Gevolgen zwangerschapsvergiftiging??

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Marley, 17 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marley

    Marley Bekend lid

    2 jun 2011
    598
    37
    28
    Hoi meiden,
    Maandag was mijn bloeddruk tijdens de eerste meting hoger dan normaal (90) bij de tweede meting na 5 minuten aleer gezakt (85).
    In mijn urine zaten geen eiwitten.
    Dinsdag voor zekerheid nog een controle, bloeddruk 80.
    Dinsdag ook wat bloed in urine, in overleg met vk laten checken op blaasontsteking en dat was idd zo. Huisarts zei dat eiwit waarde ook verhoogd was. Opnieuw vk gebeld maar die gaf aan niet te denken aan ren zwangerschapsvergiftiging. Ook omdat ik geen kwalen ervan heb.

    Nu ben ik toch nog niet helemaal gerust. Wat zijn de gevolgen van zwangerschapsvergiftiging? Ik ben 39 weken zwanger . Bij iedere controle geven ze aan dat mijn baby groot is en ik veel vruchtwater heb, dus mijn placenta werkt goed. Duidt dat zwangerschapsvergiftiging ook weer uit?
     
  2. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Ik snap dat je niet helemaal gerust bent. Zwangerschapsvergiftiging is namelijk bij iedereen anders. De een heeft al tijden klachten maar een normale bloeddruk, de ander heeft weinig klachten en loopt met een onderdruk van 100 en eiwitten. Nu is een ietwat verhoogde bloeddruk aan het eind niet zo vreemd, maar in combi met wat eiwitten snap ik dat je je ongerust maakt. Wanneer is je volgende controle?

    De gevolgen van zwvergift. zijn uiteenlopend. Maar uiteindelijk zal de enige remedi de bevallen zijn. Nu ben je al 39 weken dus je kindje is er igg klaar voor.
     
  3. Krissiefeur

    Krissiefeur Bekend lid

    27 nov 2010
    811
    0
    16
    Oncologieverpleegkundige
    Haarlem
    Ik had met 36 weken ook een te hoge bloeddruk 160/105. Werd toen meteen bloed afgenomen en urine getest. Bleek wat eiwitten uit te plassen dus werd opgenomen. Moest 24 uur urine sparen, had helemaal nergens last van behalve van vocht vast houden.
    Na 24 uur bleek ik veel te veel eiwitten uit te plassen en moest ik zeker blijven. De dag daarna hebben ze ingeleid en werd onze dochter na 24 uur geboren. Veel te klein, veel te licht maar wel helemaal gezond!

    Had wel 2 infusen om de bloeddruk omlaag te krijgen en te houden!
     
  4. Marley

    Marley Bekend lid

    2 jun 2011
    598
    37
    28
    Maandag is mijn volgende controle. Maar wat voor invloed heeft het op het kindje?
     
  5. Krissiefeur

    Krissiefeur Bekend lid

    27 nov 2010
    811
    0
    16
    Oncologieverpleegkundige
    Haarlem
    Als het heel erg is kan je kindje minder voeding krijgen (bij mij dan), waardoor ze dysmatuur zijn. Maar dat is per situatie verschillend! Let goed op sterretjes zien, band gevoel bovenhuis, hoofdpijn. Dan zeker aan de bel trekken!
     
  6. Stippel

    Stippel Actief lid

    23 aug 2009
    347
    1
    18
    Ik snap dat je wat ongerust bent. Inderdaad goed in de gaten houden of je klachten krijgt, die duiden op zwangerschapsvergiftiging.

    Toen ik 35 weken zwanger was, had ik de laatste echo. Ook bloeddruk gemeten en die was prima. De dag erna voelde ik me niet lekker. Ik zag sterretjes (eenmalig, dus er ging niet echt een belletje rinkelen), had wat buikpijn (ik dacht indalingsweeen) en was erg misselijk.
    3 dagen na die echo en controle braken spontaan mijn vliezen en is binnen 5,5 uur mijn dochtertje geboren. Tijdens de bevalling was mijn bloeddruk erg hoog en tijdens de nacontrole hoorde ik dat ik zwangerschapsvergiftiging had. Ik had 3x teveel eiwit in mijn urine...
    Gelukkig voelde mijn lichaam aan dat het beter was om de bevalling in gang te zetten!

    Ik weet trouwens niet of een goed werkende placenta en veel vruchtwater een zwangerschapsvergiftiging uitsluit.
     
  7. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Veel vruchtwater heeft bij mijn weten niets met zwangverg. te maken. Maar je placenta kan wel minder goed werken. Op lange termijn is te weinig voeding een probleem om dat je kindje dan erg klein is, maar jouw controles waren tot de laatste keer toe goed, dus dat zal wel meevallen.
    Hou je kleintje wel goed in de gaten. Beweegt ze minder moet je meteen gaan bellen.
     
  8. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Btw, ik weet niet of het aan mij ligt, maar vindt het héél vreemd dat je maandag pas terug hoeft. Hier is de regel dat je voor zulke klachten altijd binnen 2 dagen nog eens gezien wordt, ook op zon/feestdagen. Ik zou voor de zekerheid morgen even bellen hoor, want zo zou ik het weekend niet in gaan. Al is het maar wegens je onzekerheid!

