Geboortekaartjes niet versturen en hoe op felicitaties reageren?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Svenja87, 8 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Svenja87

    Svenja87 Lid

    15 feb 2012
    15
    0
    1
    NULL
    NULL
    Hallo dames,

    Even twee vragen over geboortekaartjes en felicitatie kaartjes.

    Wij sturen niet iedereen uit de familie een kaartje omdat wij met sommige geen tot nauwelijks of slecht kontakt hebben. Ook sturen wij niet alle kennissen, buren, noem maar op, een kaartje.
    Wat is echter gebruikelijk als wij van deze mensen wel een felicitatie kaartje ontvangen? Toch uiteindelijk een geboortekaartje sturen, of (zoals ik het uit Duitsland ken) een bedankt-kaartje (evt. met foto) sturen, met iets van "Ook namens mijn ouders hartelijk dank voor de goede wensen voor mijn geboorte"?

    Mijn tweede vraag is, wat moet ik met (naaste) familie doen wie wij geen geboortekaartje willen sturen? (Ik wil niet bitchy zijn, echter hebben wij ook nauwelijks felicitaties over de zwangerschap gehoord/ontvangen. Het gaat om mensen die de hele zwangerschap geen interesse hebben getoond, en zelf opmerkingen als "Misschien gaat het ook fout" hebben wij te horen gekregen.) Gewoon hun gedrag negeren en toch een kaartje sturen, of afwachten hoe zij op de geboorte reageren?

    Om de situatie misschien beter in te schatten: Mijn schoonmoeder is het type "geboortekaartje is belangrijk, dit hoort zo, en dus doe je dat ook zo".

    Alvast hartelijk dank voor reacties,
    Svenja
     
  2. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    ik heb gewoon aan iedereen die ik het wilde een kaartje gestuurd...en van de meeste ook iets terug gehoord...van mensen die ik een kaartje om te feliciteren kreeg (buren) heb ik diezelfde dag nog een kaartje in de bus gedaan, met een briefje erbij geprint...bedankt voor te feliciteren met jullie liever kaartje, hier is voor jullie nog een mooi geboortekaartje om mijn komst op de wereld aan te kondigen!

    Heb bij mijn dochter scheve gezichten gekregen...en die mensen zijn ook nooit geweest op visite...maar ach..tis jouw kind en jij beslist wie je een kaartje stuurt hoor! Als ze van te voren niets goeds konden zeggen of interesse tonen..hoeven ze van mij ook geen duur!! kaartje te krijgen hoor.........
     
  3. saartje1982

    saartje1982 Fanatiek lid

    2 mrt 2012
    1.324
    0
    0
    Ik snap je dilemma heel goed. Maar ik zou voor je eigen rust gewoon iedereen een kaartje sturen. Dan kan je er ook geen scheve gezichten over krijgen en hoef je zelf niet de moeite te doen wie wel en wie niet te sturen. Je hebt het al druk genoeg in die tijd :)
     
  4. Emmeken36

    Emmeken36 Bekend lid

    Wij hebben (en zullen weer) maar heel beperkt geboortekaartjes rondgestuurd, alleen aan mensen die ons echt na staan (ik heb een enorme familie, als ik al die ooms, tantes, neven en nichten die ik nooit zie ook allemaal een kaartje moet gaan sturen, begin ik niet aan, m'n neven en nichten ook niet trouwens).
    We hebben veel meer felicitatiekaartjes gekregen dan we geboortekaartjes verstuurd hadden, maar we hebben die mensen niet alsnog een kaartje gestuurd. Verwacht ik ook niet als ik zelf iemand een kaartje stuur btw.
     
  5. Morgan

    Morgan Actief lid

    23 mei 2011
    204
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben dat probleem hier ook een beetje met familie. Mijn man heeft familie die ik in 8 jaar dat we samen zijn nog nooit gezien heb, zelfs niet op onze trouwdag :$
    Maar wij kiezen gewoon voor het gemak en dat is iedereen een kaartje sturen, geen gedoe of gezeur :) Het blijft toch familie, je komt er niet vanaf. Hoe ze het vinden om een kaartje ontvangen zal ons eerlijk gezegd een worst wezen, ze weten dat de familie is uitgebreid en daar doen ze maar mee wat ze willen.
    Wat vrienden, buren en collega's betreft hebben we gewoon degene gekozen waar we goede contacten mee hebben, de rest had maar wat meer contact moeten houden als ze een kaartje willen ;) Ik heb een hekel aan zogenaamde buren of vrienden waar je nooit iets van hoort tot je een schattige babytje hebt. Dus daar ga ik dan ook geen moeite voor doen.
     
