons zoontje willen we niet elk weekend 2 dagen met mensen hoeven te zitten, we willen dan minimaal 1 dag in het weekend voor ons gezin plannen..
     
  8. Happymam

    Happymam Fanatiek lid

    7 feb 2009
    1.179
    261
    83
    Hoi,
    Hier hele positieve ervaringen met kraamfeesten!
    Bij onze oudste zaten we 2 volle weken met dagelijks bezoek, en daarna nog een aantal weken een paar bezoeken per week. Manlief heeft de kraamweek toen gewoon gewerkt, moest 's middags uit z'n werk mij helpen met eten koken en afwassen, daarna voor visite zorgen en daarna bekaf in bed vallen om om 5.30 weer te moeten opstaan. (hij had geen vrij genomen omdat hij de kraamzuster niet voor de voeten wilde lopen, en heeft lekker een weekje vrij genomen toen de zuster weer weg was) Maar goed, een veel te drukke week dus naar onze zin.
    Bij de 2e hebben we een kraamfeest gegeven, voor alle familie, vrienden, kenissen, collega's en buren. In de kraamweek waren onze ouders en broers en zussen welkom, verder niet. Dit vonden wij veel fijner, doordat m'n man 6 broers/zussen heeft en ik 3, kregen we toch nog bijna dagelijks visite, en een avondje met ons gezin vonden we ook wel heel erg fijn.
    Voor het kraamfeest hebben we een zaaltje gehuurd, oma's en (schoon)zussen gevraagd om de gasten te bedienen, en hebben zelf van tevoren boodschappen gedaan. Het enige wat wij hoefden doen was zorgen dat de boodschappen op tijd in het zaaltje waren, en daarna felicitaties en kadootjes in ontvangst nemen en een praatje maken met iedereen :)
    Afgelopen vrijdag hebben we het op dezelfde manier gedaan voor onze jongste zoon, wederom een leuke avond en een niet al te drukke kraamweek gehad :)
     

Deel Deze Pagina