    Heel veel succes xxx
     
  9. Mijntje75

    Mijntje75 Actief lid

    21 mrt 2010
    170
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zou me persoonlijk niet druk maken als ik jou situatie zo lees. Ik heb twee zwangerschappen achter de rug, beide vanaf begin controle bij gyn, bij eerste zwangerschap vergift bij tweede hoge bloeddruk ( vanaf week 30 rond de 160/100) En dat constant. Je bloeddruk is dus echt mooi. Altijd wat hoger aan het einde van de zwangerschap, dat is normaal. Je kindje is helemaal klaar, dus daarover geen zorgen. Ik zou gewoon goed opletten als je klachten krijgt ( hoofdpijn, sterretjes zien, opeens veel vocht vast houden op pijn in je boven buik) dan gewoon bellen,...of als je zelf ongerust bent... Je zegt dat je kindje goed is gegroeid, bij vrouwen die zwangerschaps vergift krijgen en dit in een eerder stadium van de zwangerschap krijgen, kan hierdoor soms de placenta niet goed werken daarom zijn de kindjes vaak klein en worden vroeg geboren.


    Maak je geen zorgen, alleen als je klachten krijgt zou ik bellen...dat is mij tenminste altijd gezegd. Goed naar je lichaam luisteren...en succes met de laadjes loodjes...!

    Ps mocht je bloeddruk wel hoog worden, ( waar volgens mij geen reden toe is maar stel dat) zullen ze je vrij snel inleiden het beleid is nl de laatste jaren veranderd in NL. Voorheen gingen ze afwachten maar tegenwoordig leiden ze direct in. Ik ben de laatste keer ingeleid en had een super bevalling,...echt een eitje als ik het zo zeggen mag... :) binnen paar uurtjes bevallen van een super prachtige gezonde dochter...zelf een kei hoge bloeddruk maar de zakte snel en nergens last van....succes!
     
  10. nense

    nense Fanatiek lid

    14 apr 2008
    1.358
    0
    36
    Vrouw
    Gelderland
    Ik zou me voor nu niet teveel zorgen maken.
    De hoge eiwitten in je urine komen door je blaasontsteking en je bloeddruk kan aan het eind van je zwangerschap toch wel wat oplopen. Een, ik neem aan, onderdruk van 90 is heel netjes en zal met pre-eclampsie niet binnen 5 min zakken naar 85.
    Je beschrijft verder geen andere klachten die erbij kunnen horen.
    Dat ze zeggen dat je baby groot is staat er helemaal los van. Net als veel vruchtwater hebben.
    Je kindje loopt niet zoveel gevaar meer. Het enige dat ze zullen doen als hij/zij het niet meer naar zijn zin blijkt te hebben in je buik of je toch pre-eclampsie ontwikkeld, is je inleiden.

    Ik heb tijdens mijn 1e zwangerschap pre-eclampsie gehad en nu heb ik alweer een aantal weken eiwitten in mijn urine. Een blaasontsteking is het niet en zolang de eiwitten onder een bepaalde waarde blijven. Doen ze er niets mee, behalve in de gaten blijven houden.
    Ook mijn bloeddruk van 90/140 vond de gyn de een na laatste keer netjes. De laatste keer was hij alweer gezakt naar 88/120.

    Succes met de laatste loodjes!
     
  11. Marley

    Marley Bekend lid

    2 jun 2011
    598
    37
    28
    Thanks voor jullie reacties meiden!!
    Ik ben er wat meer gerustgesteld door. Ik hou me ook maar een beetje vast aan de gedachten dat als het niet goed is voor de baby nu, de bevalling vast op gang komt.
    De baby is erg druk en beweeglijk, dus hij lijkt het nog naar zijn zin te hebben!
     
  12. Stippel

    Stippel Actief lid

    23 aug 2009
    347
    1
    18
    Gelukkig ben je wat gerustgesteld. Goed de signalen van je lichaam in de gaten houden en bij twijfel gewoon even bellen!

    Bij mij had de zwangerschapsvergiftiging overigens geen gevolgen voor mijn dochter en mij. Na de bevalling zakte mijn bloeddruk ook meteen weer naar normale waarden.
     
  13. eef80

    eef80 Niet meer actief

    Ik heb vorige zwangerschap een zw.vergiftiging gehad en de symptomen hoge bloeddruk en eiwitten in de urine. De eiwitten was pas doorslaggevend na 24 uurs urine onderzoek. Ik voelde mij ook niet lekker. Maar voor ieder kan dit verschillen.
    Omdat ik nu meer kans heb op weer een zw.vergiftiging heb ik een bloeddrukmeter in huis gehaald. Dus dat hou ik zelf in de gaten. Misschien ook iets voor jou?
    En zodra je maar enig sinds twijfelt bellen naar je vk of ziekenhuis hoor! Zw.vergiftiging kan heel hard gaan dus wees er allert op!


    Bij mij had de zw.vergiftiging overigens wel nog een nasleep. De tijd er na een veel hogere bloeddruk gehouden. Normaal altijd laag, onderdruk rond de 55 á 60 en daarna rond de 85 á 90. Ik heb gevoeld dat mijn lichaam echt een klap heeft gehad. Ik was ook opgezwollen tot ballon. Na de tijd ook een PND gekregen. Iets waarvan inmiddels bekend is dat vaak voorkomt na zw.vergiftiging. Niet om je bang te maken! Maas wees gewoon allert!
    De baby leek er overigens geen last van te hebben gehad!
     
  14. nense

    nense Fanatiek lid

    14 apr 2008
    1.358
    0
    36
    Vrouw
    Gelderland
    Ik heb juist geen bloeddrukmeter gekocht.Ik zou helemaal gek worden van mezelf als ik zo'n ding nu in huis gehad zou hebben.
    Gelukkig heb ik deze zwangerschap geen pre-eclampsie gekregen. Ondanks dat ik de laatste weken een wat verhoogde eiwitconcentratie heb in mijn urine heb.
     

Deel Deze Pagina