  6. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.890
    13.060
    113
    Vrouw
    Wij sturen de helft van de familie van mijn man ook geen kaartje. Die ene keer in de 2 jaar dat wij ze zien trappen ze altijd ruzie met elkaar, wij hebben echt niets met die lui dus ze krijgen ook geen kaartje. Bij de geboorte van mijn zoontje hebben we wel van een enkeling van hun een felicitatiekaartje gehad maar van het meeste hebben we niets gehoord.

    Ook van enkele 'vrienden' van toen hebben we alleen maar een felicitatiekaartje gekregen of zelfs niets gehoord, dat terwijl we bij al hun kinderen langs zijn geweest. Deze, ondertussen vage kennissen) sturen we dit keer dus ook geen kaartje meer.
     
  7. stampvamp

    stampvamp Fanatiek lid

    30 jan 2007
    1.719
    0
    0
    zelfstandig ondernemer
    wij sturen deze keer echt alleen de mensen waar we vorige keer ook wat van terug hebben gehoord, want er waren er een hele hoop die we hebben gestuurd maar nooit wat van gehoord hebben..

    bovendien aantal mensen uit mijn familie geschrapt wegens contact verbreken sinds kort.. ga ik niet uit fatsoen meer een kaart sturen.. toonden sowieso al nooit interesse... en verwacht dan ook neit dat ik alsnog wat van hun zal horen..

    verder echt niet voor elke vage kennis en klant bij mijn vriend zijn werk een kaartje meer net als vorige keer het is goed geweest, die mensen hebben hem zelfs toen niet eens een kaartje gegeven uit naam van collegas toen ze geboren was, hoeft echt geen kado te geven maar een kaartje met zijn allen was leuk geweest zeker als je bedenkt dat er bij elke verjaardag allemaal geld bijeen word gelegd om een kado te geven voor collega;s (bazin was daar overigens erg boos over die zei er is verdomme een kind geboren toon eens wat interesse)

    deze keer is een deel van het kaartje handgemaakt en ik vertik het dan ook om die voor dat soort mensen te maken ;) dus ik beperk me tot het aantal dat een kaart krijgt en een paar extra voor onszelf..

    de mensen die onverwacht een kaartje in bus duwen (zoals vorige keer bijv buren die zagen dat ze geboren was maar waar wij niet veel contact mee hadden) hebben we toen een geboortebedankje gegeven en netjes bedankt voor hun kaartje..

    zo doe ik het nu weer met buren die evt wat in de bus gooien ...
     
  8. emni

    emni Actief lid

    11 aug 2009
    146
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben bij de eerste wel iedereen een kaartje gestuurd maar ook lang niet van iedereen een felicitatiekaartje terug gehad terwijl ik altijd iedereen een kaartje stuur:(
    Wel heb ik aangezien ik 6,5 weken in het zkh heb gelegen voor de bevalling in het kerkenblaadje op ons dorp een bedankje gezet voor alle goede wensen en felicitaties..

    Nu bij de 2e denk ik dr niet aan om iedereen een kaartje te sturen ten eerste omdat de helft van mijn mans fam zelf ook geen geboortekaartjes stuurt (scheelt heel wat neven/nichten) en nu ik zwanger ben van de 2e ik van bijna niemand felicitaties krijg.. zal wel vanzelfsprekend zijn dat we de 2e krijgen.. nou niets is vanzelfsprekend!!!!!!!!!!!!!!!
    Dit kindje is net zo goed een wonder als de eerste!!!!!!!!!!!!!!
    Heb nog maar 6 zwangerschaps kaartjes gekregen van de 80 ofzo bij de eerste!!!! Zelfs niet van vrienden!!
    Ben hier zelf nogal verbaasd over!!

    maar goed je moet doen wat je hart je ingeeft!!!

    liefs emni
     
  9. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Wij sturen ook alleen een kaartje naar mensen die ook echt oprecht interesse tonen hoor! Mochten er scheve gezichten komen dan is dat toch van mensen die je normaal ook niet ziet....jammer dan!

    Bij onze bruiloft vorig jaar hadden wij dit dilemma ook, zo hadden we bijv al jaren geen contact met man zn oma en die kreeg dus ook geen kaart van ons. Zwaar beledigd dat ze was!
    Uiteindelijk een heel gesprek met haar gehad en duidelijk gemaakt waarom ze geen kaartje had gehad en uiteindelijk begreep ze dat ook wel. Sindsdien doet ze wel weer haar best om contact met ons te hebben, dit gaat redelijk.....
    Maar net als mn man zn tantes, daar hebben we nu nog steeds geen contact mee en dat hoeven we ook gewoon echt niet!
     
  10. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    Wij hebben gewoon iedereen waarvan wij het nodig/leuk vonden dat ze op de hoogte waren een kaart gestuurd. bij xtra kaartjes terug ontvangen eigenlijk alleen wat gezegd als we die persoon tegen kwamen of een sms/mail of zo. hangt er vanaf wie het was. ik verwacht ook geen reactie terug als ik een kaart stuur zonder geb. kaartje te hebben ontvangen.

    doe wat je hart je ingeeft...
     
  11. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.949
    15.249
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ben momenteel zwanger van nummer 3 en deze keer versturen we de helft minder geboortekaartjes.
    Bij de 1ste was er volop interessen en bij de tweede was het allemaal maar mondjesmaat.
    Zelfs de peettante van mijn man is niet geweest om toen naar onze dochter te kijken dus zij krijgt ook geen kaartje.We hebben daar sowieso geen contact meer mee.
    Buren krijgen wel een kaartje omdat we daar een goed contact mee hebben.Ik heb zitten rekenen en ik kom nu op 40 kaartjes en daar blijft het bij en daar zit ook een kaartje bij voor school,huisarts,verloskundigenpraktijk.
    Op deze manier is de teleurstelling ook veel minder groot als er zo weinig interesse komt voor zo'n mooi wondertje en het bespaart ook nogeens flink aan kosten.

    Gewoon sturen naar wie jij een kaartje wil sturen.
     
  12. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.305
    113
    Wij hebben iedereen een kaartje gestuurd die we een kaart wilden sturen. Heb verder eigenlijk helemaal niet nagedacht over wat als ik een kaartje zou krijgen van iemand die ik geen geboortekaartje heb gestuurd. Is volgens mij hier ook niet gebeurt. We hebben wel ook aan onze ouders gevraagd of zij nog graag wilden dat we een kaartje aan iemand stuurden. Dat hebben we toen ook gedaan. Vond dat niet zo'n issue eigenlijk.
     
  13. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
    Wij zijn van plan om de "kerstkaartregel" toe te passen. Mensen die we ieder jaar een kerstkaart sturen, krijgen ook een geboortekaartje.
     
  14. Bjanc

    Bjanc Fanatiek lid

    8 jun 2011
    3.405
    1
    0
    Genieten van het leven in afwachting op de komst v
    Limburg
    wij sturen iedereen een kaartje, vrienden, familie en kennissen. Op[ het werk krijgen ze 1 kaart en sommige krijgen een prive kaartje ;) Komen uit om zon 100 kaarten.. tja, prima aangtal dacht ik
     
  15. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    wij gaan kaarten sturen naar alle eerstelijns familie van mijzelf en mijn vriend (vader, moeder en aanhang, broers en zussen, tantes, ooms, opa's en oma's), naar onze echte vrienden, en een kaartje naar het werk. Verder niets. Er zijn twee ooms die ik in jaren (zeg, 15 jaar) niet heb gezien, dus die laten we zitten. Meer uit praktische overwegingen: we weten allemaal niet waar ze wonen. Niet vanwege ruzie of desinteresse: ruzie met familie maak ik uit principe niet - als het niet botert kun je elkaar beter een beetje met rust laten dan een oorlog starten denk ik altijd maar.

    Neven en nichten doen we niet, dat worden er gewoon veel te veel want we komen uit behoorlijk grote families (als we ze allemaal mee zouden pakken, inclusief tweede en derde huwelijken, zouden we op een gezinnetje of 70 uitkomen) en de traditie is bij ons dat zij het via ooms en tantes wel horen.

    alsnog geboortekaarten sturen nadat je een felicitatie hebt ontvangen is raar. Die annonce stuur je uit jezelf, en kan dus nooit reactief zijn. Een bedankje is wel vriendelijk als je een kaart hebt gehad, maar mag ook met een sms'je, mailtje of telefoontje. Dan kun je zeggen: wat aardig dat jullie een kaart hebben gestuurd, hartelijk dank. Het gaat goed met de kleine, blabla, alles goed met jullie? Tot op de familiedag/buurtbarbeque/schaatswedstrijd/hockeyclub/fijne feestdagen/maakt niet uit wat, maar je laat dan weten dat je de kaart leuk vindt, maar verder niets van ze verwacht en gaat ook geen afspraken aan.
     
  16. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    Bij beide kinderen niet iedereen gestuurd en hb er gewoon schijt aan. Maar als ik dan toch een kaartje heb gekregen zou ik niet iets sturen hoor, hartstikke aardig maar als j verjaardagskaarten krijgt bedank n ook niet met een kaartje achteraf. Mocht j ze tegenkomen of spreken kun u altijd Eggen goh nog bedankt voor j kaartje ... Niemand zal vragen mag ik alsnog een geboortekaartje hoor
     
  17. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.509
    497
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Bij de oudste was het een gecombineerd geboortekaartje met adreswijziging, toen hebben we denk ik zon 100 kaarten verstuurd... alle ooms, tantes, neven en nichten, vrienden etc, werk uiteraard. Ook heul veul kaarten terug gehad.

    Bij de tweede hebben we het "beperkt" tot broers, zussen, ooms en tantes, ouders en vrienden en het werk.... toen waren het er nog 50 denk ik zo ;) Maar nog altijd een 80tal kaarten terug gekregen.

    En het gekke is... we hebben afgelopen mei afscheid genomen van ons zoontje Yannick* en toen kregen we denk ik zelfs nog meer condoleancekaarten dan felicitatiekaarten bij de oudste. Maar nu ook veel sterktewensen van vrienden van onze ouders enzo en van ouders van onze vrienden.

    Dus ja... het is aan je zelf wat je wilt doen. Maar ik zou idd niet nog achteraf kaartjes aan "onverwachte" kaartstuurders sturen... tenzij je het echt sneu vindt wanneer iemand geen geboortekaartje heeft ontvangen.

    En mbt de felicitaties omtrent de zwangerschap... het is iets van de laatste paar jaar om dat te doen... vroeger was het 'not done' om überhaupt een kadootje te geven voordat de baby goed en wel geboren was :$
    Maar het wordt idd minder... bij de eerste denk ik iets van 15-20 felicitatiekaarten ontvangen. Bij de tweede nog maar 4 en bij de derde helemaal geen enkele kaart gekregen. Maar daar reken ik mensen niet op af hoor.
     
  18. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Wij hebben inderdaad een aantal kaarten gekregen van mensen die wij geen geboortekaartje hadden gestuurd. Dat waren niet alleen mensen die we bewust geen kaart hebben gestuurd, maar ook mensen die we via-via kennen. Heb geen kaarten nagestuurd, maar de mensen wel persoonlijk bedankt als ik ze tegenkwam of ze via-via laten bedanken. Gewoon een kaartje sturen naar de mensen die jij een kaartje wil sturen en verder niet druk over maken dus :D
     
  19. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    Ik stuur trouwens zelf ook kaartjes terwijl ik t niet hb gekregen
     
  20. mnonc

    mnonc Fanatiek lid

    9 mrt 2012
    2.589
    0
    0
    Ik stuur alleen naaste familie, echte vriendinnen, vk oude woonplaats en huidige woonplaats, degene die ook verjaardagskaarten sturen en miss dat vriendlief nog een paar wilt versturen.
    Dit komt uit op 25 dacht ik. Weinig weet ik.
    Maar teveel mensen hebben ons laten vallen. Mijn werk verdient geen kaartje aangezien ze nog vroegen of k geen abortus wou doen, dus die hoort het via de mail. De rest via facebook.
    Prima zo.
     

Deel Deze Pagina